maandag 17 augustus 2015

BACK TO SCHOOL #1 // Hoe ik dit jaar mijn huiswerk ga plannen


Vandaag is het eerste back to school artikel! Ik ga jullie namelijk laten zien hoe ik een overzichtelijke planning maak.

Ik had 3 nieuwe notitieboekjes gekocht, die ik alleen voor school ga gebruiken. Op de foto zie je daarom mijn 'oude' notitieboekje. Om de de planning leuker te maken heb ik 'planning' bovenaan de pagina's gestempeld en zelfklevend lint gebruikt.

Hoe plan ik?

Ik vind het altijd handig om de dag van tevoren op te schrijven wat ik de volgende dag wil gaan doen. Zondag schrijf ik het voor maandag op, maandag voor dinsdag, etc. Dat is trouwens alleen in het weekend. Op schooldagen maak ik de planningen wanneer ik thuiskom van school. Dan weet je precies welk huiswerk je hebt opgekregen en dat is handiger dan dat je én 's avonds én 's middags je planning moet gaan maken.

Als ik iets af heb zet ik er meestal een krul voor, omdat het al gauw een zooitje wordt als ik het doorstreep. (lees: ik kan geen rechte strepen tekenen). Sommigen markeren alles wat ze af hebben, dat kan natuurlijk ook. In mijn geval zou de planning dan iets te veel kleur hebben, vandaar dat ik mijn afgeronde taken niet markeer.

Mijn tips om beter te plannen

- Maak je planningen realistisch
- Gebruik afkortingen zodat je eventueel twee rijen met taken naast elkaar kunt schrijven
- Houd je planningen netjes en overzichtelijk
- Doe alles wat je binnen 5 minuten kunt doen meteen, en schrijf het niet op
- En het belangrijkste: hou je aan je planningen! Binnenkort schrijf ik over tips tegen uitstellen! :)

Planningen maken voor school

Als voorbeeld heb ik mijn planning voor in de vakantie genomen, maar het is natuurlijk de bedoeling dat je gaat plannen op school. Wanneer je planning voor (vooral) huiswerk is, is het handiger om er tijden bij te zetten. Op die manier heb je ook de neiging om het ook echt op die tijden af te hebben. En je hebt ook nog eens een handig overzicht van wanneer je huiswerk ongeveer klaar is.

Dat was het weer! Ik hoop dat jullie er iets aan gehad hebben. Als je nog meer tips nodig hebt, dan raad ik je aan om even op Youtube te kijken. Er zijn namelijk enorm veel mensen die tips geven over huiswerk, plannen, organiseren, etc. Ik heb er ook al heel veel gekeken - ja ik weet het, voorbereiding voor school alvast haha - en het zijn echt nuttige video's.

7 reacties:

 1. Wauw superleuk! Hier ga ik zeker iets aan hebben, zo'n grote chaoot als mij kom je niet echt tegen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi succes met plannen dit jaar! Er komt ook een artikel aan over organiseren / je schoolwerk overzichtelijk houden, misschien is dat artikel ook wel iets voor jou? :)

   Verwijderen
 2. Dat is inderdaad handig vind ik! Op deze manier heb ik ook alle schooljaren gewerkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik doe het ook altijd zo! Alleen mijn planning realistisch houden vind ik soms nogal moeilijk ;)

  BeantwoordenVerwijderen