zondag 31 juli 2016

La France #3 • Le Jardin de Monet (De tuin van Monet) (Met Pokémon bloemen enzo)


Toen we in Frankrijk waren, zijn we ook naar Le Jardin de Monet geweest. In het Nederlands is dat "De Tuin van Monet". Daar moest ik natuurlijk een artikel over maken, want het was echt mooi om te zien!

Monet

Wat ik me als eerst af vroeg, was: wie is Monet? Ik heb zijn naam nooit gehoord tijdens de geschiedenisles, maar inmiddels weet ik meer over hem en als je ook meer wilt weten, dan kan je altijd op wikipedia kijken, haha :P Maar hier is even een samenvatting: zijn hele naam is Claude Monet en hij was een Franse Impressionistische kunstschilder. Toen hij 43 jaar oud was, verhuisde hij naar Giverny, waar nu Le Jardin de Monet te vinden is.  Hij schilderde hele mooie landschappen die je hier kunt zien, - goh, dan beland je alsnog op wikipedia - maar in dit artikel laat ik je alleen de echte tuin zien in plaats van de schilderijen. De rest van z'n geschiedenis zal ik je trouwens besparen, haha.

Made in China. Grapje.
Pokémon bloemen. Nee oke, zo heten ze niet :P Maar het lijken op Pokéballs.
Deze bloem heeft zo'n mooie kleur!
Schattig!
Deze kleur vind ik ook heel mooi!

Random man :)


• • •

Le Jardin de Monet

Vanaf onze camping in Hénonville was het ongeveer een uur rijden naar Le Jardin de Monet. Het is trouwens niet gratis, volwassenen betalen zo'n 10 euro om binnen te komen en voor kinderen/studenten is het goedkoper. Maar dan kan je wel naar de tuin én naar het huis van Monet. In dat huisje hangt een aantal schilderijen. En vanaf het balkon kan je (een deel van) de tuin zien!

Het leukst vond ik dat er heel veel bamboe was, dat had ik nog nooit in het echt gezien. Achteraf bedacht ik dat die bloemen (zie eerste foto) echt op Pokéballs leken, dus ik hoopte op die manier mensen m'n artikel te laten lezen haha :P Hopelijk vond je het een leuk artikel, ondanks dat je de Pikachu bloemen miste. Sorry, die hadden ze niet.


Zijn jullie ooit naar de Tuin van Monet geweest?

4 reacties:

 1. Ik ben daar nog nooit geweest, maar als ik naar Engeland ga, gaan we ook tuinen bezoeken, ik ben zo benieuwd! Na jouw foto's heb ik daar alleen maar meer zin in!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je bamboe mooi vindt, rn tuinen ook dan moet je eens naar de kateeltuin in Arcen. Super mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klinkt leuk! Ik ben gisteren ook al naar de tuinen van Appeltern geweest, maar als ik nog eens naar een tuin ga dan kan ik idd ook daarheen! Bedankt voor de tip :)

   Verwijderen