zondag 29 november 2015

6 manieren om áltijd aan bloginspiratie te komen (en ze werken echt!)


Vandaag niet van die cliché tips, maar tips die écht werken om aan blog inspiratie te komen. Toen ik laatst besloot om vaker te gaan bloggen, bedacht ik een aantal manieren waardoor je (bijna) altijd ideeën hebt om over te bloggen. Die manieren gebruik ik zelf nu ook en ik deel ze graag met jullie.

Feestdagen

Omdat er nu allemaal gezellige feestdagen aankomen, leek me dit een goed punt om mee te beginnen. Voor inspiratie om over te bloggen kun je naar de feestdagen kijken, bijvoorbeeld Sinterklaas, Kerst, Nieuwjaarsdag, Pasen, jouw eigen verjaardag, etc. Je kunt dan bijvoorbeeld artikelen schrijven zoals een wishlist, hoe pak je cadeautjes origineel in (binnenkort op m'n blog!), etc.

Periodes

Altijd zijn er verschillende 'periodes' waarin je weer een bepaald soort artikelen kunt schrijven. Denk bijvoorbeeld aan de vakantieperiode, back to school, winter, zomer, en nieuwjaar. Je kunt dan een hele back-to-school serie schrijven of je schrijft in het nieuwe jaar over je goede voornemens. Of je kunt een artikel schrijven over je winter essentials of juist iets negatiefs: winter dilemma's die je eerder meegemaakt hebt.

Kijk om je heen

Een tip die echt heel goed werkt voor meer ideeën: kijk om je heen! Stel, je zit op je kamer en kijkt om je heen, dan weet je ineens heel veel onderwerpen om over te schrijven: What's on my phone, tips om op te ruimen, desk tour, every day make-up, en waarschijnlijk weet je nog wel meer dingen.


Wat is je laatste aankoop? Maak er meerdere artikelen over!

Je kunt sowieso altijd een shoplog op je blog zetten, maar je wilt natuurlijk meer ideeën. Kocht je make-up, review het dan en/of maak er een look mee. Dan heb je meteen al 3 artikelen: de shoplog, het review en de look. Als je kleding kocht kun je outfits laten zien op je blog en misschien kan je wel een DIY maken met dat wat je kocht. En misschien heb je wel iets gekregen in plaats van gekocht, bijvoorbeeld Sint of Kerst cadeaus. Dan kun je natuurlijk daar over schrijven. Je kunt alles in één keer laten zien, en vervolgens per stuk reviewen (bij make-up) of laten zien (outfit), of je kunt er iets creatiefs mee doen (DIY).

Ga naar de stad

Je kunt naar de stad gaan om inspiratie op te doen, maar wat ik eigenlijk bedoel is dat je naar de stad gaat om iets te kopen waar je over kunt schrijven. Je hoeft natuurlijk geen fortuin uit te gaan geven en je hoeft al helemaal niet iets te kopen om alleen maar op je blog te zetten, maar koop iets wat je al nodig had en blog daar over! Liever niks uitgeven? Dan schrijf je over spaartips of over het feit dat je een no-buy month houdt. En anders kun je met je nieuwe aankoop aan de slag!

Samenwerking

En heb je nou écht geen inspiratie meer? Mail dat bedrijf waarmee je altijd al een samenwerking wilde, en wellicht heb je dan wel een mooi product om over te schrijven. Pas er wel mee op, want sommige mensen kunnen zich ergeren aan het feit dat je (misschien wéér) iets hebt ontvangen en kunnen vervelende reacties plaatsen, zoals vaak bij de grotere bloggers gebeurt. Die mensen zijn in mijn ogen gewoon jaloers, net zoals iedereen die zeurt over de advertorials die bloggers plaatsen. Mij maakt dat niet zo veel uit, want die artikelen zijn vaak net zo leuk. Maar zorg er in ieder geval voor dat je eerst de eerste 5 tips toepast voordat je steeds een samenwerking aanvraagt :)

Conclusie: het is echt zó makkelijk om met deze manieren meer ideeën om over te bloggen te verzinnen, je moet alleen even handig nadenken. Inmiddels heb ik al een hele lijst met ideeën gemaakt voor mijn blog. Het is niet genoeg om tot eind 2015 over te bloggen, maar ik verwacht dat ik met tip nummer 4 heel ver kom: ik ga - als het interessant is om over te schrijven, ik weet natuurlijk niet precies wat ik krijg - over meerdere Sint cadeaus die ik krijg op 5 december iets schrijven.

Gaan jullie deze tips gebruiken?

P.S. Als jullie willen maak ik hier een deel 2 van, ik heb namelijk nog meer tips ^^

10 reacties:

 1. Handige tips! Voor nu heb ik wel echt plenty inspiratie. Maar wie weet voor ooit! ;) -x-

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahah zo herkenbaar inderdaad. En het belangrijkste: ze helpen echt! XO

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er zitten echt heel handige tips bij....leuk artikel om te lezen....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Er zitten wel wat leuke tips bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tips zijn altijd fijn :) Ik haal nu idd veel inspiratie uit de feestdagen met wishists, en de leukste kerstfilms ect. Ik wil zelf ook proberen meer te gaan bloggen weer (zoals ik heel vaak zeg haha!) dus deze tip komen allemaal goed van pas~ En een deel 2 zou ik ook niet erg vinden hoor ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Succes met vaker bloggen! Ik denk dat je met deze tips in ieder geval een heel eind komt :)

   Verwijderen
 6. Super fijne tips. Ik heb er echt mega veel aan. Okay ik ga nu brainstormen. :)
  En JA ik wil een deel twee

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk om te horen (nouja, eigenlijk lezen) dat je er iets aan hebt!

   Verwijderen