vrijdag 20 november 2015

DIY FRIDAY • Fotolijst met gedroogde bladerenHet is weer vrijdag, dus dat betekent dat ik weer een DIY laat zien aan jullie! Een tijd geleden kwam ik iets op de blog van Serena tegen, ze deed een aantal supermooie bladeren in een fotolijst en maakte - zoals zij het noemde - Tropical Wall Art. Ik dacht meteen "dat kan ik ook!", en begon aan mijn mini projectje. Ik maakte mijn eigen 'Art', maar dan wel herfstachtig natuurlijk.

Het project: een fotolijst met gedroogde bladeren

De bladeren zocht ik al uit voordat ik de lijst zou kopen. Ik wilde namelijk wel zeker weten dat ik de lijst niet voor niks zou kopen, op Serena's blog had ik namelijk gelezen dat hij €12,25 kostte. Erg duur dus! Inmiddels had ik allemaal bladeren en bloemen gedroogd - tussen m'n atlas, lekker handig, want ik moest alles er tussenuit halen toen de toetsweek begon - en wilde ik dus zo'n lijst gaan kopen. Maar, rond die tijd was ik jarig en 3x raden wat ik kreeg: een fotolijst! Ik had natuurlijk al twee maanden lopen roepen dat ik een fotolijst wilde kopen, dus het was een best voor de hand liggend cadeau natuurlijk. Naast dit cadeau kreeg ik natuurlijk nog meer cadeaus, bijvoorbeeld een nieuwe telefoon, yay :)

Toen ik de bladeren had gedroogd en de fotolijst had gekregen was het hele DIY-gebeuren niet zo moeilijk meer: ik schoof de twee glazen plaatjes uit de fotolijst en legde de bladeren ertussen. Een beetje schuiven totdat het goed lag en klaar was ik! Ohja, en ik had beide glasplaten even goed schoongemaakt voordat ik de bladeren erin deed.

En de prijs? Dat was €1,79, bij de Action. De fotolijst is 27 cm hoog en 21 cm breed. Het verschil met die van Serena is dus de prijs, de winkel (Hema) en de hoogte: die van haar is 4 cm hoger & breder. Je bespaart er dus een hoop geld mee als je 'm bij de Action koopt!


Wat vinden jullie van de DIY serie?

8 reacties:

 1. Leuke DIY, echt toepasselijk voor de herfst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ziet er echt superleuk uit....wat een groot verschil in prijs, voor de lijst ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst bladeren heb gedroogd! Het geeft een leuk effect :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk! Ik heb dat fotolijstje ook en wil ik binnenkort ook iets creatiefs mee gaan doen. Fijne inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen