zaterdag 16 mei 2015

Hoe bewerk ik mijn foto's?

Ik weet zeker dat de meeste bloggers hun foto's eerst bewerken voordat ze de foto's online plaatsen. Ik bewerk mijn foto's niet dramatisch, maar wilde het toch even delen zodat jullie er misschien iets aan hebben. Om mijn foto's te bewerken gebruik ik altijd Picmonkey. Ook als je er niet voor betaalt, kun je er best veel mee doen.


Om te beginnen zorg ik ervoor dat de foto niet te donker is. Om de foto wat lichter te maken, heb ik de "brightness" op 19 gezet. Hiermee maak ik hem niet té licht, want dan ziet het er niet mooi uit.


Als je de "highlights" aanpast, zorg je ervoor dat het lijkt alsof er nog meer licht was toen je de foto maakte. De kant waar het licht vandaan kwam wordt dan nog lichter als je dit aanpast. Dit heb ik hier op 17 gezet.

Normaal gezien doe ik die twee stappen in één keer. Ik let er altijd op dat de kleur niet te veel verschilt als je hem vergelijkt met de oorspronkelijke foto. Vooral als ik weer eens een nieuw lakje laat zien, dan hou ik daar rekening mee.

De bewerkte foto is trouwens terug te vinden in mijn Rotterdam shoplog! :)

Met welk programma bewerken jullie je foto's?

8 reacties:

 1. Picmonkey is een enorm goede hulp voor foto's. Ik gebruik deze ook altijd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gebruik ook altijd picmonkey! Makkelijk en snel! Alleen zou ik het als programma beter vinden dan als website haha
  Liefs Valery

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik bewerk mijn foto's ook lang niet altijd, maar anders gebruik ik Adobe Photoshop CS6

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik gebruik altijd photoshop ^^ maar handige tutorial is dit, is een must voor de meeste foto's vind ik :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik bewerk mijn foto's ook altijd. Vaak gebruik ik ook picmonkey.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik bewerk mijn foto's altijd gewoon met photoshop. Maar ik ga dit ook eens uitproberen denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk artikel! Ik gebruik ook vaak Picmonkey.

  BeantwoordenVerwijderen