vrijdag 6 november 2015

DIY FRIDAY • stempels maken van een gum


Ik heb de laatste tijd zoveel leuke dingen gemaakt dat ik het tijd vond om ze binnenkort allemaal te delen met jullie. Ik ga de komende tijd dus vaker DIY's laten zien, yay! Het is de bedoeling dat die artikelen een tijd lang elke vrijdag online komen. Wanneer ik iets minder DIY's doe zal ik wel eens een weekje overslaan, maar dat zien jullie vanzelf ;) Vandaag laat ik jullie zien hoe ik stempels maakte van een gum.Even vooraf: waar koop je de spullen die je nodig hebt?

De guts die ik gebruikte kocht ik voor €5 bij de Hema. Je krijgt voor die prijs 5 verschillende soorten 'mesjes'. Hij is wel handig, maar zeker niet noodzakelijk. Als je je figuurtjes uitsnijdt met zo'n mesje dat je ook kunt zien op de foto's (onder €3 per setje bij Action) dan gaat het nog veel makkelijker dan met een guts. (Of het ligt aan mij, dat kan ook haha). Verder betaalde ik per gum €0,26 bij de Action en stempelkussentjes zijn eigenlijk overal te koop.


Het is handig om van te voren alvast een leuk figuurtje op je gum te tekenen voordat je echt begint. Zo weet je ongeveer wat de bedoeling is en maak je minder snel fouten. Om de stempels zelf te maken gebruikte ik soms de guts en soms het mesje. Het mesje vond ik handiger en die raad ik je dus aan. Hoe je je getekende figuur uitsnijdt spreekt voor zich denk ik :)Uiteindelijk maakte ik deze stempels ook nog :)


Maar waar ga ik ze eigenlijk voor gebruiken?

Je kunt er echt zóveel meer mee doen dan je denkt. Je kunt er kaarten mee maken, je gekafte schoolboeken mee vol stempelen, een schriftje mee versieren en nog veel meer. Dat laatste had ik dus gedaan en het resultaat zie je hier.

De foto's die ik maakte zijn trouwens niet met mijn eigen camera, maar ik heb ze met een andere camera waar ik eerder over schreef gemaakt. Ik ben zeker van plan om ook zo'n goede camera te kopen, maar tot nu toe moet ik het even met mijn mobiel doen.

Welke vinden jullie het leukst?

9 reacties: