vrijdag 25 november 2016

The cold-shoulder top | Eerste outfit met de 50mm lens


"Wow, ik ben het echt niet gewend dat er straks zulke mooie foto's op m'n blog komen", zei ik tegen Sophie, toen ze mij de foto's liet zien die ze gemaakt had. Ik wist van tevoren dat de Canon 700D (ja jongens, ik heb 'm eindelijk) mooie foto's zou maken, en dat het met een 50mm lens nog mooier zou zijn, en toch was ik verbaasd over het resultaat. Je had mijn reactie moeten zien. Ja, ik ben trots op deze foto's. En ik kan niet wachten totdat de foto's later nog mooier worden, want dit was pas de eerste keer. Natuurlijk zijn er nog dingen die anders kunnen. Maar hé: we hebben tenminste niet op de automatische stand gefotografeerd.Okay, het spijt me dat ik lange sokken aan heb bij lage schoenen. Echt. Wáárom. Ik dacht dat het er wel oké uitzag, hoewel ik wist dat lage, witte of grijze sokken er beter uit zouden zien. Ik dacht ook dat m'n broek er redelijk ver overheen zat. Dus niet. Vanaf nu trek ik geen lange sokken meer aan, écht niet. Nouja, misschien als het koud wordt. Ik moet een halfuur naar school fietsen, en dan zijn lange sokken eigenlijk wel fijn. Maar toen was het echt niet zo koud, hoe kon ik het anders overleven met een cold-shoulder top? Ik geloof dat het zo'n 13°C was. Dat is prima te overleven als het foto's maken niet te lang duurt.


Nog even een verhaaltje: zie je dat raam achter me? Op een gegeven moment keek ik naar dat raam, omdat ik iets groens zag. En nee, dat was geen gordijn ofzo. Het was de jurk - tenminste, ik geloof dat het een jurk was. Een shirt kon ook - van de vrouw die er woonde. Nu ik eraan terugdenk zag ze er best chic uit. Maar goed. Ik keek die vrouw dus aan en riep dat we foto's aan het maken waren. Géén idee of ze me kon verstaan. Ze lachte en liep weer weg. Omg. Ik wist dus niet dat het echt een huis was, het zag er meer uit als een groot gebouw voor vergaderingen of als kantoor ofzo. Er zat ook iemand binnen achter een laptop. Ik weet nog steeds niet of er mensen woonden of dat het ergens anders voor was, en ik geloof dat ik er ook nooit achter zal komen.


Ik draag nog stééds hetzelfde horloge als altijd, maar die moest natuurlijk ook op de foto: ik wilde natuurlijk wel weten hoe de detailfoto's eruit zouden komen te zien met de 50mm lens.


Dit is eigenlijk de enige foto waar ik minder tevreden over ben, omdat het kettinkje helaas niet scherp is, terwijl dit ook een detailfoto is. Dat ligt overigens niet aan de camera of lens hoor! Het is gewoon even oefenen. De volgende outfitfoto's zijn al gemaakt en daarbij was de ketting wel scherp.


Ik ben heel blij dat ik niet alleen de kitlens - die ik nog amper heb aangeraakt - heb gekocht, maar ook de 50mm lens. Of mijn 18-55mm kitlens nu voor altijd op m'n bureau blijft staan? Nee, want voor sommige dingen is de 50mm lens niet geschikt. Ik denk wel dat bijvoorbeeld bloggers zo'n 50mm lens vaak zullen gebruiken: zo'n lens is niet alleen goed om outfits op de foto te zetten, maar ook voor productfotografie.

Trouwens: vandaag, vrijdag, ben ik veertien uur op school omdat het Gymnasiumdag is op onze school. VEERTIEN UUR. Véértien. Waaaat. Van 8:15 tot 22:00. Doei. Hoe ga ik dat overleven?! Ik was vandaag al helemaal dood omdat ik nogal laat was gaan slapen en lang naar school moest. Moet je nagaan, dit is twee keer zo lang. Morgen beginnen we met workshops en vervolgens gaan we oefenen voor het tableau vivant. Ik kan me voorstellen dat je niet weet wat dat is: er wordt een verhaal voorgelezen en drie keer stopt het verhaal. Dan staan er mensen op het podium, zoals de mannequin challenge, en die beelden het verhaal uit. En dan gaat het verhaal weer verder. Gelukkig is er nog iets positiefs: we gaan die dag lasagne eten.

Bloggers: met welke lens maak jij foto's? Niet-bloggers: wat vind jij, kan je wel of niet lange sokken dragen in lage schoenen?

5 reacties:

 1. Wat een schattig kettinkje!! En echt prachtige foto's, wauw! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gebruik voor productfoto's de 18-55 mm lens en voor portret 50-250 mm (macro)lens. Op de macrolens ben ik echt verliefd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha awkward een vrouw achter een raam haha. De foto's zijn inderdaad heel mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je foto's zin nu echt zo gaaf! Ik zou graag nog eens een nieuwe lens willen heb nu nog de standaard 18-55 mm.

  BeantwoordenVerwijderen