zondag 8 maart 2015

♥ Nail art tutorial | Nail art met kanten randjes + DIY french manicure stickersHoi! In deze tutorial laat ik je zien hoe je deze schattige nail art maakt! Het is wel wat moeilijker dan de vorige nail art, maar als ik het kan kunnen jullie het zéker :)

Lees verder voor de tutorial en de DIY!


Wat heb je nodig?

 Kleine en iets grotere dotting tool
 Witte en roze nagellak
 Basecoat en topcoat
 Washi tape of plakband
 Nagelknipper
Om te beginnen lak je je nagels roze. Ik gebruikte nr 807 van de Hema. Hij lijkt op de foto best licht, maar in het echt is de kleur toch iets anders.

DIY | French manicure voor dummies (zoals ik :P )


Een french manicure maken, gaat (bij mij) lang niet altijd goed. Wil je wél een perfecte french manicure, dan heb je washi tape (of plakband) en een nagelknipper nodig. 


Knip met je nagelknipper je washi tape af, zodat je het in een soort boogje hebt afgeknipt. Dit herhaal je 10 keer. Tussendoor moet je steeds het washi tape tussen je nagelknipper uithalen, voordat je met de volgende sticker begint. Als je dit hebt gedaan, zijn je zelfgemaakte french manicure stickers af!

Zorg ervoor dat je elke sticker helemaal op je nagel plakt, zodat je niet onder je sticker door kunt lakken, want dan hebben de stickers natuurlijk geen effect.Lak nu het randje van één van je nagels wit en haal meteen het tape eraf. Dit herhaal je bij al je nagels. Als je er goed in bent, kun je ook gewoon zelf dit witte randje maken zonder washi tape.Zoals je bij m'n ringvinger ziet, had ik het eerst met een dun penseeltje geprobeerd, maar dat ging moeilijker dan ik dacht. Daarom heb ik mijn dotting tool gebruikt om eerst overal grote witte stippen te maken en daarna heb ik het goed laten drogen voordat ik met de volgende stap begon.


Voor deze stap heb ik weer even french manicure stickers gebruikt. Nu plak je het witte deel van je nagels af, waar je french manicure zit. Nu neem je je kleine dotting tool en teken je met roze nagellak halve rondjes in de witte stippen. Zorg ervoor dat je nog een randje wit overlaat. Daarna maak je nog een paar roze stipjes en je bent klaar!

Zoals ik al eerder zei, in plaats van stap 4 & 5 kun je die boogjes ook met een dun penseeltje maken. Dit lukte me niet, vandaar dat ik het anders deed :) Wat me opvalt is dat de nail art op mijn rechterhand beter is gelukt, terwijl ik rechtshandig ben...


Ik gebruikte trouwens mijn nieuwe witte nagellak, maar hij is best dik en stroperig wat niet makkelijk werkt... Tip: gebruik een niet-stroperige nagellak voor deze nail art!


Ik vind deze nail art erg goed geschikt voor de lente :D Wat vinden jullie van deze nail art?


Volg je me al op Bloglovin?

15 reacties:

 1. Wat een leuke nailart heb je gemaakt! Het ziet er erg schattig uit <3
  Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dit vind ik zo leuk & cute! mooi gedaan :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik dacht eerst dat je dit met een stamping plate had gedaan! Echt slim bedacht zo met dat roze er op het laatst nog overheen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ohh wat ontzettend lief! Ga ik zeker een keertje uitproberen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Het is echt makkelijker dan je denkt, dus dat moet wel lukken :)

   Verwijderen
 5. Wat een schattige nail-art! Deze ga ik zeker eens proberen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke nailart, ziet er heel netjes uit! Handig om tape te gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super cute, mooie kleurencombinatie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw het ziet er echt prachtig uit. En ik ben dol op die kleur roze.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh wauw wat een leuke nailart! Ik ga in het weekend deze nailart uitproberen, maar dan met de kleur rood!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gaaf hoor! Ik ga dit ook maar een keer proberen! Wat makkelijk ook dat je dat tape ervoor gebruikt daar was ik nooit op gekomen zelf denk ik!

  BeantwoordenVerwijderen