donderdag 11 juni 2015

Een trucje waardoor je sneller in slaap valt


Hebben jullie ook wel eens van die dagen waarvoor je vroeg op moet staan en fit moet zijn? Op internet vond ik hét trucje om snel in slaap te vallen zodat je de volgende ochtend weer fit je bed uit kunt.

De 4-7-8 ademhalingsoefening om sneller in slaap te vallen

Huh, wat, 4-7-8? Ja, dit ga ik je proberen uit te leggen. Door deze 'oefening' val je echt heel snel in slaap. Het is de bedoeling dat je 4 seconden inademt, je adem 7 seconden vasthoudt en 8 seconden uitblaast. Die 7 en 8 seconden vind ik eerlijk gezegd best lang. Zoiets hou ik echt niet vol haha! Daarom doe ik dit meestal iets minder lang, want dat helpt ook! Door deze oefening gaat je hartslag omlaag (Volgens Furtjuh op YT word je er wel duizelig van als je het zittend doet). Op die manier val je dus eerder in slaap!

De volgende ochtend zul je merken dat beter hebt geslapen. Zelf slaap ik zonder deze oefening ook goed, maar als je slecht slaapt, dan zou ik het zeker eens proberen.

Kenden jullie dit trucje al?

4 reacties:

 1. Ik had hier nog nooit eerder van gehoord. Grappig, maar toch ook wel een beetje eng...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik ga dit vanavond proberen. het duurt zoooo lang voordat ik in slaap val :/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ademhalingsoefeningen zijn zo goed om te ontspannen! Ik schreef laatst over meditatief wandelen ging ook over ademhalen. Dit trucje ken ik nog niet. Als ik weer eens onrustig ben ga ik het zeker proberen. Meestal heb ik namelijk eerder moeite met wakker blijven haha :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit ga ik ook eens proberen! Ondanks het feit dat ik helemaal geen problemen heb met in slaap vallen hihi

  BeantwoordenVerwijderen