woensdag 21 oktober 2015

Ik probeerde een andere camera • Lumix DC Vario


Ooit wil ik nog eens een goede camera kopen. Niet alleen voor m'n blog, maar ook om te gebruiken buiten m'n blog. Daarom bracht Marja op mijn verjaardag twee camera's mee die ik die dag kon uitproberen, de Lumix DC Vario en een kleinere camera, de canon powershot sx 260 hs.

Ik kon het écht niet laten om elk bloemetje, elk blaadje en gewoon alle plantjes in de tuin op de foto te zetten. Ik ben tenslotte helemaal fan van die mooie wazige achtergrond met bokeh die je krijgt bij deze camera, en dat lukte het beste bij bloemen en andere kleine dingen. De foto hierboven maakte ik met de Lumix DC Vario.


Deze foto maakte ik van dezelfde bloem, maar dan met de canon powershot sx 260 hs. De foto lijkt iets scherper, misschien doordat de zon hier niet op de bloem schijnt en daardoor de kleuren donkerder zijn. Maar de wazige achtergrond is wel iets minder wazig, als je snapt wat ik bedoel. En er is geen bokeh.

Conclusie 

Ik vind dat je bij de Lumix DC Viaro een mooier effect bereikt dan bij de andere camera. Ook stelt die camera sneller scherp,  maar hij is wel zwaarder. Hij ziet er trouwens uit als een spiegelreflex, maar dan zonder verwisselbare lens. Als ik zou moeten kiezen, dan vind ik de Lumix DC Vario fijner.

Of de canon powershot sx 260 hs nog te koop is weet ik niet, maar ik kwam er achter dat die andere nog wel te koop is!

Welke camera gebruiken jullie voor je blog? 

3 reacties:

  1. hallo Eva, nu nog weer eens op jouw blog gekeken, die foto's van de bloemen vind ik prachtig ! Je moet nu natuurlijk weer naar school en zult niet zo vaak met je blog bezig kunnen zijn. Succes met blog maar vooral op school natuurlijk.
    groetjes,
    oma, Tiel

    BeantwoordenVerwijderen