dinsdag 22 maart 2016

Miskopen: met deze 6 tips ga je ze voorkomen!


Voordat je het weet heb je iets gekocht wat je eigenlijk liever niet had willen kopen. Maar hoe voorkom je miskopen eigenlijk? Daar dacht ik laatst over na, toen ik wat dingen opschreef in m'n notitieboekje. Omdat ik natuurlijk niet de enige ben die wat aan deze - al zeg ik het zelf - handige tips heeft,  heb ik een een aantal van mijn tips om miskopen te voorkomen op een rijtje gezet.

Voordat je iets koopt

Pas meerdere maten

ALTIJD. Ook als het meteen goed zit, want het is altijd handig om wat maten te vergelijken. Misschien zit de andere maat nóg beter, mooier of leuker. Zo had ik bijvoorbeeld een keer een trui die eerst perfect leek te zitten, maar mijn moeder wil altijd dat ik mijn kleding groter koop. "Dan doe je er langer mee". Toen ik hem in een andere maat paste, bleek dat de andere maat eigenlijk best klein was. Koop kleding trouwens niet té groot: ik heb nu ook 2 kledingstukken in m'n kast liggen die ik eigenlijk te groot vindt.

Twijfel je?

Als je twijfelt over een kledingstuk, moet je hem nóóit kopen. Hang het kledingstuk terug en denk er nog een tijdje over na. Wil je het na een week nog steeds hebben? Dan kun je het kopen. Dit doe ik trouwens ook met (bijna) alle andere dingen die ik wil kopen, want ik heb nogal vaak dat ik iets wil kopen wat eigenlijk helemaal niet nodig blijkt te zijn.

Kun je het ruilen?

Koop nooit iets wanneer je weet dat je het niet kunt ruilen. Als je dan een miskoop doet dan kun je er eigenlijk niet zo veel meer mee doen. Verder spreekt dit wel voor zich denk ik :)

Kijk of het niet stuk is

Niets is erger dan een kledingstuk aanschaffen dat eigenlijk al stuk was in de winkel. Ik heb bijvoorbeeld ooit een leuk kanten topje gekocht bij de H&M waar achteraf een stukje kant / draad los zat. Als ik het eraf zou knippen, zou je het alsnog zien. Uiteindelijk heb hem geruild voor een topje dat niet stuk was! En trouwens, als je in de winkel ziet dat iets stuk is, kun je ook gewoon om korting vragen. Zo ben je goedkoper uit terwijl je het thuis misschien wel in 5 minuten hebt gemaakt!


Koop schoenen met kwaliteit

Je weet vast wel dat de meeste schoenen die rond de 20 euro zijn, niet lang meegaan. Je kunt in het algemeen beter wat duurdere schoenen kopen. Dit betekent overigens niet dat álle merkschoenen lang meegaan: ik had laatst Adidas Superstar schoenen gekocht (met zilveren glitter, yay :D ) en was alweer vergeten dat ik ooit op internet had gelezen dat de voorkant van die schoenen redelijk snel loslaat. Daar heb ik ook op gelet de laatste tijd en ik heb inderdaad al meerdere mensen rond zien lopen met Adidas Superstars die stuk waren aan de voorkant. Zonde! Hopelijk gebeurt dat niet (snel) met de mijne..

Nadat je iets hebt gekocht

Laat de kaartjes eraan zitten totdat je het gaat dragen

Haal de prijskaartjes en andere kaartjes die aan je kledingstuk zitten er niet af totdat je het kledingstuk ook echt gaat dragen. Die 31 dagen om kleding te retouren zijn namelijk niet voor niets. Dat is precies genoeg tijd om te bedenken of je het kledingstuk écht leuk vindt. Heb je het nog niet aangehad na 3 weken, dan is het verstandig om het kledingstuk terug te brengen naar de winkel.

Dit waren mijn tips! Hopelijk helpen deze tips jullie ook om toekomstige miskopen te voorkomen. Bij mij werken ze in ieder geval heel goed. Ik merk vooral dat ik een bepaald soort miskoop eerst een keer "meegemaakt" moet hebben voordat ik doorheb dat ik er de volgende keer beter op moet letten.

Wat is jullie laatste miskoop?

2 reacties:

  1. Wat een fijne tips! Ik heb gelukkig nooit zo vaak een miskoop ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Handig deze tips! Zelf heb ik niet zo vaak een miskoop, als ik er dan toch een heb dan probeer ik er alsnog iets van te maken. :)

    BeantwoordenVerwijderen