vrijdag 27 november 2015

DIY FRIDAY • Advent kalender van Hema (€0,50)


Ik kon het echt niet laten om deze leuke DIY set te kopen, om een of andere reden was hij afgeprijsd naar €0,50 en dan kan je 'm natuurlijk niet laten liggen als het zo goedkoop is. Voor die prijs krijg je 25 doosjes, een touw én stickers met de getallen 1 t/m 25. Die getallen zijn er natuurlijk voor zodat je weet wanneer je welk doosje open moet maken.

Ze zijn trouwens ook nog eens multifunctioneel! :D Je kunt ze ook gewoon als cadeaudoosjes gebruiken. Normaal heb je voor deze prijs écht geen 25 doosjes, want meestal zijn die niet zo goedkoop. Vaak heb je er pas 2 voor die prijs. Als je dus nog naar leuke cadeaudoosjes zocht, dan zou ik deze zeker aanraden.

Hoe werkt het?

Als je de doosjes koopt, dan krijg je 6 doosjes die al gevouwen zijn en de rest is nog 'plat'. Die doosjes hoef je alleen nog maar te vouwen: je hebt er geen lijm, schaar, of wat dan ook voor nodig. Als je het als adventskalender (en dus niet als losse cadeaudoosjes) gaat gebruiken plak je daarna de stickers met nummer 1 t/m 25 erop en ten slotte rijg je de doosjes aan een touw. Natuurlijk moet je er nog kleine cadeautjes in doen, die krijg je er niet bij voor die prijs. (Was het maar zo! Dan had ik nu 25 kleine cadeautjes! Maar daar had ik eigenlijk niet aan gedacht toen ik ze kocht, totdat iemand vroeg of er ook iets in zat)

Het touw dat erbij zit vind ik trouwens niet zo mooi, maar ik heb wel gemerkt dat het zo'n touw is waarbij de doosjes niet gaan schuiven. Als je hele adventskalender in het midden hangt is het natuurlijk ook een probleem, dus dan heb ik liever een lelijk touw waarbij dat niet het geval is :)

Hoe ga ik ze gebruiken: als cadeaudoosjes of adventskalender?

Zelf ga ik ze als cadeaudoosjes gebruiken, want ik weet niet aan wie ik zo'n advent slinger kan geven en ik ga natuurlijk ook niet allemaal cadeautjes voor mezelf kopen. De doosjes met het hert & de kerstboom zijn leuk voor kerst, maar de rest kan ik natuurlijk ook tijdens de rest van het jaar gebruiken.

Wil je er wél een adventskalender van maken, dan moet je je wel haasten, want het eerste doosje mag je al op 1 december openmaken. Het is ook leuk om je Sinterklaas cadeaus hierin te doen en het tijdens Sinterklaas te geven: Op sinterklaasavond mag degene die het krijgt dan nr 1 t/m 5 openmaken, en de rest pas later!

 Gaan jullie een adventskalender maken? Of hebben jullie er al een gemaakt?

8 reacties:

 1. Leuk artikel, het lijkt mij ook leuk om een keer een adventskalender te maken xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Superleuke DIY voor die prijs zeg! Ik zou hem denk ik als adventskalender gebruiken of gewoon als slinger voor in mijn kamer:P Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk is dit. Morgen even kijken of ik hem kan scoren!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk idee is het! En het is ook heel erg mooi! :)

  BeantwoordenVerwijderen