vrijdag 11 december 2015

Kerst cadeau ideeën nr 3 • spullen voor in huis & voor iedereen die van fotografie houdt

Kerst cadeaus serie 2/5 - Ken je dat, dat je niks weet om te geven voor Kerst? Of nog erger, je weet niks om te vragen. Daarom heb ik een een serie met kerstartikelen gemaakt. In elk artikel noem ik een aantal cadeaus voor een bepaald "soort" persoon, deze keer is het voor mensen die net een nieuw huis hebben en voor iedereen die van fotografie houdt.

Iemand die is gaan samenwonen / net een nieuw huis gekocht heeft

Vier je toevallig Sinterklaas of Kerst met iemand die pas is gaan samenwonen, dan is het leuk om iets voor in huis te geven. Natuurlijk moet je niets geven waarvan je zeker weet dat hij/zij het al heeft gekocht, het is juist leuk om iets te geven waar die persoon zelf nog niet aan gedacht had.

Pizzaplank & snijder - Degene die net is gaan samenwonen heeft natuurlijk wel spullen voor in de keuken gekocht, maar had die persoon al aan een pizzaplank voor in de keuken gedacht? Waarschijnlijk niet, want aan dat soort dingen denk je niet zo snel. Dit is een perfect cadeau dus.

Twee kerstbekers - Natuurlijk hebben ze voor hun nieuwe huis servies ingekocht, maar waarschijnlijk nog geen speciale dingen. Hadden ze al leuke bekers voor de kerst? Daar zullen ze nog niet aan gedacht hebben, maar jij wel natuurlijk ^^ Dit is overigens ook leuk om aan iemand anders te geven hoor, precies deze bekers zullen ze vast nog niet hebben. Toen mijn moeder dit artikel las vroeg ze meteen waar deze bekers vandaan kwamen, haha.

Broodtrommel - Als je zeker weet dat ze dit nog niet hebben, is het ook een goed idee om een mooie broodtrommel te geven. Zo weet je zeker dat ze het veel gaan gebruiken.

Voor iedereen die van fotografie houdt

Polaroid camera - Iets wat nu heel erg in is, is een polaroid camera. Eerst begreep ik de hype niet zo; de camera is samen met de rolletjes die je erbij moet kopen redelijk duur, en wat moet je eigenlijk met die foto's? Maar eerlijk gezegd vind ik het toch wel weer leuk: zo'n schattige camera wilt iedereen wel hebben. Toch ga ik hem zelf niet kopen, want ik spaar voor een spiegelreflex.

Foto blik - Wat leuk is om te geven als iemand toevallig al een polaroid heeft, is een foto blik. Deze is speciaal voor de foto's die je met je polaroid maakt. Ik zag op de site dat er ongeveer 40 fotootjes in passen.

fish eye lens - Omdat mijn zus toevallig de lenzen van de Hema had gekocht, zocht ik het ook even online op. Zoiets paste natuurlijk mooi in m'n artikel, het is superleuk om cadeau te geven! Online vond ik alleen de Fish Eye lens, maar als je in de winkel kijkt kom je ook een setje tegen met de macro-, groothoek- én fisheyelens. Die kost maar één euro meer.

Welk cadeau vinden jullie het leukst? Wat vragen jullie voor Kerst?

4 reacties:

 1. Wat toevallig, van de sint kreeg ik een polaroid en dat blikje en een weekje daarvoor kocht ik de fish eye lens, superhandige spullies en als cadeau ook megafijn! (Wat een leuke blog heb je !!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt toevallig inderdaad! En dankjewel voor je compliment :)

   Liefs!

   Verwijderen