vrijdag 22 juli 2016

Summer collab met Angela #6 • Tips om meer (water) te drinken


Meer (water) drinken is makkelijker gezegd dan gedaan. Je vergeet al snel om meer te drinken en ook onderweg vergeet je om drinken mee te nemen. Herkenbaar hè? Nou, daar heb ik dus ook last van! Daarom was dit een perfect idee om een artikel over te schrijven voor de zomer collab met Angela, die inmiddels al een tijdje aan de gang is: dit is alweer het 6e artikel! Lees snel verder als je wilt weten hoe je meer (water) drinkt!


Begin (en eindig)  je dag met water

Drink bijvoorbeeld na het tandenpoetsen een glas water. Dit kun je ook weer 's avonds na het tandenpoetsen doen. Zo wordt het een routine en word je er steeds weer opnieuw aan herinnerd dat je op dat moment een glas water moet drinken.

Vul een drinkfles en zet hem op je bureau

Grote kans dat je veel tijd doorbrengt achter je computer of gewoon aan je bureau, zeker als de vakantie net voorbij is en je weer naar school moet. Maar drink je dan wel genoeg? Vul voordat je achter je computer of aan je bureau gaan zitten (om huiswerk te maken bijvoorbeeld) een fles met water of limonade en zet hem op je bureau. Met die drinkfles voor je neus word je er steeds aan herinnerd dat je moet drinken! Vergeet niet om hem meteen weer bij te vullen nadat hij leeg is.

Gebruik een app

Er zijn verschillende apps waarmee je kunt bijhouden hoeveel je drinkt per dag. Volgens mij zijn er zelfs apps die om 1 of 2 uur aangeven dat je iets moet drinken! Superhandig voor als je iemand bent die eigenlijk nooit dorst heeft en het dus altijd vergeet. Zelf gebruik ik niet zo'n app, dus ik kan helaas ook niet zeggen welke app fijn werkt hiervoor.

Gebruik een rietje

Ja, dit werkt! Je hebt het misschien niet door, maar hierdoor drink je meer en vaker. Drinken met een rietje maakt het gewoon leuker, dus je drinkt meer. Simpel toch?

Dorst? Ga meteen drinken

Ook nu ik dit artikel zit te typen heb ik dorst - hoe zou dat toch komen met dit veel te warme weer, haha. Toch denk ik "nog even snel dit artikel afmaken, dan ga ik wat drinken". Maar dat is juist niet slim! Als je dorst hebt, ga dan meteen wat drinken en stel het niet uit. Dus ik ga nu meteen naar beneden om wat te drinken en om mijn drinkfles te vullen natuurlijk ;) Ohja, en het rietje moet ik natuurlijk niet vergeten.


Koop een leuke waterfles

Dit zegt genoeg, lijkt me! Een leuke drinkfles zorgt weer voor (extra) motivatie om genoeg water te drinken. Zelf heb ik sinds een tijdje een drinkfles van MyBottle, hier had ik ook een artikel over geschreven. En ik moet zeggen, het motiveert echt!

Lees hier mijn review over mijn MyBottle drinkfles.

Zorg ervoor dat je altijd een flesje drinken bij je hebt

Soms loop je door de stad en heb je gewoon dorst. Je bent die dag al op een terrasje geweest en vindt het onnodig om nóg eens op een terrasje te gaan zitten om wat te drinken. Had je maar een flesje water bij je! Neem daarom een drinkfles - die je natuurlijk direct gekocht hebt na het lezen van het vorige punt - overal mee naartoe. Ik zag trouwens dat ze voor weinig geld ook leuke drinkflessen bij de Action hadden.

Weetjes over water op Angela's blog

Wist je dat het per persoon verschilt hoeveel liter water je per dag nodig hebt? Nee, ik ook niet! Op Angela's blog vind je nog meer leuke weetjes over water, want daar heeft zij haar artikel over geschreven voor onze zomer collab!

Drinken jullie veel water? En hebben jullie nog meer tips om meer te drinken?

3 reacties:

  1. Ja ik drink altijd door een rietje! Dat is echt de beste tip voor mij geweest

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb niet nog meer tips om te drinken maar water is zo belangrijk, het kan je hele ademhaling ineens veranderen. Net zoals bijvoorbeeld je gezicht wassen na een lange dag, het helpt gewoon verhelderend. Leuk al die tips!

    BeantwoordenVerwijderen