vrijdag 24 juni 2016

Summer Collab met Angela • Dutch braids (waar je 3 dagen plezier van hebt!)

Dutch Braid vlecht

Vandaag staat alweer het tweede artikel van mijn collab met Angela online! Deze keer laten we beiden iets met ons haar zien. Angela laat jullie twee leuke zomerse haarstijlen zien, en ik laat er één zien. Klik dus maar snel op read more :)

Ik geef eerlijk toe, deze vlechten heb ik niet zelf gemaakt. Sophie, een goede vriendin van me, had m'n haar namelijk ingevlochten. Zelf kan ik dit niet, maar ik ben er wel mee aan het oefenen. Oefening baart kunst zeggen ze, maar het is moeilijker dan je denkt!

Vlechten dutch braid
how to dutch braid vlecht

Hoe maak je Dutch Braids?

Bij een Dutch Braid  is het de bedoeling dat je plukjes haar onder elkaar door vlecht. Volgens mij heet het een French braid als je het andersom doet, dus dat is wanneer je de plukjes haar steeds over elkaar heen legt. Je moet ver bovenaan beginnen om een mooi effect te krijgen. Maar, ik vind het best lastig, want wat bij mij steeds niet lukt is het erbij doen van nieuw haar. Ik heb dan echt meer handen nodig, haha. Maar als je een vriendin hebt die het wel kan, zoals in mijn geval, dan is dat natuurlijk handiger!

Ze blijven 2 dagen zitten, de derde dag heb je krullen

Sophie had m'n haar in de middag ingevlochten, en 's avonds sliep ik ermee. De volgende ochtend zaten ze nog goed genoeg om mee naar school te gaan! Daarna heb ik 's avonds wéér m'n vlechten laten zitten en de derde dag heb ik ze in de ochtend eruit gehaald, waardoor ik de hele dag krullen had. Je hebt er dus drie dagen plezier van!

hoe maak je dutch braids

Dutch braids zijn niet alleen mooi, maar ook handig

Ze zijn niet alleen leuk, maar ook heel handig! Je haar blijft uit je gezicht en je hoeft er de hele dag niet meer naar om te kijken. Zoals ik al zei had ik ze tot de derde dag in, dus ik hoefde 3 dagen niets te doen: je haren hoeven niet geborsteld te worden en je haar zit meteen goed. Wanneer je de vlechten eruit haalt heb je dus ook geen klitten. Ik lees ook wel eens dat er mensen zijn die het fijn vinden om ermee te sporten, want dan is het ook handig dat je haar niet in je gezicht komt.

Collab met Angela

Omdat dit een collab is, is Angela ook creatief bezig geweest met haar haren. En ik kan alvast zeggen dat het er heel mooi uitziet! Bekijk Angela's artikel hier, als je nog meer inspiratie wilt opdoen voor de zomer.

Hoe dragen jullie je haar het liefst?

1 reacties:

  1. Wat leuk zeg! Jij hebt ook prachtig dik haar :) Bij mij zou er niet veel zijn om in te vlechten, haha.

    BeantwoordenVerwijderen