zondag 2 augustus 2015

Je eigen nagellakrekje van satéstokjes


Eindelijk weer iets met nagellak op m'n blog! Vandaag laat ik jullie zien hoe je zelf een nagellak rekje kunt maken. De mijne is zo groot dat de nagellak van Hema er precies op past. In totaal passen er 15 nagellakjes op dit rekje.


De lijm die ik nodig had voor mijn nagellak rekje kocht ik bij de Action. Daar heb je 3 tubes secondenlijm voor 35 (!) cent. Als je het niet kunt vinden: het ligt bij de verfspullen en spuitbussen. De satéstokjes die ik voor deze DIY gebruikte had ik al.


In het begin schreef ik op hoeveel stokjes ik nodig had van een bepaalde lengte. Ik zocht de stevigste satéstokjes uit om mijn nagellak rekje te gaan maken, want we hadden verschillende soorten die niet allemaal dezelfde kwaliteit hadden. Ik gebruikte een mesje om de stokjes door te snijden, want als je ze doorknipt gaan ze stuk. Daarna schuurde ik nog even wat splintertjes van de stokjes af en kon ik beginnen met lijmen. (als je geen schuurpapier hebt, dan kun je het aan stoeptegels schuren)

Het is handig om eerst het deel te maken waar de lakjes op staan (zoals de eerste rij) en dan de pootjes eronder te plakken. Je moet er wel voor zorgen dat je de stokjes niet aan de tafel vastplakt. Ik heb alles trouwens ondersteboven gelegd toen ik de pootjes eronder plakte, want dat leek mij het meest logisch.

De afmetingen hieronder zijn voor de lakjes van de Hema

De afmetingen van elke rij:
Breedte x lengte = 3 x 15 cm

Afmetingen pootjes:
rij 1: geen pootjes
rij 2: 2 cm
rij 3: 4 cm


En na goed drogen is dit het resultaat! Het is even wat werk, maar dan heb je ook wat. Ik ga hem in mijn kamer zetten en dan zet ik de rest van m'n lakjes er ook op.

4 reacties:

  1. Wat een superleuk idee. Heel origineel en helemaal niet moeilijk! En je kunt er nog best veel op zetten.

    Ik ben een paar dagen geleden een blog gestart met een vriendin van mij: beatsofourmind.blogspot.nl. Ik zou het leuk vinden als je een kijkje neemt!

    Liefs, Fenna

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik ga het ook maar even proberen ;)

    BeantwoordenVerwijderen