maandag 14 december 2015

Help het is winter • Uitglijden, statisch haar en meer


Naast het feit dat het in de winter altijd ontzettend koud is, neemt het nog meer problemen met zich mee: o.a. het uitglijden en statisch haar horen in dit rijtje thuis. Mij leek het leuk om een paar typische - misschien wel herkenbare - winterproblemen op een rijtje te zetten.


Uitglijden met je fiets

Deze staat sowieso op nummer één: het uitglijden met je fiets. In de winter is het glad en voor je het weet lig je op de grond. Dat overkwam mij twee jaar terug, ik fietste naar school en gleed uit in de bocht. Daar lag ik dan, met m'n fiets op de grond. Mijn rugzak was van mijn snelbinders gegleden en die probeerde ik weer op mijn fiets te krijgen. Intussen gleed ik nog een keer uit terwijl ik mijn fiets probeerde recht te zetten. Eigenlijk was ik het helemaal zat, waarom strooien ze daar nooit?! Maar goed, toen ik eindelijk mijn fiets weer rechtop had gezet en mijn tas weer onder mijn snelbinders had gedaan, fietste ik weer verder. Ik zag dat er een stukje verderop twee klasgenoten waren gevallen. Ik wilde remmen en BAM daar lag ik weer. Lang leve de winter!

Opnieuw leren schaatsen

Elk jaar is het weer een probleem: het schaatsen heb ik helemaal afgeleerd en ik moet dus weer helemaal opnieuw beginnen. Iedereen trekt z'n schaatsen aan en schaatst meteen weg, terwijl ik al bijna op de grond lig voordat ik überhaupt al op het ijs ben. Ben ik de enige met dit probleem?!

Statisch haar

Natuurlijk kleed je je lekker warm aan, maar door al die dingen zoals truien en sjaals wordt je haar statisch. Meestal gaat m'n haar daardoor rond m'n gezicht plakken haha :p Gisteren schreef ik trouwens over leuke wintertruien, misschien vind je dat leuk om te lezen als je dat nog niet gedaan had :) Het voordeel is wel dat je iets warms aan hebt, dus dan maakt het statische haar even niet uit.

Wat is voor jullie een typisch winterprobleem?

3 reacties:

 1. Leuk artikel !
  Heel erg herkenbaar allemaal !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. haha ja wel heel herkenbaar, vooral het statische haar en dan krijg je overal schokken van ook zo irritant haha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaha, heel herkenbaar. Vooral dat schaatsen, dat heb ik ook elk jaar weer!

  BeantwoordenVerwijderen