maandag 8 februari 2016

Welk pincet is beter: Tweezerman of Hema?


Over de pincetten van Tweezerman wordt vaak gezegd dat ze heel goed zijn. Ze sluiten goed, wat eigenlijk al het belangrijkste is, en zijn handig in gebruik, omdat ze klein zijn. Natuurlijk wilde ik geen €17 uitgeven aan zo'n pincet, en kocht ik een andere bij de Hema voor slechts €2. Benieuwd of deze net zo goed is? Lees dan snel verder.• • •

Tweezerman pincet

Voor die prijs verwacht je een heel goed pincet. En naar mijn mening is hij dat ook! Je kunt makkelijk overal bij als het gaat over je wenkbrauwen epileren (want dat is waarvoor ik mijn pincet gebruik). Het metalen deel is dun, waardoor je er makkelijker kleine haartjes mee kunt pakken. Hij is ook lekker compact om mee te nemen in je make-up tasje, maar het pincet van Hema past daar natuurlijk ook makkelijk in.


• • •

Hema pincet

Het allergrootste verschil is natuurlijk de prijs: als je een pincet bij de Hema koopt ben je maar liefst €15 goedkoper uit. Daarvoor heb je een matzwart pincet of bijvoorbeeld een groenblauwe. Ik hou echt van alles wat matzwart is, dus die kocht ik. Ik heb meerdere pincetten gepakt om te kijken of de 'punt' (het is niet echt een punt, maar je weet wat ik bedoel hoop ik) goed sluit en er netjes uitziet. Want niet elk pincet is perfect, zeker niet voor deze prijs.

Uiteindelijk kocht ik dus het pincet wat er qua 'punt' het beste uitzag voor epileren. De twee platte stukjes, dus de 'punt', zijn wat dikker dan die van Tweezerman. Je kunt daardoor niet altijd even makkelijk bij een haartje van je wenkbrauw, maar uiteindelijk lukt het wel gewoon!


Conclusie

Het pincet van Hema vind ik mooier. Als je er niet veel aan uit wilt geven zou ik gewoon het pincet van Hema kopen! Maar Tweezerman heeft natuurlijk meerdere patronen dan alleen deze met hondenpootjes, dus misschien zit er wel een nog leuker pincet in de collectie van Tweezerman bij Douglas bijvoorbeeld. Uiteindelijk vind ik dat het pincet van Tweezerman toch wat beter is, dus in één keer iets goed wilt hebben, kun je beter een pincet van Tweezerman kopen.

Douglas kortingscode 7 april 2018: GLAMOUR2018

Verder zijn er natuurlijk ook goedkope pincetten te koop bij Etos of Kruidvat. Bij Etos verkopen ze precies dezelfde als het pincet dat ik nu heb, maar dan voor €2,49 volgens mij. Mocht je hem in het roze willen hebben, dan moet je bij de Etos langsgaan.

Als je je nu afvraagt "maar hoe komt ze dan aan dat duurdere pincet?!", die is dus van mijn moeder. Maar na een paar dagen had ik mijn eigen pincet gekocht vanwege hygiëne enzo :)

Geven jullie veel uit aan dit soort dingen?

2 reacties:

  1. Ik heb nu een pincet van de Primark en die werkt op zich redelijk.
    Maar die van de Tweezerman zit er goed uit. Hij zal fijn werken, dan maar iets meer geld eraan uitgeven. Maar dan heb je wel wat, haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb laatst een Tweezerman gekocht in het roze. Ik werd er helemaal gek van dat kleine haartjes soms overbraken bij mijn goedkope pincet! Natuurlijk ontzettend duur voor een stom pincet, maar ik ben er heel blij mee!

    BeantwoordenVerwijderen