zondag 8 november 2015

Vaker bloggen • Waarom? En hoe vaak dan? Hoe hou ik dat vol?


Kennen jullie dat, dat je wel veel inspiratie hebt maar gewoon écht te weinig blogt? Daar had ik dus last van. Een hele maand zelfs: afgelopen maand kwamen de artikelen heel onregelmatig online, vaak kwam er zelfs een hele week helemaal niks online. Daarom wil ik vanaf nu meer artikelen online zetten.

Door welke reden kwamen er dan wél weinig artikelen online?

Tja, ik weet het ook niet. Weinig tijd is zo'n cliché antwoord. En zin om te bloggen had ik wel hoor, ik had zoveel dingen die ik op m'n blog wilde zetten waarover ik enthousiast was dat ik het bloggen zelfs miste. Maar ik had dus te weinig tijd. En het lag ook aan het weer: als je laat uit bent dan is het moeilijker om mooie foto's te maken, want dan is de zon alweer weg. En als het dan ook nog regent in het weekend waardoor het ook overdag best donker is, heb je dus helemáál geen foto's gemaakt die week. Fijn hè, herfst?

Waarom wil ik meer bloggen? Is het zo niet goed genoeg?

Eén keer per week (of zelfs minder) bloggen is in mijn ogen erg weinig. Dan is het onduidelijk voor mijn lezers wanneer er weer iets online komt, en in één artikel per week kan ik niet alles kwijt wat ik in die week te vertellen heb. Daarom wil ik dus vaker bloggen, maar soms lukt dat gewoon niet door te weinig tijd en het niet hebben van foto's. Maar voor die twee problemen is een oplossing gelukkig! Ik ga het namelijk anders aanpakken zodat ik wel genoeg tijd (en foto's) heb voor artikelen.


Hoe ik vaker bloggen vol ga houden

In het vervolg ga ik mijn blogideeën steeds opschrijven. Zo zie ik waarvan ik nog foto's moet maken en waarover ik nog een artikel wil schrijven, en zo krijg ik dus een beter overzicht. Dan kan ik makkelijker vooruit kijken zodat ik artikelen van tevoren kan schrijven of alvast foto's kan maken wanneer ik een keer vroeg uit ben en het niet donker is of regent. Een weekje geen foto's kunnen maken is dan geen probleem meer omdat ik dan vooruit heb gewerkt. En wat ook helpt: als je een idee hebt voor een artikel, meteen het artikel schrijven! Dat had ik dus de afgelopen dagen gedaan en ik heb echt superveel artikelen geschreven. Ik heb de smaak weer te pakken, haha ;)

Hoe vaak is "vaker bloggen"?
In ieder geval ga ik de volgende periode elke vrijdag een DIY op m'n blog zetten. Dat is al één artikel per week. Wat er tussendoor nog bij komt hangt er echt van af, maar met dat ene artikel erbij geteld worden het ongeveer 2 of 3 artikelen per week. Deze week zijn het er 3! Echt een hele vooruitgang dus vergeleken met de afgelopen maand.

De foto's bij dit artikel had ik toevallig eerder gemaakt, toen het nog niet van dat regenachtige / 'donkere' weer was. Volgende week komen alweer de laatste foto's online van de Lumix DC Viaro die ik mocht uitproberen.

Hoeveel artikelen schrijven jullie per week?

7 reacties:

 1. Het is soms lastig te plannen omdat er stiekem wat tijd in gaat zitten maar bloggen doe ik 3-4 keer per week.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat je gaat proberen meer te bloggen. Ik ken de struggle, in het donker naar school en thuiskomen wanneer het donker wordt. Ik probeer altijd meer foto's te maken op dagen dat ik eerder uit ben of in de weekenden.
  Xoxo
  P.s je schrijft leuk��

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Foto's maken in weekenden is heel handig ja :)

   P.s. Dankjewel :D

   Verwijderen
 3. Ik probeer ook meer te bloggen, vooral omdat ik het leuk vind. Het is wel moeilijk vol te houden af en toe, maar we slaan ons er wel doorheen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad moeilijk vol te houden (bijvoorbeeld als je er weinig tijd voor hebt, maar dat is zo opgelost), maar gelukkig heb ik zoveel inspiratie dat vaker bloggen zeker gaat lukken :)

   Verwijderen
 4. veel bloggen is eigenlijk best heel erg tijdrovend en vereist echt veel planning, zelf plaats ik 6 artikelen per week en daar gaat soms onwijs veel tijd in zitten. Ik maak ook heel veel fotos over verschillende onderwerpen op een bepaalde dag van de week....Soms lukt het allemaal niet en dat vind ik dan wel jammer, maar het is niet onoverkomenlijk..... het is wel de bedoeling dat je er plezier in blijft hebben en houden, echt dat is het allerbelangrijkste denk ik...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben het met je eens, je moet er wel plezier in blijven houden. Daarom vind ik 2/3 artikelen per week goed genoeg (voor mij), dat is precies hoeveel inspiratie ik per week heb.Voor meer artikelen heb ik geen tijd & inspiratie.

   Verwijderen