vrijdag 1 juli 2016

Summer collab met Angela • Mijn nieuwe drinkfles (ook handig voor fruit!)


In de zomer moet je door de hitte natuurlijk meer (water) drinken. Zelf drink ik niet veel, wat natuurlijk niet echt slim is in de zomer. Maar met zo'n leuke drinkfles zoals deze moet het zeker lukken om genoeg te drinken, want hoe leuk is deze drinkfles! Met een superleuk lettertype staat er My Bottle op, dus verwarring kan er niet meer ontstaan haha :P

My bottle

Mijn drinkfles komt van mybottle.nl, een website die alleen drinkflessen verkoopt.  Zoals je ziet koos ik dus voor een zwarte drinkfles. Ik twijfelde wel nog tussen deze en de roze fles, want die is ook superleuk! Maar ik ging dus voor de zwarte en daar heb ik geen spijt van :) Naast deze standaard zwarte drinkfles, verkopen ze nog veel meer kleuren! Dat is natuurlijk superleuk voor de zomer. Alles wat zwart is van mijn fles (de dop, tekst en dat extra cupje) is dan een andere kleur.


Een drinkfles van My Bottle is BPA-vrij

Op de website staat het uitgelegd: "BPA, ofwel Bisphenol A, is een chemische grondstof voor kunststof verpakkingen. Via deze verpakkingen kan het in onze voeding terecht komen. Het zit in allerlei verpakkingen zoals bijvoorbeeld plastic flesjes met bronwater". Ook worden er op deze pagina tips gegeven over hoe je BPA kunt vermijden.

Voor meer dan alleen maar drinken

Waarom zou je een drinkfles gebruiken om uit te drinken? *ahum*, je kunt je hem toch ook voor andere dingen gebruiken? Ja, dat kan! Je kunt er bijvoorbeeld fruit (druiven, aardbeien, etc) in meenemen. Door de brede opening past dat er makkelijk in.


My Bottle tasje

Een linnen tasje voor je drinkfles met de tekst 'Don't touch this is my bottle" krijg je er standaard bij. Maar het kan ook zijn dat je zelf al een drinkfles hebt maar het tasje wel leuk vindt. Het tasje is daarom ook apart te koop op de site :)

Wat moet je wel en niet met je My Bottle doen?

- Hij is vaatwasserbestendig tot 65 °C, maar gaat langer mee als je hem met de hand wast
- Het linnen tasje kun je wassen met een fijnwasprogramma op 30 °C
- Geschikt voor al je koude / warme dranken
- Niet geschikt voor oven, magnetron of diepvriezer
- Je moet 'm niet ondersteboven houden


Extra cupje

Verder zit er nog een extra dingetje bij de drinkfles. Die kan je gebruiken om een theezakje (of losse thee) op te leggen, wat ik eerst niet helemaal snapt. Moet je je theezakje daar weer opleggen als je je thee sterk genoeg vindt? Ik had echt geen idee, maar gelukkig stond er op de site hoe het werkte! Je kunt dus losse thee op dat cupje leggen en het vanaf daar in je drinkfles doen, of je doet een theezakje in je fles en dan houdt dat cupje het theezakje tegen. Het artikel daarover (met uitleg en foto's) vind je hier.


Kwaliteit en prijs

Voor zover ik m'n drinkfles tot nu toe getest heb, vind ik de kwaliteit goed. Toch voelt de drinkfles wel vrij breekbaar. Hierdoor had ik eigenlijk besloten om hem niet overal mee naar toe te nemen.. Ik ben mijn fles van Tupperware natuurlijk gewend ;) Maar, ik heb goed nieuws: de eigenares van de webshop zei dat hij júist heel stevig is. Daarbij had ze een goed voorbeeld. Haar man had een drinkfles uit zijn tas laten vallen, en had met de band van zijn vrachtwagen die fles geraakt. Natuurlijk was de fles beschadigd, maar hij was niet stuk! Dat is dus een mooi voorbeeld van hoe stevig de fles blijkt te zijn. En bij de fles zit dus ook nog dat leuke beschermtasje, waardoor hij nog minder snel stuk kan gaan. Als die eromheen gezeten had, dan was de fles waarschijnlijk helemaal niet beschadigd.

Ik vind het trouwens onhandig dat, wanneer ik uit de fles drink, de fles tegen m'n neus aan zat :P Zo'n wijde opening aan de bovenkant van de fles is natuurlijk handig, maar dit is dus een nadeel en hierdoor is drinken toch wat minder prettig. (Angela had dit probleem niet, lees dus ook haar artikel!)

Edit: Toen ik een dagje naar Den Bosch ging en deze drinkfles meenam, wilde ik hem dichtdraaien. Ik kwam erachter dat de dop door kan draaien als je hem strak dicht wilt doen. Hierdoor kan de fles gaan lekken.. Zo zonde! Vandaar dus dat ze op de website aangeven dat je de fles niet ondersteboven moet houden. Toch ga ik hem nog gewoon op m'n bureau gebruiken, want deze fles is té leuk om er niks mee te doen.

Verder kost de drinkfles €9,95 en past er 500 ml in. Dat vind ik een goede prijs voor een drinkfles, want veel drinkflessen zijn zelfs duurder. Dus zoek je nog een leuke, goedkope drinkfles, dan zou ik zeker even op de site kijken. Hier kun je ook alle andere kleuren bekijken.

Summer Collab met Angela

Omdat dit alweer het derde artikel is van de Summer Collab met Angela, heeft zij ook haar nieuwe drinkfles laten zien! Zij heeft een witte gekozen. Wil je haar mening lezen en zien hoe de witte drinkfles eruitziet? Bekijk dan zeker even Angela's artikel.

*Ontvangen ter review

0 reacties:

Een reactie posten