vrijdag 13 november 2015

DIY FRIDAY • 4x Enveloppe sjablonen van Hema, leuk voor de kerst! (€0,95!)

enveloppe sjablonen mallen Hema

Ik kwam laatst iets heel leuks bij de Hema tegen: sjablonen om enveloppes (en labels) mee te maken! Hoe leuk is dat, dan kan je ze gewoon zelf maken! Omdat ik nog steeds cadeaubonnen van de Hema had én omdat het zo goedkoop was nam ik een setje mee.

Uiteindelijk heb ik er 2 uitgetest: de standaard enveloppe en een iets grotere enveloppe. Die kleine vond ik niet zo leuk en de labels ga ik voor andere dingen gebruiken, ik laat jullie dus alleen de leukste twee zien :)

enveloppe sjablonen mallen Hema

Als eerste testte ik de normale sjabloon, voor standaard enveloppen. Ik gebruikte stevig papier van een tijdschrift. Het gaat redelijk snel om zo'n enveloppe te maken: Je trekt het sjabloon over, knipt 'm uit, vouwt de enveloppe en plakt hem dicht. Zo simpel is het! En dan ben je al klaar.

enveloppe sjablonen mallen Hema

Daarna testte ik de sjabloon voor de grotere enveloppe. Deze is mijn persoonlijke favoriet! Het ligt er ook een beetje aan dat ik het papier dat ik gebruikte mooi vind, maar de vorm van de enveloppe vind ik in ieder geval leuker dan de standaard enveloppe. Deze ga ik dus vaker gebruiken!

De labels

Je kunt natuurlijk moeilijk op dit soort enveloppen schrijven, dan zie je de tekst niet. Daarom kun je een (wit) label maken en deze op je enveloppe plakken, zodat je er alsnog op kunt schrijven. Je kunt natuurlijk ook een witte enveloppe nemen en zo'n label erop tekenen, dat geeft ook een leuk effect waarschijnlijk.

Wat vind ik van de sjablonen?

Handig! En leuk! Je kunt zo'n ding natuurlijk ook zelf van papier maken, maar dit is veel handiger en het kost je nog geen euro. De mallen/sjablonen gaan ook lekker lang mee (ze zijn van plastic) dus het is zeker het geld waard.

Moeilijkheid: 1/5
Hoe duur: €0,95
Tijd: 10 minuten
Waar: Hema

Je kunt ze gebruiken als je kerstkaarten gaat versturen bijvoorbeeld, maar natuurlijk ook gewoon voor verjaardagen. Het is misschien ook leuk om zo'n setje sjablonen cadeau te geven aan iemand tijdens Kerst of Sinterklaas!

Zet jij deze sjablonen op je Sint-verlanglijstje of geef je ze weg?

5 reacties:

  1. Handig om te hebben. Als je veel knutselt is dit echt een leuke gadget en niet duur!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Das echt leuk! Die ga ik kopen voor de kerst! Zou je trouwens een reactie willen plaatsen bij de vragen van de Q&A op mijn blog??

    BeantwoordenVerwijderen