donderdag 3 december 2015

Één foto en een kort artikeltje • Fotograaf, zin in 5 december en Kerst & camera kopen


Deze foto moest ik echt even delen! Tijdens de beroepenmarkt op school was er een fotograaf (en nog heel veel andere mensen met een bepaald beroep) en die maakte deze foto. Hij was er om dingen over zijn beroep uit te leggen, maar hij had ook z'n camera enzo mee zodat mensen op de foto konden.

Ikzelf heb zijn camera ook uit mogen proberen. Ten eerste: dat ding was zwáár! En, ik stond daar met klamme handjes, want het was natuurlijk niet zomaar een camera. Volgens mijn vader - die mocht ook mee naar de beroepenmarkt - had hij de Canon 5D. Ik weet niet precies welke, en ik weet ook niet of m'n vader gelijk had. Maar het was iets in die richting. Ik maakte foto's van mijn vader en van mijn zus.

Dit is trouwens de eerste keer dat ik mezelf op m'n blog laat zien, dat heb ik lang niet gedaan maar ik vond het toch eens tijd worden. Ik zet natuurlijk regelmatig outfits online, maar meer niet. Dus bij deze!

Even over Sinterklaas

Ik heb echt zo'n zin in 5 december! We (mijn moeder, vader, zus & ik) hebben lootjes getrokken en cadeaus voor elkaar gekocht voor €15. Ik ben echt benieuwd wat ik krijg! Ik heb o.a. een mooi notitieboek van Hema gevraagd en een aantal andere dingen, maar je weet maar nooit. Als ik iets anders krijg dan kan ik hem opnieuw vragen voor Kerst, want ik heb ook lootjes getrokken voor Kerst met een aantal vriendinnen.

Ik wil binnenkort een camera kopen
Om het toch nog even over camera's te hebben: ik wil binnenkort een camera kopen. Natuurlijk geen 5D waar ik het net over had, die is veel te duur. En zoiets heb ik helemaal niet nodig. Het liefst wil ik een 700D of eventueel een 600D. Mijn moeder had een winkel gevonden waar ze tweedehands (spiegelreflex)camera's verkopen, dus daar gaan we binnenkort even kijken. Volgens haar scheelt het daar ongeveer de helft.

Foto door Paul Ruks

Natuurlijk had ik even om toestemming gevraagd om deze foto online te zetten, iets met auteursrecht en publicatierecht enzo :)

6 reacties:

 1. De foto is echt leuk geworden! Ik wil ook een spiegelreflexcamera, weet je toevallig waar die winkel is?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De winkel is in Geldermalsen. Ze hebben ook een website, die kun je zo vinden via Google. Ik heb wel gezien dat het op marktplaats vaak goedkoper is.

   Verwijderen
 2. Leuk hoor je foto en update. Misschien kun je ook eens bij Foka kijken. Dat is een camera zaak waar de ook outlet hebben met 2e hands camera's maar wel met garantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Foka is inderdaad een hele goede zaak. Prima advies van de mensen die er werken!

  BeantwoordenVerwijderen