vrijdag 23 september 2016

Collab met Malou • Mijn 5 gewoontes waardoor ik altijd geld bespaar


Iedereen heeft wel gewoontes waardoor je juist altijd geld uitgeeft: je koopt bijvoorbeeld elke dag iets op het station of je kijkt nooit naar kortingen. Een herkenbare gewoonte van mij? Bijna nooit geld uit geven aan eten als ik onderweg ben. Ook Malou heeft bepaalde gewoontes waardoor zij altijd geld bespaart.

Voor onze collab hebben we allebei een artikel gemaakt met onze gewoontes, om jullie tips te geven hoe je kunt besparen. Dit wordt niet het enige artikel van onze collab: volgende week vrijdag, en de week daarna, komen er ook collabs met Malou online.

Ik koop nóóit broeken zonder korting

Vaak koop ik mijn broeken bij de Only. Hoewel ik de broeken die ze verkopen helemaal geweldig vind, zijn ze niet echt goedkoop. Wanneer ik weer een leuke broek zie, dan wacht ik áltijd - maar dan ook echt altijd - totdat ze weer hun 20% kortingsactie hebben. Dat scheelt weer! Wanneer ik wel broeken kocht, terwijl er geen korting was? Dat was toen ik leuke broeken tegenkwam bij de Bershka. Ik vond €17,- voor een broek echt goedkoop namelijk, dus die nam ik ook mee voor die prijs: korting hoefde in dat geval niet meer.

Ik koop bijna nooit eten onderweg of op school

Hoe vaak ik eten uit automaten heb gehaald? Nog nóóit. Ook onderweg koop ik nooit eten. Misschien zo'n 3 keer per jaar, maar dan zijn het dus echt uitzonderingen. Ik kocht bijvoorbeeld wel eten tijdens tienertour: uiteindelijk had ik tijdens 3 dagen tienertour maar €5,30 uitgegeven aan avondeten. Aan friet met mayo en een bord met pasta. Verder bespaar ik het liefst gewoon op dit soort uitgaven: elke week een paar euro uitgeven aan eten is na een heel jaar toch weer meer dan honderd euro. Ja dat is veel hè?

Ik wacht altijd (heel lang) met dingen kopen

Ik wacht vaak lang met dingen kopen. Oké, soms echt té lang. Maar dan zijn er toch weer twee dingen waardoor je kunt besparen. Ten eerste voorkom je impulsieve aankopen - en dat is maar beter ook. Het tweede is, dat er opeens korting kan komen. Ook op grote dingen (zoals camera's bijvoorbeeld) kan je hiermee besparen, want die kunnen na een tijdje gewoon overal goedkoper zijn. Dan is er geen korting, maar dan zijn de camera's op dat moment gewoon even wat minder waard.

Invisibobble van H&M - niet van het echte merk, maar net zo goed

Ik vind merkproducten niet per se nodig

Het is echt niet altijd nodig om alles van de duurdere merken te kopen. Het kan altijd goedkoper! Wat is er bijvoorbeeld mis met fineliners van de Hema of Action, in plaats van Stabilo? Of invisibobbles van de H&M, in plaats van Invisibobble zelf? Die kocht ik laatst en ze waren prima. Ook die goedkopere fineliners werken net zo goed als de dure. Wel is het zo dat ik niet vaak bespaar op kledingmerken. Ik liet jullie laatst bijvoorbeeld mijn Adidas shirtje zien en die was niet bepaald goedkoop, haha. Toch heb ik niet heel veel dure items in mijn kledingkast en ben ik ook hartstikke blij met leuke, budget kleding van de H&M.

Ik koop bij de H&M vaak met 15% korting

Om nog even verder te gaan op de kleding van de H&M: die kleding is al goedkoop, maar het kan nóg goedkoper. Ja dat zag je niet aankomen hè. Grapje. Je hebt vast wel kleding die je niet meer draagt, maar die ook niet meer verkocht kan worden omdat het uit de mode is bijvoorbeeld. Kleding verkopen die uit de mode is gaat nogal lastig, haha. Gelukkig kan je dit soort oude kleding bij de H&M inleveren en krijg je daarvoor 15% korting. Dit heb ik de laatste tijd vaker gedaan en je krijgt hierdoor ook nog eens meer ruimte in je kledingkast.


Collab met Malou: kijk waar Malou op bespaart!

Dit is één van de artikelen die ik samen met Malou maak, en dit is mijn tweede collab ooit. Jullie weten vast nog wel dat ik een heel lange summer collab met Angela had. Dat wilde ik nu weer doen, maar dan met een andere blogger. Deze keer hebben we niet een bepaald onderwerp, zoals we de vorige keer over de zomer schreven. Het is wel weer zo dat we steeds hetzelfde artikel schrijven. Je kunt Malou's artikel hier vinden.

6 reacties:

 1. Handige gewoontjes, ik ben ook echt een koopjes jager en boeie als iets niet van een duur merk is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. handig en slim! met bepaalde dingen wacht ik ook op kortingsacties ja. en ik ben guilty aan te veel eten onderweg kopen, zonde van mijn geld ja..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Woehoe, leuk artikel is het geworden! Ik vind onze collab echt leuk :) xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een fijn artikeltje, leuk collab hebben jullie ervan gemaakt! Dat van de H&M met de 15 procent korting wist ik helemaal niet, dat is echt een fijne tip :)

  BeantwoordenVerwijderen