zondag 10 juli 2016

De betere versie van zonnebrandcrème: zonnebrand mousse (Etos Suncare verzorgende mousse review)

Etos suncare verzorgende mousse

Een tijdje terug bracht mijn moeder deze "mousse" mee. Het klinkt zo raar om zonnemousse te zeggen, maar dan maak ik er maar zonnebrand mousse van. Daar ga ik het dus over hebben vandaag, want wát is dat spul fijn! Lees snel verder als je wilt weten waarom.

Etos Suncare verzorgende mousse

Doordat er verzorgende mousse op het flesje staat, lijkt het alsof het geen zonnebrand is, maar dat is het wel :) Deze zonnebrand mousse komt uit de suncare lijn van Etos, die ze vernieuwd hebben. En deze verzorgende suncare mousse is dus één van deze nieuwe producten. Deze heeft een SPF (dat betekent Sun Protection Factor, voor de mensen die het niet weten) van 30.

zonnebrand mousse SPF 30

Mousse, crème, melk, spray en olie

Er zijn nogal wat variaties op het gebied van zonnebrand. Van de dingen die hierboven genoemd staan, vind ik spray en olie het minst fijn. Vroeger hadden we altijd zonnespray, maar dat is hartstikke koud als je dat opeens op je rug sprayt! Daarom gebruik ik altijd zonnebrandcrème. Maar nu ik deze mousse heb ontdekt, staat deze natuurlijk op nummer één! Om te laten zien waarom ik zonnebrand mousse zo fijn vind, heb ik voor jullie even de voor- en nadelen van zonnebrand mousse op een rijtje gezet.

De voordelen van zonnebrand mousse (in vergelijking tot zonnecrème)

• Het verdeelt makkelijk
• Het maakt je niet wit
• Het voelt luchtig

De nadelen van zonnebrand mousse

• Als je niet voorzichtig bent, komt er heel veel in één keer uit
• Mensen denken dat je je gezicht aan het insmeren bent met scheerschuim...


ingrediënten Etos suncare verzorgende mousse


Ingredienten Etos Suncare verzorgende mousse

Zelf ben ik volgens mij nergens allergisch voor, ik weet daarom niet precies hoe het zit met de ingrediënten. Ik kan dus niet zeggen wat er wel of niet in deze zonnemousse zit wat goed of slecht voor je is. Maar als je dat wel ergens allergisch voor bent, dan moet je even naar de ingrediënten op de foto hierboven kijken.

Informatie over deze zonnebrand mousse

Zoals je na het lezen van dit artikel / review waarschijnlijk al doorhad, is deze zonnebrand mousse verkrijgbaar bij de Etos. Hij is waterbestendig en heeft UVA en UVB bescherming. Ook staat erop dat het tegen huidveroudering is, maar dat is logisch. Verder kost hij €4,99 en zit er 75 ml in. Het is dus een handig, klein flesje om mee te nemen in je tas.

De suncare lijn van Etos heeft in totaal 23 producten en zijn te koop vanaf €3,49

Wat voor zonnebrand gebruiken jullie het liefst? Mousse, crème, spray?

1 reacties: