vrijdag 2 september 2016

Back To School • mijn met cactussen beschilderde schriftjes voor dit schooljaar


Volgens mij gaat bijna iedereen weer naar school inmiddels. Zelf heb ik al bijna 2 weken weer school en ik vond het dus tijd om m'n schriften aan jullie te laten zien. Vorig jaar versierde ik m'n schriftjes ook en nu dus weer. Deze keer met m'n favoriete plantjes: cactussen - hoe kon 't ook anders.


Ja maar hoe dan?

Nou, je neemt groene verf en ook wat gele, blauwe, witte en zwarte verf. Voor elke cactus doe je er wat meer geel of blauw doorheen, of juist wit om het lichter te maken. Schilder je cactussen en laat het een nachtje drogen. Vervolgens maak je ze af met een fineliner - mijn fineliners komen van de Hema, je zag de ook al in m'n back to school shoplog van vorig jaar. Met informatica begon ik, en die is ook het best gelukt. Ook de letters heb ik getekend met een fineliner.


Toen kwam Frans: eerlijk gezegd vind ik dat er te veel cactussen op dit schriftje staan en vooral de cactus die je rechtsonder ziet is nogal misvormd, haha. Dus een tip: een klein kwastje is handig! Nu had ik wel een kleine kwast hoor, maar hoe kleiner hoe beter en hoe makkelijker het is om je cactussen te schilderen.


Ik had één sticker die ik op dit schriftje plakte. Meer had ik er niet, maar dat vond ik niet zo erg, want ik vind met (zwarte) fineliner getekende letters wat mooier. Zoals je ziet heb ik niet op elke cactus stekels getekend. Valt het jullie ook op dat die ene cactus te donker is? Meng dus niet te veel zwarte verf bij je groene verf, want dan worden ze te donker. Je kunt ook een kladpapiertje gebruiken om de kleuren van tevoren uit te testen.


Vorig jaar had ik ook al cactussen op m'n snelhechter geschilderd. Deze cactussen had ik wat kleiner getekend, wat ik persoonlijk leuker vind.


Zoals je zag was niet elke cactus even mooi geworden, maar toch vind ik het wel goed gelukt! Hier boven staan de leukste en best gelukte cactussen. Ik merkte wel dat hoe meer schriftjes je beschildert, hoe minder mooi de cactussen zullen worden. Neem er dus de tijd voor en maak alles even groot of klein. Het leukste is wanneer de cactussen klein zijn er het er niet te veel zijn. En onthoud: iedereen kan dit maken, ook als je niet kunt tekenen. Door de fineliner ziet het er uiteindelijk zo uit dat het lijkt alsof ik mooie cactussen kan tekenen, maar zoveel talent heb ik echt niet hoor. Dus gewoon proberen, ook als je denkt dat het je niet gaat lukken!

7 reacties:

 1. Ahh zo'n tof idee! Ze zien er echt ongelofelijk leuk en schattig uit! Heel gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat schattig! Ik heb één van mijn schriftjes ook met cactusjes gepimpt. Het ziet er heel leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! En leuk dat je zelf ook cactusjes op je schriften hebt gemaakt :)

   Verwijderen
 3. Ziet er zo leuk uit! Ik snap echt niet waarom ik dit soort dingen nooit heb gedaan met mijn schriften.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind ze zo leuk! Dit jaar was ik gewoon weg te lui en te laat om wat van mijn schriften te maken maar dit is echt te schattig!

  BeantwoordenVerwijderen