vrijdag 5 augustus 2016

Laatste summer collab met Angela • Mijn vakantie ochtendroutine: van opstaan tot simpele planning maken


Als laatste artikel van de zomer collab met Angela, leek het ons leuk om onze routines te laten zien aan jullie. Natuurlijk laten we niet allebei hetzelfde zien: ik laat mijn ochtendroutine (in de vakantie) zien en Angela schrijft over haar avondroutine!

Mocht je willen weten wat er op de foto staat:

Wimperkruller en wenkbrauwborsteltje - Primark (deze komen nog in een shoplog en review)
Invisibobble - H&M (komt nog een review van)
Make-up etuitje - H&M (hier schreef ik al eerder een artikel over)
De Mac lipstick is de kleur Honeylove (ook al zie je de kleur niet, haha. Maar binnenkort komt er ook een review!)Deze planning is "ongeveer", ik ga natuurlijk niet m'n hele vakantie ochtendroutine heel precies inplannen :) Dat doe ik overigens ook niet met m'n normale ochtendroutine hoor, het is niet voor niks een routine, haha. Het echte plannen komt als laatst, maar dat zien jullie vanzelf. Enjoy! :)

8:30 Opstaan (oftewel: ergens tussen 8 & 9)

Ik vind het eerlijk gezegd altijd zo zonde om tot 12 uur uit te slapen! Als ik dan m'n hele ochtendroutine heb gedaan, dan is het eigenlijk al middag. Dan kan je eigenlijk niet veel meer doen. Ik sta dus liever wat vroeger op, hoewel ik dat niet elke dag doe hoor :) Soms slaap ik ook gewoon uit, maar dan tot 10 uur ofzo. Toch vind ik het fijner om net iets vroeger op te staan en al wat dingen gedaan te hebben terwijl de rest allemaal nog slaapt. Als ik toch nog 10 minuutjes blijf liggen, dan kijk ik alvast even mijn mail op m'n telefoon. Ook hang ik even rond op Whatsapp & Instagram :) Verder sta ik gewoon rustig op (want hé, het is nog vakantie! Dus ik doe lekker rustig aan) want ik hoef toch nergens heen!


8:45 Wassen, kleding aandoen & ontbijten

Dit spreekt voor zich! Nadat ik mezelf heb gewassen, trek ik m'n kleding aan en ga ik naar beneden om te ontbijten. Ik drink wel iets voordat ik ga eten, anders heb je zo'n ochtendsmaak en dat is niet echt ehm.. fijn. Tandenpoetsen doe ik pas na mijn ontbijt.

9:30 Tandenpoetsen, haren doen & make-up

Deze drie dingen vind ik fijner om na mijn ontbijt te doen. Nadat ik m'n tanden heb gepoetst, doe ik m'n haren. Ik borstel ze en doe m'n haar in een staart, of ik doe twee plukjes haar naar achteren die ik achter vastmaak. De laatste tijd vind ik het echt heel leuk om iets met m'n haren te doen! Ik heb nu ook eindelijk een invisibobble gekocht (of eigenlijk gehad, van m'n moeder) die ik vaak gebruik. Ik ga hem ook zeker een keer reviewen op m'n blog!

En sinds kort draag ik vaker make-up, dus dat hoort nu ook bij m'n ochtendroutine :) Mascara droeg ik al een tijdje, maar nu draag ik ook lipstick! Lipstick vond ik altijd al mooi, maar ik wist nooit of het me zou staan en ik dacht dat het er snel af zou gaan. Totdat ik laatst een Mac lipstick won! Thanks, Angela! Ik draag nu véél vaker lipstick en geef ik toe dat hij ook echt superlang blijft zitten. Misschien komt er nog een review van online :) Verder doe ik m'n wenkbrauwen goed met een borsteltje dat ik laatst bij de Primark kocht (hier komt nog een shoplog én review van online) en als er wat haartjes onder m'n wenkbrauwen zitten, dan haal ik die weg met een pincet. Soms gebruik ik ook wat blush.


10:00 Planning maken

En dan begint m'n dag!  Van tevoren maak ik nog even snel een (kleine) planning, want ook in de vakantie vind ik het fijn om een planning te hebben. Ik heb deze keer maar 3 taken op m'n planning gezet voor vandaag. Rechts op de foto heb ik m'n werktijden van deze week opgeschreven, die schrijf ik altijd ergens in de hoek van m'n planning zodat ik niet vergeet wanneer ik moet werken :P Dit is namelijk steeds anders. Deze planning is trouwens van woensdag, de dag waarop ik dit artikel schrijf dus :)

Dit was mijn vakantie ochtendroutine alweer! Zoals je waarschijnlijk wel hebt gemerkt, is mijn ochtendroutine in de vakantie best wel rustig. Dat komt vooral doordat ik niet gehaast hoef te zijn omdat het vakantie is. Verder vind ik het gewoon fijn om mijn ochtend rustig te beginnen.

Tips om vroeg op te staan


  • Plan iets in de ochtend of spreek vroeg met iemand af
  • Zorg voor iets leuks waardoor je vroeg op wilt staan, bijvoorbeeld een lekker ontbijt
  • Ga vroeger slapen, zodat je in één keer op kunt staan als de wekker gaat
  • Bedenk waarom je vroeger op wilt staan (en het antwoord daarop is heel simpel: je hebt véél meer tijd en je haalt meer uit je dag!)

Angela's avondroutine

Omdat dit een artikel is van mijn zomer collab met Angela, heeft Angela ook een artikel geschreven. Zij schrijft niet over haar ochtendroutine, maar over haar (vakantie) avondroutine! Je kunt haar artikel hier vinden.

Staan jullie ook vroeg op in de vakantie? Of begint jullie vakantie ochtendroutine dan 's middags pas? :P

3 reacties:

  1. Ideaal, zo'n planning! En wat een handige tips om vroeg op te staan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk idee deze post! En super handige tips, ik ga het ook eens proberen toe te passen want bij mij wil het nog niet altijd even goed lukken haha ;)

    BeantwoordenVerwijderen