zaterdag 10 september 2016

Tienertour dag 1 • Het hele Walibi avontuur: in de nieuwe achtbaan & trein gemist


Geloof het of niet: ik was echt nog nooit naar Walibi geweest. Totdat ik er laatst naartoe ging tijdens tienertour. En ik moet eerlijk zeggen dat ik het echt een superleuk pretpark vind. Zelfs leuker dan de Efteling! Ik ging erheen met Priscilla, een vriendin van me die al (veel) vaker in Walibi was geweest. Uiteindelijk werd het een heel avontuur omdat we één trein nog maar nét haalden en de volgende trein misten.

Eerste keer naar Walibi

Ondanks dat Walibi relatief goedkoop is vergeleken met andere pretparken, was ik er nog nooit geweest. Wat was de reden dan wel? Nou, ik durfde eerst niet in achtbanen. De eerste keer dat ik in een achtbaan ging was dat Joris & De Draak in de Efteling, en sinds toen vond ik het opeens wel leuk. Daarna had ik ook alle achtbanen uitgeprobeerd in Phantasialand en nu werd het tijd om eindelijk eens naar Walibi te gaan. Het was echt superleuk en gelukkig was het ook niet zo druk.


Nieuwe achtbaan: 7x in de Lost Gravity

Ja, je leest het goed: we zijn 7x achter elkaar in nieuwe achtbaan "Lost Gravity" geweest! We gingen na de zesde keer wel even snel friet halen en aten dat op in de rij, zodat we geen tijd verloren en zo vaak mogelijk in die achtbaan konden. We hadden het net op en toen konden we er voor de zevende keer in. Een van de medewerksters begon ons zelfs te herkennen haha, zo vaak kwamen we langs. Maar die achtbaan was gewoon zó leuk, dus vandaar dat we er zo vaak ingingen. We waren er trouwens al één keer eerder in geweest die dag, dus in totaal 8 keer. Wow.

Nietsvermoedend in de rij van die ene enge achtbaan

Van tevoren leek me één achtbaan best wel "eng", omdat je daarbij heel hard wordt afgeschoten. De achtbaan waar ik het over heb heet de Xpress. Er wordt afgeteld en binnen no-time ga je 90 km/h. Ik was dat even vergeten en op een gegeven moment liepen naar de Xpress omdat het daar niet zo druk was. Ik kwam er snel genoeg achter welke achtbaan het was: we stonden in de rij van de achtbaan die me het engste leek, haha! Achteraf vallen dat soort dingen altijd mee en is het júist heel leuk - want waarom zou je anders in achtbanen gaan?Bus was te laat & heel hard rennen om de trein te halen

Om van Walibi weer naar het station te gaan, moest je eerst een stukje met de bus. Die bus had vertraging en hij kwam zó laat dat we dachten dat we de trein niet meer zouden halen. Toen we ein-de-lijk bij het station aankwamen, hadden we nog een kans om de trein te halen. Wel moesten we eerst nog een heel groot stuk rennen om bij de trein te komen. En bijna iedereen die in die Walibi bus zat, moest die trein halen, dus we renden er met z'n allen heen. Ik heb echt nog nooit zó hard gerend, haha. Iedereen was helemaal buiten adem toen we eindelijk bij de trein aankwamen.  MAAR WE HADDEN DE TREIN GEHAALD. OMG.


En vervolgens de volgende trein missen

Na die trein moesten we overstappen. Ik stond bovenaan een trap te kijken of de trein er al aankwam, en Priscilla ging nog even een ijsje kopen. Het probleem was dat die trein verder stopte dan dat ik kon kijken.. Dus toen Priscilla een ijsje had, liepen we naar beneden en zagen we een trein weg rijden. "Was dat onze trein?!" "Ehh ja ik denk het wel". Dus toen moesten we alsnog een half uur wachten.

Walibi was echt superleuk! Als je er nog niet geweest bent, raad ik je echt aan om er alsnog een keer heen te gaan: hier móét je gewoon ooit geweest zijn. Als je ver weg woont, dan is het makkelijk te combineren met Tienertour. Tienertour betekent trouwens dat je 3 dagen met de trein kan reizen (rond de zomervakantie) voor €33,-. Inmiddels heet het eigenlijk geen Tienertour meer, maar jongerentour.

Zijn jullie al in Lost Gravity geweest?

5 reacties:

 1. Wat een avontuur haha! Ik ben nog nooit naar Walibi gegaan maar misschien moet ik dit wel eens doen! 😄

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, ohjeetje wat een dag. Ben zelf al zovaak in bepaalde pretparken geweest dat ik het niet zo leuk meer vind. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah ik wil ook weer een keertje naar Walibi! Zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahah wow, zo vaak in die achtbaan zijn jullie geweest! Ik ben wel eens naar Walibi geweest, maar eigenlijk vind ik achtbanen niks. Die nieuwe ben ik wel benieuwd naar!

  BeantwoordenVerwijderen