woensdag 8 juni 2016

Met school naar de Romeinse stad Trier (Duitsland)


Een tijdje terug ging ik met school naar Duitsland, met als eindbestemming de mooie, door de Romeinen gestichte stad Trier. We zijn daar 3 dagen geweest en hebben overnacht in het Kolpinghaus, een jeugdhotel in het centrum van Trier.

Op de bovenste foto zie je een supermooi roze paleis dat in Trier staat. Als je dichtbij staat, dan zie je dat het versierd is met veel gouden details. De andere foto is de Basilica van Constantijn. We zijn er ook in geweest, van binnen zag het eruit als een soort kerk. Wel was het er binnen behoorlijk "kaal". Hij is trouwens rond het jaar 310 gebouwd, wow!Een kerk in Trier. Een paar meter ernaast (links) stond nog een kerk, die precies 1000 jaar (!) eerder was gebouwd. Jammer dat ik daar geen foto van heb!


Verder waren er nog heel veel andere gebouwen met een Romeinse stijl. Zelfs de H&M (Ja, er zijn echt leuke winkels in Trier!) zat in een wit met roze gebouw - zoals dat paleis dat ik net liet zien.

Ook zijn we ook nog bij de Porta Nigra ("zwarte poort") geweest en zijn we naar een museum gegaan om een tentoonstelling van keizer Nero te bekijken. We hebben ook nog een soort Wie Is De Mol gespeeld door Trier. Ik was toen de mol in ons groepje en niemand was erachter gekomen :)

Zijn jullie ooit in Trier geweest?

1 reacties:

  1. Jaa, ik ben vorig jaar ook met school naar Trier geweest. Ik vond het zo gaaf! Ik wil nog steeds een keer terug :)

    BeantwoordenVerwijderen