zondag 31 mei 2015

DIY // Maak je eigen leren armbandenhouder!

Vandaag laat ik jullie zien hoe je je eigen (leren) armbandenhouder kunt maken. Hoe ik op het idee kwam? Ik zag op de blog van Marlayne dat ze een armbandenhouder voor haar verjaardag had gekregen, en het leek mij wel leuk om die ook te hebben. En waarom zou je hem dan niet zelf maken? Zo gezegd, zo gedaan, ik maakte m'n eigen armbandenhouder.


Wat heb je nodig?

- Keukenrol en een wcrol (of twee keukenrollen, ikzelf vind dat hygiënischer haha)
- Leer
- Lijmpistool
- (Stof)schaar
- Wit potlood en een liniaal of geodriehoek
- Wasknijpers
- Plakband

Om te beginnen knip je je wcrol in de lengte doormidden om vervolgens een stuk weg te knippen. Dan plak je hem weer dicht met plakband. Zo is je wcrol dunner geworden, zodat hij bruikbaar is voor je armbandenhouder. Daarna maak je een gat in de keukenrol, precies in het midden, en zorg je ervoor dat je wcrol daarin past.

Zo komt het er dan uit te zien. Als je het leer om de wcrol hebt gelijmd, dan moet je het gat nog een klein stukje groter knippen voordat je ook het leer om de keukenrol gaat doen. Je kunt het natuurlijk ook in één keer goed doen, haha!

Teken nu met je witte potlood en liniaal een lijn op de achterkant van het leer, en als je er zeker van bent dat het de goede maat is, knip je het af. Je kunt dit met een stofschaar doen, maar met een normale schaar kan het natuurlijk ook! Dan lijm je het met je lijmpistool vast. Ik deed dit in kleine stukjes, zodat ik het niet scheef kon lijmen - zoiets gebeurt namelijk vaak bij mij. Als het eromheen zit, controleer je of de wcrol nog in de keukenrol past. Zo niet, dan knip je het gat iets groter.

Het is handig om nu eerst een half gat in het leer te knippen, dan de keukenrol te lijmen en daarna pas het andere halve rondje te knippen. Zo kan het niet misgaan, én zo komt het stuk waar het leer bij elkaar komt onderaan de keukenrol te zitten.

Je kunt eventueel de stukjes leer tijdens de vorige twee stappen vastzetten met wasknijpers, vooral om ervoor te zorgen dat je nog weet hoe je het wilt gaan lijmen. Anders heb je misschien het probleem dat je het alsnog scheef lijmt ;) Je zet het bijvoorbeeld met vijf wasknijpers aan elke kant vast en haalt steeds één wasknijper weg als je gaat lijmen. Zo lijm je in ieder geval niet scheef.

Uiteindelijk knip je nog twee rondjes die je op de uiteinden van de keukenrol plakt. Daarna schuif je de wcrol in de keukenrol en ben je klaar! Als het goed is blijft je armbandenhouder nu staan, maar anders moet je er nog iets onder maken zodat hij alsnog blijft staan. Enne, zet hem op een leuke plek neer zou ik zeggen!

Gaan jullie deze DIY namaken? Willen jullie vaker DIY's zien?

6 reacties:

 1. Wauw, super leuk bedacht! Ik heb zelf al een sieraden houder dus ik zou hem niet zo snel maken, maar het is wel een heel leuk idee. En ja, ik zou heel graag meer DIY's willen zien! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk gedaan! Mooi horloge heb je ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! M'n horloge komt van de Lucardi, en was toen maar 15 euro. Nu 20 volgens mij.

   Verwijderen
 3. ah wat leuk bedacht! staat echt heel leuk zo ^^ en meer DIY's lijkt mij leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is echt super handig en leuk om een keer te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke DIY !

  Ik heb je genomineerd voor de Liebster Award op mijn blog (http://lauraerts.blogspot.be/2015/06/liebster-award-2.html#more)

  Veel liefs

  BeantwoordenVerwijderen