vrijdag 17 juni 2016

Summer collab met Angela • Zó bespaar je ruimte in je koffer (8 tips!)

Nog even en het is zover: de zomervakantie begint en iedereen gaat op vakantie. Zelf kampeer ik altijd, en dan kan je natuurlijk niet superveel meenemen. Daarom laat ik jullie zien hoe je heel veel ruimte kunt besparen in je koffer. 

Rol je kleding op

Normaal gesproken vouw je je kleding altijd op, maar als je je kleding oprolt, neemt het veel minder plek in. Deze tip heb ik voor het eerst toegepast toen ik met school naar Trier ging en het werkt echt! Ook kan je shirtjes die je hebt opgevouwen makkelijk gebruiken om plekken in je tas of koffer mee op te vullen, wat gelijk tip nummer twee is.

Vul de lege plekken op

Je kunt sokken, ondergoed, opgerolde shirtjes en andere kleine dingen gebruiken om de lege plekken in je koffer op te vullen. Leg ze op de plekken waar niks anders meer past, bijvoorbeeld in dat extra paar schoenen - dat je eigenlijk niet nodig hebt, zie volgende punt :) - of in de zijvakjes van je tas.

Maar één paar schoenen

En dat ene paar schoenen, dat heb je natuurlijk al aan. Je hoeft echt niet je hele schoenencollectie mee te nemen :) Slippers zijn trouwens wel handig, maar die passen er meestal wel bij.

Niet te veel truien of vesten

Truien of vesten nemen vergeleken met andere kleding erg veel ruimte in. Maar als je gaat kamperen, dan is een trui of vest natuurlijk wel fijn. Neem één vest of trui mee voor 's avonds, wanneer het kouder is, en niet meer. Wil je nog een tweede vest mee? Die kun je eventueel aandoen in de auto. (of in het vliegtuig, het ligt er natuurlijk aan hoe je op vakantie gaat)


Neem een tas mee als handbagage

Alles wat in de kleinere tas past die je meeneemt, hoeft uiteindelijk niet meer in je koffer. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je je handtas - of in mijn geval een kleine rugzak - helemaal volpropt met van alles, maar het scheelt wel als je daar wat dingen in doet. Als ik op vakantie ga, doe ik hier meestal mijn toilet tas, geld, zonnebrand, drinkfles en eten in voor onderweg.

De rugzak op de foto komt van de H&M! Hij is van de Coachella collectie :)

Vul je drinkfles opnieuw

Als jij 3 drinkflessen in je handbagage hebt, dan is dat natuurlijk niet erg handig, tenzij het plastic flesjes zijn en je ze weg kunt gooien als ze leeg zijn. Neem dus één of eventueel twee drinkflessen mee die je steeds bijvult, dat bespaart een hoop ruimte!

Geen overbodige dingen

Ga er vanuit dat je op vakantie altijd minder kleding draagt dan dat je denkt, dat je niet 10 verschillende soorten spelletjes speelt op de camping, en dat je iets wat je vergeten bent altijd nog kunt kopen op vakantie.

Leg alles van tevoren klaar

Wanneer je alles wat je mee gaat nemen op vakantie van tevoren klaarlegt, heb je een beter overzicht. Zo kun je van tevoren bedenken hoe je alles gaat inpakken. Anders heb je uiteindelijk het probleem dat alles niet past, en dan moet je alsnog overnieuw beginnen.


Dit was het eerste artikel van de Summer Collab van Angela en mij! In de aankondiging van afgelopen zondag kon je al lezen wat je kunt verwachten van deze Summer Collab. Op Angela's blog kun je haar artikel van onze collab bekijken! Dat artikel heeft het zelfde thema als mijn artikel, maar toch een ander onderwerp. Haar artikel gaat over de dingen die juist níet overbodig zijn, want ze schrijft over de dingen die je sowieso mee moet nemen op vakantie.

Waar gaan jullie naartoe deze zomervakantie?

2 reacties: