maandag 4 januari 2016

DE LEKKERSTE BROWNIES OOIT


Ik heb echt een geweldig recept uitgeprobeerd. Ik kreeg dit recept voor (Amerikaanse) brownies van een vriendin, ze had dezelfde brownies ook gemaakt voor de kerstbrunch op school. Toen vond ik ze zoooo lekker dat ik ze ook wilde maken. Dus dat deed ik en het smaakte weer net zo geweldig.Ingrediënten Amerikaanse brownies:


 • 360 gram basterdsuiker (bruin of wit maakt niet uit)
 • 2 theelepels vanillesuiker
 • 170 gram zachte boter
 • 4 eetlepels water (iets meer kan ook)
 • 2 eieren
 • 165 gram bloem
 • 1/2 theelepel bakpoeder
 • 65 gram cacaopoeder (niet gezoet)
 • snufje zout


Als je er (200 gram) witte chocolade doorheen doet wordt het nog lekkerder! Toen ik dit 2 weken terug voor de eerste keer maakte, had ik nog 2 chocoladeletters over, die had ik er toen doorheen gedaan.

Bereiding brownies


Voordat je begint moet je de oven voorverwarmen op 180°.

Meng als eerst de boter, suiker en vanillesuiker in een kom totdat het een beetje romig is. Klop vervolgens de eieren er één voor één bij en voeg het water toe. Meng dit met een staafmixer totdat je denkt dat het goed genoeg gemengd is.

Daarna pak je een andere kom en daar doe je de(eventueel gezeefde) bloem, cacao en zout in. Dat meng je langzaam met het andere mengsel. Verder heb ik er nog wat extra water bijgedaan, wat er uiteindelijk wel voor zorgde dat de brownies erg aan de ovenschaal vastplakte. Dus als je dat wilt voorkomen moet je er niet te veel extra water bijdoen.

Uiteindelijk heb je een bruin mengsel dat je in een ovenschaal doet. Als je dat niet hebt, kan het ook gewoon in een bakvorm. Van tevoren moet je wel nog even de bakvorm / ovenschaal invetten met boter, want anders krijg je je brownies uit uiteindelijk niet goed uit.De "2016" heb ik met suiker gemaakt, het ziet er wel leuk uit maar je proeft het (bijna) niet. Nu moet het 18-25 minuten in de oven, op 180 graden. Ik vind dat ze het beste lukken bij 19 minuten. En sowieso geldt: beter te kort dan te lang. 25 minuten zou ik zelf nooit proberen.


De volgende keer ga ik er waarschijnlijk walnoten doorheen doen. Of weer chocolade. Of beide. In ieder geval vind ik brownies lekkerder als er iets doorheen zit.

En trouwens, gelukkig nieuwjaar! Hebben jullie nog goede voornemens?

8 reacties:

 1. Superhandig, ik ging juist deze donderdag brownies bakken voor mn verjaardag, zonder te weten welk recept ik zou moeten gebruiken, nu dus wel, dankje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Succes met bakken en (alvast) eetsmakelijk! En gefeliciteerd! :)

   Verwijderen
 2. Oeh dat ziet er lekker uit zeg! Ben gek op chocola!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh my, ik ben zo gek op zulke lekkere dingen,..... ik zit haast te kwijlen als ik naar de fotos kijken...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waaaauw dat ziet er zo lekker uit! Ik merk aan mezelf dat ik de laatste tijd ook steeds meer van bakken hou, dit is een goed recept ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oeeh, brownies! Daar ben ik echt dol op, ook al heb ik ze nog nooit zelf gemaakt. Dat wordt wel eens tijd, hopelijk lukt het met dit recept!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heeeeerlijk, brownies :) Met noten erdoor vind ik altijd het lekkerst.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh... wat lijkt me dat lekker! Wil graag wat letten op m'n gewicht op het moment, maar wie weet maak ik 'm later nog eens!

  BeantwoordenVerwijderen