vrijdag 8 juli 2016

Summer collab met Angela • Hierop kun je besparen deze zomer


Dit is alweer het vierde artikel van mijn zomer collab met Angela! Vandaag hebben we een artikel gemaakt over geld besparen en verdienen in de zomer. Mijn artikel gaat over geld besparen, en die van Angela over geld verdienen. We hopen dat jullie er iets aan hebben!

Recycle je lange broeken en knip ze kort

Vooral wanneer je nog groeit, is het meestal zo dat je lange broeken na de zomer te klein zijn. Je hebt ze minder aan in de zomer, wat best zonde is. Daarom is het slim om de broeken die toch al te klein worden kort te knippen, zodat je ze de hele zomer nog aan kan! Ook kan je broeken waar een gat in zit kort knippen. Zo hoef je geen korte broeken meer te kopen en bespaar je dus best veel.

Maak zelf waterijsjes

Natuurlijk zijn waterijsjes niet zo heel duur en kun je dus ook niet veel besparen op waterijsjes. Maar als je er toch op wilt besparen, waarom maak je dan zelf geen waterijsjes? Met plastic bekertjes, limonade, water en een stokje (gebruik een lepel als stokje!) heb je al waterijsjes.


Besparen op pretparken

Op pretparken kan je wel veel besparen! Kijk even rond op internet voor leuke kortingsacties, of koop bijvoorbeeld je tickets bij Hema. Ik ga mijn Walibi tickets daar ook kopen en het scheelt best veel!

Doe iets anders dan  een duur pretpark bezoeken

Pretparken zijn meestal erg duur. Walibi kost bijvoorbeeld 29,50 en de Efteling kost zelfs 34,50 (online)! Tenzij je ze dus bij Hema koopt, zoals ik ga doen. Maar je kunt bijvoorbeeld ook - wat net zo leuk of zelfs leuker is - met een groep vrienden gaan waterskiën, zoals ik vorige week met mijn klas deed. Waterskiën kost je (voor 2 uur, want 1 uur is zelfs nog goedkoper) op de plek waar ik ging €25,-. Natuurlijk kan het zo zijn dat een waterskibaan in jouw buurt andere prijzen heeft, maar het is dan waarschijnlijk ook een goedkoper uitje dan naar een pretpark gaan zoals Walibi of de Efteling.

Lees hier mijn artikel over waterskiën en wakeboarden in Beesd.

Besparen met de trein: tienertour / jongerentour

Als je dan toch naar Walibi gaat, en je wil met de trein, dan kan dat best duur zijn. Vanaf mijn huis (ik woon in Gelderland) is het heen en terug wel 30 euro! Hallo, daarvoor kan ik twee keer naar Walibi! Ik ga deze zomer dus naar Walibi, met de trein, maar dus niet met een simpel retourtje. Ik ga namelijk op "tienertour" of "jongerentour". Die naam wordt steeds veranderd, maar volgens de site heet het nu jongerentour. Jongerentour houdt in dat je 3 hele dagen met de trein kunt reizen voor €33,-! Dus ik ga deze zomer - als het goed is - naar Walibi, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag en Leiden. Als je ook op jongerentour wilt dan is dit de site waarop je kaartjes kunt bestellen. Die link is trouwens niet gesponsord :)

Angela's artikel: geld verdienen in de zomer

Dit artikel hoort bij de zomer collab van Angela en mij, wat betekent dat Angela ook een soortgelijk artikel heeft geschreven! In mijn artikel heb je al kunnen lezen waarop je kunt besparen in de zomer, maar Angela schrijft over de dingen waarmee je geld kunt verdienen in de zomer. Bekijk haar artikel dus ook even, als je het - naast geld besparen - ook leuk vindt om juist geld te verdienen.

Waar bespaar jij op deze zomer?

0 reacties:

Een reactie posten