donderdag 22 januari 2015

♥ Nail art tutorial | Converse nails & French manicureVandaag heb ik Converse nails gecombineerd met een French manicure. Het kost best veel tijd om te maken, maar je hebt wel een leuk resultaat! Lees verder voor de tutorial :)
Ik laat jullie vandaag zien hoe je een converse logo, converse schoenen en french manicure op je nagels maakt. Neem er wel de tijd voor, want het kan best lang duren.
*De foto's zijn gemaakt toen ik er nog niet veel verstand van had, haha. Sorry voor de slechte kwaliteit!

Wat heb je nodig?
 Nail art kwastje (breed en plat)
 Nail art kwastje (lang en dun)
 3 verschillende dotting tools
 (eventueel) Striping tape
 Basecoat en topcoat
 Zwarte, witte, zilvere en (eventueel) licht roze nagellak
Leeg stickervel (voor het logo)
Pincet
Schaar

French manicure

Lak het randje van je nagels wit en werk het eventueel bij met een breed en plat nail art kwastje terwijl het nog nat is, met nagellakremover. Als het droog is kun je daarna je hele nagel nog eens lakken met een lichtroze nagellak. Zorg er wel voor dat die niet te veel dekt, want anders zie je het witte randje niet meer.

Converse nails

Er zijn twee gedeeltes: de schoen en het logo. Het is handig om eerst het logo te maken.

Hoe maak je het logo?
Het kostte me best veel tijd om het logo te maken. Ik heb het van tevoren op een leeg stickervel gedaan, omdat je het er dan makkelijk af kunt halen om vervolgens op je nagel te plakken.Doe een laagje topcoat op je lege stickervel en laat het goed drogen. Daarna pak je je grootste dotting tool en teken je een groot zwart rondje. In één keer een stip zetten is dus te klein, je moet het echt tekenen.Maak daarna een kleiner wit rondje met dezelfde dotting tool. Zoals je op deze foto ziet had ik het hier al vaker geprobeerd, haha.

De ster zelf was het moeilijkst om te maken. Je  lakt weer een laagje topcoat op je lege stickervel en laat het drogen. Dan zet je 5 zwarte puntjes neer (voor de ster zelf) met een nail art penseel, en verbind je de punten met elkaar. Uiteindelijk vul je de ster in.


als je zeker weet dat alles goed droog is, dan haal je de ster van het stickervel af met een pincet. Vervolgens doe je topcoat over het rondje en leg je de ster erop. Tijdens het wachten tot de ster droog is, kun je met de schoen beginnen.

Lak voor de schoen eerst je ringvinger zwart en laat dit goed drogen. Lak nu een streep witte nagellak op aan de onderkant van je nagel. Je kunt dit met striping tape doen, zodat je zeker weet dat je witte rand recht is.Gebruik een kleine dotting tool en maak met zilvere nagellak 6 zilvere stipjes op je nagel. Laat het goed drogen voordat je met de volgende stap begint.

Uiteindelijk verbind je de  de grijze stipjes met witte lijntjes, die je tekent met een lang, dun nail art penseel. Ten slotte neem je een kleine dotting tool en zet je kleine zwarte stipjes in de grijze stipjes. Het lukte niet om een duidelijke foto te maken, dus ik heb het even getekend :PLak nu je andere ringvinger wit en als het nodig is lak je nog een tweede laagje. Terwijl je wacht tot het droog is, haal je het Converse logo van je lege stickervel af en knip je de topcoat die er nog aan vast zit eraf. Als je witte nagellak goed is uitgehard, dan kun je een laagje topcoat aanbrengen en het Converse logo op de nagel van je  ringvinger leggen.


Nu nog even topcoat overal overheen en je bent klaar!
Wat vinden jullie van deze nail art?

Volg je me al op Bloglovin?

3 reacties: