zaterdag 23 januari 2016

Over die nieuwe spiegelreflexcamera van marktplaats


Deze week had ik een artikel online gezet met dingen waar ik naar uitkeek. Inmiddels zou ik dus een nieuwe camera moeten hebben. En natuurlijk de andere dingen die ik in dat artikel opnoemde: netjes ge√ępileerde wenkbrauwen en 2 nieuwe brillen. Die laatste dingen heb ik inmiddels - hoeraa :D - maar de camera kwam niet aan, helaas.

Hoe het nou zit met die camera

Ik had me er natuurlijk wel op verheugd, want wie is er nou niet blij als je een Canon 650D krijgt? Maar, door een paar dingen dacht ik al dat de camera niet zou aankomen. Dus even vanaf het begin. Ik had de verkoper gemaild met mijn bod, het was niet heel hoog, maar proberen kan geen kwaad. De verkoper zei tegen mij dat hij de camera wilde opsturen. Toen ik de volgende ochtend weer wilde mailen, zag ik dat iemand anders meer had geboden via marktplaats. Dat negeerde ik en ik mailde terug dat ik de camera liever op kwam halen. De verkoper negeerde dat bod blijkbaar ook en haalde de advertentie van marktplaats. Maar hij antwoordde niet, dus toen mailde ik maar terug dat verzenden ook goed was. Toen mailde hij ineens veel sneller terug. De camera zou de volgende dag (maandag) verzonden worden, en voor zover ik weet komen dat soort dingen altijd de volgende dag aan.


Inmiddels heb ik nog geen Track & Trace code ontvangen en ook geen camera. Ik denk dat hij de camera al heeft verkocht aan een ander, ik verwacht ook niet meer dat de camera nog aankomt. Als iemand meer biedt (en vervolgens op de 2e, zelfde advertentie biedt iemand anders ook weer meer) dan kan ik me voorstellen dat je hem niet meer aan mij verkoopt. Maar ik vraag me wel af waarom ik daar nog niks vanaf weet.

Ben ik nu mijn geld kwijt?

Nee, gelukkig niet! Hij stelde zelf voor dat ik zou betalen nadat ik de camera had ontvangen. Met dit artikel hoop ik ook een beetje dat wanneer jullie iets via marktplaats kopen, dat jullie ook achteraf betalen wanneer je iets duurs koopt. Ik kan me echt niet voorstellen hoeveel stress het zou opleveren als ik wel van tevoren had betaald! Maar het beste is om je spullen op te halen: zo loop je beiden geen risico's. (tenzij iemand tijdens het wisselen nepgeld teruggeeft, want ja dat kan ook nog)

De zoektocht naar een nieuwe camera gaat dus gewoon weer verder :) Ik ben niet boos, teleurgesteld, of wat dan ook, omdat ik het zag aankomen. Ik had nog wel een beetje hoop natuurlijk, anders had ik het toen niet in dat artikel gezegd, maar nu weet ik wel zeker dat ik die camera niet meer zal krijgen. Maar ik geef niet op haha, nog even geduld en er is wel weer een ander die zijn camera verkoopt.

7 reacties:

 1. Vreemd. Altijd lastig dat soort dingen via Marktplaats! Ik hoop dat je snel een camera vindt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer! Gelukkig zijn er talloze verkopers op Marktplaats dus wie weet wat je binnenkort vindt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is altijd balen... als je het niet helemaal vertrouwd zou ik idd altijd voor ophalen gaan, vooral als t om iets duurs gaat! Hopelijk vind je gauw alsnog een mooie camera :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is wel jammer van de camera. Hoop dat je er snel weer een vindt. Op marktplaats laat ik geen dingen meer opsturen, ben al een paar keer "opgelicht' daardoor. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gelukkig maar dat je nog niets betaald had, zelf zou ik er echt op staan zoiets prijzigs op ye halen of zoals jij deed achteraf te betalen...op zoek naar een andere camera dan maar, succes ermee....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer dat je nu nog steeds zonder camera zit, maar komt goed! Binnenkort vind je vast wel een andere mooie camera :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is echt wel jammer zeg! Maar geef de hoop niet op binnenkort kom je vast nog iets beter tegen!

  BeantwoordenVerwijderen