vrijdag 30 september 2016

Collab met Malou • Mijn schooldag vs Malou's dag van haar tussenjaar


Een dag uit een tussenjaar ziet er heel anders uit dan een schooldag: precies hierdoor vonden Malou en ik het leuk om allebei een dag te beschrijven. Ik laat zien hoe mijn vrijdag was, en Malou beschrijft haar maandag. Altijd al weten hoe een dag van een tussenjaar eruitziet? Dat kan! Onderaan dit artikel staat een link naar Malou's blog.

7:00 Opstaan

Rond deze tijd sta ik altijd op wanneer ik naar school ga, dus ook deze vrijdag. Ik probeer meestal om 7:30 klaar te zijn. Vaak duurt het net iets langer, ook vandaag weer. Ik fiets in ongeveer een half uurtje naar school.


8:15 School

Ik heb les, mijn eerste les deze dag is Latijn en hierna heb ik Engels.

9:55 Eerste pauze

De eerste pauze! Terwijl ik m'n brood opeet, beantwoord ik een mailtje van Nienke, omdat ze een vraag had over samenwerken met bedrijven. Deze pauze van 20 minuten is altijd zo voorbij. Toen de bel ging regelde ik nog iets voor deze collab met Malou.

10:15 Lessen

De lessen gaan weer verder en ik heb eerst wiskunde en dan Nederlands. Voordat we het wiskundelokaal in konden, had ik nog tijd om iets aan te passen aan het artikel van de vorige collab, dat vandaag online gekomen is. Nu jullie dit lezen is dat dus een week geleden. Het artikel ging over gewoontes waardoor ik geld bespaar.

11:55 Tweede pauze

De tweede, langste pauze is nu eindelijk. Deze pauze duurt 30 minuten. Omdat ik in deze pauze genoeg tijd heb voor alles, lees ik vaak wat blogs. De rest van de blogs lees ik altijd 's middags als ik uit school kom. Ook heb ik even geantwoord op een insta dm van een blogger (van deze blog), die nog wat tips gaf over mijn camera die ik binnenkort krijg! Ohja, ik ben wel sociaal hoor - niet alleen op social media. We zitten altijd met zo'n 15 personen bij elkaar. We zitten inmiddels niet meer in dezelfde klassen maar toch eten we nog samen. Dat is altijd heel gezellig!


12:25 Frans

De lessen gaan weer verder en ik heb mijn laatste les die dag: Frans. Dit vak doe ik buitenom, dus dat betekent dat het buiten mijn rooster om is. Iedereen heeft 3 lessen Frans, maar ik heb er één. En dat is dus op vrijdag.


13:15 & 13:50 Naar huis

Om kwart over één ben ik uit, lekker vroeg dus! Ik fiets naar huis en ben nog net voor twee uur thuis.

14:00 Eten & Youtube

Ik eet echt áltijd iets wanneer ik thuis kom: tieners hebben nou eenmaal altijd honger. Ik nam Yoghurt met banaan en muesli! Ik had er ook kaneel overheen gedaan. Terwijl ik eet, kijk ik meestal youtube. Vandaag ook dus. Iedereen zegt altijd dat je niet kan multitasken, maar eten kan je met alles combineren, haha. Zoals ik in de pauzes op school eten combineer met blogs lezen, zo combineer ik het thuis met youtube kijken. Meestal heb ik m'n eten allang op maar kijk ik toch wat meer filmpjes. Maar het is weekend dus het kan!


15:00 Blogs lezen

Ik vind blogs lezen altijd superleuk, dus nadat ik klaar ben met youtube kijken - wat dan weer iets is dat ik vaak alleen op vrijdag doe - lees ik blogs. Dit doe ik trouwens wel vaker en niet alleen op vrijdag :)

15:50 Planning maken

Ik maak een planning voor een paar dingen die ik nog moet inhalen, zoals wiskunde en scheikunde. Ook schrijf ik op wat ik maandag af moet hebben: een nieuw artikel op m'n blog en Latijn huiswerk. Deze planning lijkt heel kort, maar wiskunde kost veel tijd en Latijn ook. Met artikelen ben ik meestal ook wel lang bezig. Hoewel ik al weet dat ik het niet af ga krijgen, vind ik het wel altijd fijn om alles overzichtelijk op papier te hebben staan: zo weet ik wat ik in het weekend ook nog moet doen.

16:10 Whatsapp

Doordat ik m'n dag bijhoud, zie ik pas echt hoe vaak ik afgeleid raak!

16:35 Wiskunde huiswerk

En nu begint het past echt, het huiswerk. Whatsapp heeft me 25 minuten gekost. Maar ik ga m'n best doen om wiskunde zo ver mogelijk af te maken.

Hier ergens had ik ook een pauze gehouden, maar ik heb geen idee meer hoelaat. Maakt ook niet zoveel uit haha. Ik heb ook weinig afgekregen van mijn huiswerk: ik raak ongelofelijk snel afgeleid! Door blogs, m'n eigen blog, whatsapp, instagram.. Wil je nog 100 andere dingen horen? Nee, dat dacht ik al.


18:10 - 18:50 eten

Ik stop met wiskunde en ga avondeten. Niks bijzonders verder :)

18:50 - 19:15 Lijstje maken met belangrijke data

Er zijn zoveel dingen die ik nog moet regelen voor de herfstvakantie! Ik heb m'n verjaardagsfeestje, m'n verjaardag voor de familie, ik werk, en waarschijnlijk ga ik dan een paar bloggers meeten in Utrecht. Nog veel om te regelen dus! Mijn feestje vier ik samen met een vriendin van me, dus we moesten overleggen over de datum en andere belangrijke dingen.


19:15 instagram

Ja hoor, weer afgeleid. Instagram deze keer. Hier kun je me volgen trouwens.


19:40 Artikel delen

Het artikel dat vanochtend online is gekomen, dus het vorige collab artikel, heb ik even snel gedeeld op Facebook. Sinds ik mijn artikelen deel op Facebook en instagram, zie ik m'n bezoekersaantal groeien!


19:45 - 20:45 Artikel afmaken

Ik doe nog wat kleine dingen voor mijn blog en pas wat artikelen aan. Ook maak ik mijn artikel met presentatietips af. Als je nog tips nodig hebt om een goede presentatie te geven, dan zou ik dat artikel zeker even lezen!

20:45 - 21:15 Dingen regelen

Om nog even verder te gaan op het lijstje maken met belangrijke data: ik ging nu weer verder met dingen voor mijn verjaardag regelen.

21:15 - 22:45 TV & Whatsapp

Ja nu is het dus echt weekend voor mij. Ik neem chips en ga beneden TV kijken. Maar jammer genoeg kijken m'n ouders GTST - dat vind ik echt niet leuk, het is zo apart geacteerd - dus ik ga maar Whatsappen, iets waar ik maar al te graag m'n tijd mee verspil.

23:00 slapen

Om elf uur ga ik slapen, na m'n hele avondritueel - wat niet heel interessant is om te vertellen. Maar nu je er toch naar vraagt: ik poetste m'n tanden en deed m'n pyjama aan.

Dit was mijn vrijdag! Een heel chill dagje was het omdat ik zo kort naar school moet op vrijdagen. Nu jullie dit artikel lezen, ook op een vrijdag dus, ziet mijn dag er weer heel anders uit: nadat ik uit ben, blijf ik op school huiswerk maken totdat ik moet werken van 4 tot 7. Omdat dit een collab is, heeft Malou ook een dag bijgehouden: zij beschrijft op haar blog hoe haar maandag eruitzag! Die ziet er natuurlijk weer helemaal anders uit, omdat zij geen schooljaar heeft maar een tussenjaar. Dat was ook precies de reden waarom ons zo'n collab artikel als deze leuk leek: zo kan je mooi het verschil zien!

Hoe ziet jullie dag er vandaag uit?

6 reacties:

 1. Wat een leuk artikel is het geworden, Eva! Je schrijft echt grappig. Mag ik mee meeten in Utrecht ;)? X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat jullie zo'n samenwerking hebben gedaan. Heel tof om de verschillen zo te lezen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk! Ik ben eigenlijk heeeel blij dat ik van school af ben haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Snap ik! Ik kan ook niet wachten totdat ik klaar ben met school, haha ;)

   Verwijderen