zondag 19 juni 2016

Update: Wat is mijn definitieve profielkeuze?


Jullie weten misschien nog wel dat ik een tijdje terug een nogal wanhopig artikel schreef over mijn profielkeuze. Ik wilde superveel vakken kiezen, maar dat kon natuurlijk niet. Inmiddels is mijn profielkeuze gemaakt en daar vertel ik jullie graag meer over.

Welk profiel?

Ik ga het profiel N&T, oftewel Natuur & Techniek kiezen. Dat is dus het zelfde profiel als wat ik eerder van plan was om te kiezen. Ook was mijn plan om informatica als aanvullend vak bij dit profiel te doen, en dat is nu ook definitief!

En hoe zit het met die andere vakken?

Ik was natuurlijk van plan om naast mijn profielvakken, nog 3 extra vakken te kiezen. Eén van die vakken volg je gewoon, en de rest moet je buitenom doen. Oftewel: je moet die vakken op eigen houtje gaan leren. Maar er werd aangeraden om er maximaal één buitenom te doen. Ik heb er dus voor gekozen om geen economie te kiezen, maar wel Frans en M&O (management en organisatie).

Hoe heb ik een keuze gemaakt tussen de 3 extra vakken?

Ik heb rekening gehouden met wat ik later wil worden. Het liefst wil ik later een eigen bedrijf - vraag me niet wat ik ga verkopen, daar weet ik nog geen antwoord op haha. Voor economische studies heb je óf economie nodig, óf M&O. Omdat je dus maar één van die vakken nodig hebt, heb ik er dus ook maar één gekozen. En dat is M&O geworden. Dat vak zit nu dus in m'n vakkenpakket en doe ik dus niet buitenom. Hoewel ik economie heel interessant vind, lijkt me M&O beter als je zelf een bedrijf wilt starten. Ik vind het wel jammer dat ik geen economie meer zal doen, maar een vak zoals economie zou gewoon te moeilijk zijn om buitenom te gaan doen. Verder ga ik Frans wél buitenom doen, want dat leek me handiger.

Veel keuze qua studies met N&T

Als ik later toch iets anders wil gaan doen, heb ik veel mogelijkheden met N&T. Doordat er wiskunde B in zit kan ik er veel mee doen, en door M&O kan ik nu ook alle economische studies volgen. Stel dat ik in plaats van informatica, biologie had gekozen, dan zou ik echt bijna alle studies kunnen volgen! Maar nu kan ik dus bijna alle studies volgen min de studies waar je biologie voor nodig hebt. Nog genoeg keuze dus.

Hebben jullie het eerste artikel van mijn zomer collab met Angela al gezien?

4 reacties:

 1. Rekening gehouden met wat je later wil worden is dat altijd verstandig om over na te denken zeker weten. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pff... die profielkeuzes toch altijd. Knap dat je voor N&T hebt gekozen, veel succes! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! :) Succes zal ik zeker nodig hebben, want wiskunde B wordt niet makkelijk!

   Verwijderen
 3. Mijn dochter heeft ook N&T gedaan, terwijl ze dat eigenlijk helemaal niet nodig had. Ze wilde klassieke talen gaan studeren. Maar ze heeft er nooit spijt van gehad omdat ze zich zo breed mogelijk wilde ontwikkelen en ze vond de meeste vakken in haar pakket wel interessant.
  Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen