dinsdag 10 november 2015

Tegenvaller: Oordopjes van de Hema


Ik heb serieus nog nóóit iets gekocht wat tegenviel van de Hema. Altijd koop ik daar m'n spullen omdat ik dan goede kwaliteit verwacht. Dan maar een paar euro meer, want dan heb ik in ieder geval iets goeds, denk ik vaak. Dat blijkt dus niet altijd zo te zijn.

Omdat ik voor mijn verjaardag ruim €30 aan Hema cadeaubonnen had gehad, kocht ik wat meer dingen dan normaal bij de Hema. Wat ik nog meer kocht laat ik een andere keer zien, maar in ieder geval kocht ik dus oordopjes. Ze waren er in meerdere kleuren en ik koos voor de zwarte. Ze kostten €4, wat niet echt duur is, maar wel wat duurder dan de oordopjes die ik eerst had: dat waren heel simpele oordopjes die bij de Blokker maar €1 hadden gekost.

Niet helemaal wat ik verwachtte

Wat ik eigenlijk had verwacht waren oordopjes die helemaal zwart waren. Maar toen ik ze uit de verpakking haalde bleek dat de achterkant van dat snoertje wit was. Geen groot probleem, maar dat was gewoon niet wat ik verwachtte. Verder niet zo erg hoor, zo zijn ze ook leuk :) Wat dan weer een pluspunt is, is dat je er ook grotere en kleinere 'dopjes' bij krijgt. Ik heb die zelf niet nodig, maar het is wel handig voor wanneer je zoiets wel zou gebruiken.

De kwaliteit

Ik was zo nieuwsgierig tijdens het maken van de foto's! Zouden de oordopjes goed zijn, zou je de bass goed kunnen horen of hebben ze die functie niet? Nou, er kwam in ieder geval geluid uit.. Meer was het eigenlijk niet. Geen bass, maar meestal heb je dat pas bij oordopjes die nog wat duurder zijn. Maar mooi geluid vond ik het ook niet. Het geluid was klonk net zo 'simpel' als m'n oude oordopjes. Deze vond ik geen 4 euro waard, al zien ze er wel net iets leuker uit dan die oude oordopjes.


Ik heb trouwens al wel vaker een miskoop gedaan qua 'geluid dingen'. Ik kocht 2 jaar geleden nieuwe speakers bij de Kijkshop, en het geluid dat eruit kwam was vreselijk en er zat zelfs een pieptoon doorheen. Ik had ze meteen teruggebracht. Zo erg zijn deze oordopjes van de Hema gelukkig weer niet, haha. Het probleem was deze keer dat ik er meer van verwachtte, voor €4 vind ik het geluid niet mooi genoeg. Daarom had ik uiteindelijk besloten om ze terug te brengen, want na een paar foto's zijn ze vast nog wel bruikbaar voor iemand anders die ze wél goed genoeg vindt.

Zoals ik al zei kocht ik meer dingen bij de Hema dan alleen deze oordopjes. Daar ben ik wel tevreden over! Het kan een tijdje duren voordat ze allemaal online zijn gekomen, maar ik ga alles sowieso nog laten zien. Het eerste wat ik kocht laat ik a.s. vrijdag al zien. Jullie weten misschien wel dat ik sinds kort elke vrijdag een DIY (of iets anders creatiefs) plaats op mijn blog, daar heeft het dus mee te maken!

Wat was jullie laatste miskoop?

8 reacties:

 1. Met mijn oude oordopjes doe ik al meer dan twee jaar eigenlijk. (wat ook een wonder is). Maar mocht ik dus nieuwe moeten kopen weet ik dat ik niet bij de HEMA hoeft te zijn :P

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze zijn oké, je kunt er muziek mee luisteren... maar voor mooier geluid zou ik inderdaad niet bij Hema langs gaan. Als ze goedkoper waren geweest had ik het begrepen, maar voor die prijs vind ik de kwaliteit niet goed genoeg, ik zocht juist naar oordopjes met mooi geluid :)

   Verwijderen
 2. tjonge, dit had ik helemaal niet verwacht van een hema product, behoorlijk balen....hopelijk ben je over je andere hema aankoopjes wat meer tevreden....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had het ook niet verwacht nee.. Ik betaalde juist wat meer omdat ik dacht dat de kwaliteit dan ook beter zou zijn. Over de andere aankopen ben ik wel erg tevreden ja!

   Verwijderen
 3. Jammer, ik vind mijn Apple oortjes die bij mijn Ipod zaten heel fijn. Misschien een aanrader?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ontzettend jammer zeg ;c Nu ben ik zelf al helemaal geen fan van in ear oordopjes om heel eerlijk te zijn ^^

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind in ear oordopjes juist fijn omdat ze beter blijven zitten :)

   Verwijderen
 5. Wat jammer dat ze zo tegenvielen! Ik ben van de hema meestal wel goede kwaliteit gewend.

  BeantwoordenVerwijderen