zondag 15 februari 2015

♥ Nail art tutorial | Sheer nail artVandaag laat ik jullie zien hoe je deze simpele nail art maakt. Het is makkelijk om te maken, en het geeft een apart effect. Ondanks dat Valentijn nét voorbij is, heb ik toch mijn nagels roze gelakt.


In het Nederlands zou je trouwens zeggen: doorzichtige nail art. Dat klinkt eigenlijk... tja.. niet echt mooi. Vandaar dat ik vaak engelse titels gebruik :)

Maar Eva, je had ons toch stamping nail art beloofd?! Ja, inderdaad.  Maar ik wilde dit zo graag uitproberen, dus dat moet nog even wachten.

Wat heb je nodig?
 Een dun penseeltje en een (breed, plat) kwastje om te mengen
 Dotting tool
 Basecoat en topcoat
 Zwarte en roze nagellak
 Iets van plastic om op te mengen

Om te beginnen heb je een doorzichtig laagje zwart nodig. Ik heb basecoat gebruikt, maar je kunt ook topcoat gebruiken. Dat moet je mengen met zwart.

Hoe moet het?
Doe een paar grote druppels base coat in iets wat van plastic is, bijvoorbeeld van een verpakking. Daarna doe je een druppel zwarte nagellak ernaast, en meng je het goed met een kwastje. Zorg ervoor dat je niet te weinig base coat gebruikt, anders kun je het straks niet goed aanbrengen op je nagels omdat het dan al opgedroogd is (ervaring..)

Nu je dat op je nagels hebt aangebracht, en zeker weet dat het droog is, kun je stipjes maken met je dotting tool. Het is handig om eerst de middelste rij stipjes te maken, en dan de rest. Gebruik niet een te kleine dotting tool, want dan moet je veel meer stipjes zetten waardoor het eerder fout kan gaan.

Dit kan trouwens erg veel basecoat kosten. Neem dus niet je allerduurste lakje voor dit, want als je het een paar keer overnieuw moet doen of op meerdere nagels, kost dit best veel nagellak... Dus ik raad je aan om deze nail art op één nagel te maken.Terwijl de rest droogt lak je de rest van je nagels roze. Eventueel nog een tweede laagje als het niet goed dekt. Uiteindelijk kun je nog een zwart randje maken op de nagel van je ringvinger met een dun penseeltje.

Het liefst zou ik deze nail art nog matte maken, maar het is nu nog niet helemaal droog dus dat doe ik misschien later nog. Als je dat wilt doen, gebruik dan eerst normale topcoat op je ringvinger, en dan matte topcoat. Dit zorgt ervoor dat de stipjes niet worden uitgeveegd door je matte topcoat.

Update: ik kon het weer niet laten, dus ik heb de nail art uiteindelijk nog matte gemaakt :)

Wat vinden jullie van deze nail art?

Volg je me al op Bloglovin?

4 reacties: