zaterdag 20 augustus 2016

Omg ik vond cactus kaftpapier • m'n nieuwe schoolspullen


Binnen een paar dagen is mijn vakantie alweer voorbij. Maandag heb ik nog vrij, maar dinsdag is er een introductiedag en zit ik alweer in de 4e klas! Het is heel cliché om te zeggen, maar ik doe het toch: de vakantie ging zó snel voorbij! Eerst een weekje naar Frankrijk, daarna ging ik op Tienertour (shoplogs komen binnenkort online) en vanaf de derde week heb ik eigenlijk alleen maar gewerkt en geblogd. Tussendoor ging ik nog wel dagjes weg hoor, maar echt "grote" dingen heb ik niet meer gedaan.

Ik weet niet wanneer jullie vakantie voorbij is, maar omdat de mijne nu écht bijna over is, vond ik het tijd om m'n nieuwe schoolspullen te laten zien. Kijken jullie mee?


Hoewel ik m'n oude geodriehoek nog heb, vind ik het wel fijn om elk jaar een nieuwe te hebben. Na één jaar is het randje van een geodriehoek namelijk niet helemaal recht meer, omdat hij natuurlijk slijt. Als ik hem nu gebruik heb ik dus geen recht lijntje ;) Dus het was tijd voor een nieuwe, en die vond ik bij de Hema. Ik heb er wel slechte dingen over gelezen - de cijfers zouden er snel afgaan - maar dan koop ik wel weer een nieuwe. Eerst maar eens kijken hoelang deze meegaat.


Vorig jaar had ik wel 20 kleine schriftjes (met lijntjes) gekocht. Dat was natuurlijk veel te veel! Ik had er nog 10 over, dus die gebruik ik dit jaar. Inmiddels heb ik er cactussen op geschilderd, misschien komt hier nog een artikel van online, willen jullie dat?


Ja, saai he, om naar simpele bruinkleurige schriftjes te kijken. Maar deze kocht ik dus, want het leek me handig om voor sommige vakken grotere lijntjesschriften te hebben.


OMG. IK. HEB. CACTUS. KAFTPAPIER. En het kostte maar €0,59 bij de Xenos! Ik moet wel zeggen dat het papier best dun is vergeleken met het kaftpapier van de Hema. Volgens mij heeft de Xenos alleen cadeaupapier, en dus geen kaftpapier. Maar dit kon ik toch niet laten liggen? Ik kocht twee rollen hiervan, en de andere twee rollen komen van de Hema. Daar kost het kaftpapier volgens mij 1 euro.


Ook had ik nog nieuwe potloden nodig. En het viel me op dat de potloden van de Hema veranderd waren: vorig jaar kocht ik ook zo'n pakje met potloden, maar daar zat nog geen punt aan. Die dingen moet je dus zelf slijpen voordat je kunt gebruiken - ja, dat is dus onhandig. Hier zit dus wel een punt aan. Zeker een pluspunt dus. (Sorry voor de woordgrap, die was te slecht gewoon)


Tijdens tienertour kwam ik de winkel Sostrene Grene tegen. In het artikel daarover had ik al verteld dat ik héél graag naar die winkel wilde. Veel kocht ik er niet, maar ik kocht er o.a. deze gum en liniaal. Ik kwam die gum tegen en kon hem niet laten liggen voor maar 14 cent! Waaaat, 14 cent?! Ja. Nou is die gum niet heel groot, maar voor een gum is 'ie leuk en zeker voor die prijs. (ja, witte gummen met het woord Grene erop zijn leuk.)

En zo'n liniaal leek me ook wel leuk: net iets langer dan een geodriehoek, maar niet zo lang als een echte liniaal. Deze liniaal is namelijk 20 cm. Ook deze was niet duur, maar €1,12. Nu maar hopen dat hij niet snel breekt, want ik heb nu nog geen idee waar ik dit ding in m'n tas ga opbergen. Misschien in het laptopvak ofzo. Er komt trouwens ook nog een artikel van m'n nieuwe rugzak online!

De back-to-school artikelen van vorig jaar:

back to school shoplog
Zó versierde ik mijn schriftjes
Hoe ik m'n huiswerk planning maak & tips
Zó begin ik mijn schooljaar goed & georganiseerd
Tips tegen uitstelgedrag

Mijn thema was dus "groen" zoals je zag, eigenlijk ook doordat het eerste dat ik kocht het cactus kaftpapier was. Misschien viel het je trouwens op dat ik bijvoorbeeld nog geen agenda heb, maar ik heb volgens mij nog meerdere dingen niet: daar kom ik vanzelf wel achter, haha. Wel heb ik natuurlijk nog heel veel dingen van de vorige jaren, zoals wiskundeschriften, pennen en een etui.

Wat voor back to school artikelen zouden jullie graag willen zien?

14 reacties:

 1. Oh, dat cactus kaftpapier is onwijs leuk! Wat een goede vondst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind je kaftpapier met cactussen echt heel leuk! Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik moeeeet dat kaftpapier hebben!! Bedankt voor de tip! En trouwens, de woordgrap is geweldig ;) xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha dank je! Ik twijfelde nog of ik die woordgrap in het artikel moest laten en had het zelfs nog aan een vriendin gevraagd :P

   Let er wel op dat het kaftpapier eigenlijk cadeaupapier is, en dus iets dunner is dan normaal. Maar als je netjes met je boeken omgaat dan komt het vast goed :)

   Liefs!

   Verwijderen
 4. Super leuke schoolspullen, ik ben ook helemaal weg van je kaftpapier! En voor zo'n laag prijsje moet ik het wel gaan halen :) Super leuke post!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. CACTUSLIEFDEEE <3 Oh, wat is het schattig! Helaas heb ik mijn kaftpapier al gekocht, voor volgend jaar dan maar! Veel succes in het nieuwe schooljaar :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. OMG!!!! Dat cactus papier moet ik ook hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. WOW dat cactus papier is echt mooi! Helaas past 'ie niet bij mijn thema, dus ga ik hem niet halen. Wel heel leuk artikel om te lezen, liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een super leuk kaft papier! Ik heb het helaas niet nodig, haha. Anders had ik het zeker wel gehaald :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh dat cactussenkaftpapier is echt superleuk! Ik wil dat ook, haha ;) En de bruine schriftjes kan je altijd zo veel leuke dingen mee doen :) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen