zaterdag 23 juli 2016

La France #1 • Vakantie in Hénonville, veel Frans geleerd en ziek geworden


Op de eerste dag dat we vakantie kregen, zijn we meteen naar Frankrijk gegaan. Het weer zat de hele week mee, ik heb heel veel nieuwe Franse woorden geleerd en ik heb me de hele week kunnen vermaken. Jammer genoeg werden we de laatste dagen allemaal ziek.. Toch was het weer een superleuke vakantie! Over mijn vakantie komen in totaal 4 artikelen online, waarvan dit artikel een soort overzicht is van de hele week. Lees snel verder als je wilt weten wat we allemaal gedaan hebben :)

Een week in Hénonville

We gingen naar een camping in Hénonville, dat is een dorpje dat boven Parijs ligt. De camping waar we heen gingen heette Parc du bois joli. Daar zijn we een week gebleven. De hele week hebben we leuke dingen bezocht zoals Le jardin de Monet, een markt en een museum van Citroën. Eigenlijk wilden we ook nog naar Parijs, maar dat ging niet door door twee redenen: met Patrons (de auto's waarmee we gingen) voelt het nogal onveilig op die grote snelwegen en het werd ook niet geadviseerd om rond 14 juli naar Parijs te gaan, omdat het dan erg druk is. Echt jammer! Toch vond ik het een hele leuke vakantie. Ohja, we gingen trouwens niet alleen met ons gezin: we gingen met de 2cvkitcarclub, dus met een grote groep mensen die een Lomax / Patron / etc hebben. Vandaar dat we tijdens onze vakantie ook naar een Citroën museum gingen.

Veeeeeel Frans geleerd

Op de camping hadden we (vanaf dag 2) 2 Franse jongens ontmoet. We - mijn zus en ik - hebben de hele week gevoetbald, gepingpongd en getafelvoetbald met ze en ik merkte echt dat ik ze steeds beter begreep! De eerste dagen was het nogal moeilijk om te begrijpen wat ze zeiden, maar uiteindelijk bleek dat ik niet voor niks al 3 jaar Frans heb gehad op school, haha. Ik heb nu ook superveel Franse woorden geleerd die ik op school nog niet heb gehad. Verder hadden we ook spelletjes gespeeld, want iemand die ook mee was (Wil) kon alles in het Frans uitleggen.

Bij deze foto ging het eigenlijk om het gebouw, maar meer foto's van de markt had ik niet ;)

Markt & Outfit foto's

In het begin van de week waren we naar een markt gegaan. Dat stelde opzich niet zo veel voor, het enige wat we kochten was baklava. Wel heeft m'n zus daar outfitfoto's gemaakt voor m'n blog! Het was eigenlijk de bedoeling om dit de hele week te doen, want ik had allemaal kleren meegenomen die ik nog niet op mijn blog had laten zien. Jammer genoeg hebben we uiteindelijk maar twee keer foto's gemaakt. Deze twee outfits komen dus nog online, de ene als één van de 4 Frankrijk-artikelen en de andere komt later online.

Bij de ingang van onze camping Parc du bois Joli

Citroën museum & puzzelrit

Omdat we dus met een grote groep op vakantie gingen en daarom met veel autoliefhebbers waren, zijn we ook naar een museum geweest. Hier komt geen apart artikel online - dat past niet echt bij m'n blog ;) In dat museum konden we allemaal concept auto's zien: dat zijn dus auto's die ze bedacht hebben, een paar van gemaakt hebben en uiteindelijk toch niet op de markt hebben gebracht. Dat was dus heel speciaal.

Verder deden we ook mee aan de puzzelrit die georganiseerd was. Daarvoor kregen we een blad met een aantal foto's erop. We moesten een route volgen en wanneer we de foto's tegenkwamen, moesten we die zo goed mogelijk namaken. Op elke foto was een gevarendriehoek te zien die je precies zo neer moest zetten als op de originele foto, en dan moest je een foto maken. (van tevoren was verteld dat het verplicht was in Frankrijk om een gevarendriehoek bij je te hebben, dus als je die niet mee had dan kon je dit sowieso al niet winnen). Uiteindelijk zijn mijn zus en ik 2e en 3e geworden. Daarom wonnen we zo'n mini modelauto die ze eerder hadden gekocht in het citroën museum.

Ik kon het niet laten om een foto te maken van deze onbekende man, oeps

Le Jardin de Monet

Dit vond ik het leukst van de hele week! We gingen namelijk naar Giverny, naar Le Jardin de Monet, oftewel de tuin van Monet. Monet was een schilder en woonde in Giverny, waar hij altijd zijn tuin schilderde. Het huis en de tuinen van Monet zijn gerestaureerd en daar kan je dus heen! De tuin was supergroot en er waren echt heel veel mooie bloemen te zien. Er was zelfs een stuk waar bamboe groeide! Ook leuk om een keer gezien te hebben natuurlijk. Over Le Jardin de Monet komt natuurlijk nog een extra artikel online komende week.


Allemaal ziek laatste dagen

Het was echt zo jammer dat ons hele gezin (en nog een paar andere mensen van de 2cvclub) de laatste dagen ziek was. Hier vertel ik komende week meer over, want er komen hierna nog 3 artikelen online van deze vakantie waarvan er dus één hierover gaat. Dan weet je dus ook meteen was je nooit meer moet eten (in Frankrijk).

• • •

Ondanks dat we ziek waren de laatste 2 dagen (en thuis dus ook nog) was het een hele leuke vakantie! Niet per se het dorpje zelf was leuk - het was een leuk dorpje maar er was niet zoveel te doen - maar alles wat we hebben gedaan was juist het leukst. En dat we de hele week konden voetballen met die Franse jongens was ook heel leuk. Heb ik toch nog Frans geleerd in de vakantie ;)

0 reacties:

Een reactie posten