maandag 28 november 2016

Voor op je verlanglijstje: de Happiness Planner van Hema (€3,-)


Eindelijk is er een goedkope Happiness Planner. Die dingen zijn altijd zo duur, vaak rond de 20 euro, maar toen kwam ik er een bij de Hema tegen. Dit notitieboekje is natuurlijk wat simpeler dan zo'n dure, maar niet minder leuk! Ik kocht hem niet meteen, maar vroeg hem voor mijn verjaardag.

Trouwens: op de voorkant van het notitieboekje staat inderdaad Happyness Planner, maar het hoort echt Happiness Planner met een i te zijn.

Happiness Planner van Hema

Het is superhandig dat je nu een (goedkope!) Happines Planner kunt kopen bij een winkel die bij de meesten wel in de buurt zit. Normaal gesproken koop je zoiets op speciale, in notitieboekjes gespecialiseerde webshops, wat ik persoonlijk minder fijn vind, en het is nog duurder ook.

Dit boekje van Hema is 15,5 bij 21,5 cm, heeft 200 pagina's en heeft 80 grams papier.De Happiness Planner begint met een planner van maandag t/m zondag. Op de linkerbladzijde staat Things that make me happy, wat eigenlijk voor zich spreekt: hier schrijf je alles op wat je blijmaakt. Ik denk dat het de bedoeling is dat je uiteindelijk de dingen die je blijmaken (linker bladzijde) inplant op de rechter bladzijde. Misschien maakt het uitproberen van nieuwe recepten of het lakken van je nagels je wel blij, maar heb je er eigenlijk nooit tijd voor. Je kunt zoiets dan echt inplannen. Of je spreekt met jezelf af dat je elke dag minstens één ding doet wat je blijmaakt. Het lijkt misschien stom om dit soort dingen in te plannen, maar stel je eens voor dat je hele planner vol staat met allemaal dingen die je leuk vindt. En je weet dat je al die leuke dingen de komende week of weken gaat doen. Dáár word je pas blij van.

Deze planner in combinatie met de bladzijde met things that make me happy staat op de eerste 10 pagina's. Ik vind het wel jammer dat het er niet meer zijn, want zo'n planner vind ik juist leuk!


Verder staat het hele notitieboekje vol met deze pagina's. Links staat Good things about today. Daar schrijf je dus alle leuke dingen op van een bepaalde dag. Dingen die je blij maakten bijvoorbeeld. Zelf gebruik ik zo'n bladzijde voor meerdere dagen. Rechts zie je de tekst Plans for tomorrow. Zelf gebruik ik die bladzijde voor de leuke dingen die ik de volgende dag ga doen, maar daarvoor kun je de planners op de eerste 10 pagina's ook gebruiken. Bij Great ideas heb ik wat dingen opgeschreven die ik wil kopen, want ik heb eigenlijk geen idee wat ik er anders neer zou moeten zetten.


Door het notitieboekje heen staan nog drie van dit soort pagina's met quotes.

Leuk als sinterklaascadeautje?

Inmiddels is het wel duidelijk dat dit echt iets is om te geven aan iemand die van plannen houdt en positief ingesteld is. Maar het kan ook voor mensen die bezig zijn om wat meer tijd voor zichzelf te nemen. En je hoeft de planner trouwens niet per se te gebruiken om leuke dingen mee te plannen: je kunt 'm ook gewoon voor je normale afspraken gebruiken.

Eerder schreef ik al een artikel over de dingen die me blij maakten. Dit had ik in m'n Happiness Planner gezet onder Good things about today.

Gaat dit notitieboekje bij jullie op je verlanglijstje (voor Sinterklaas of Kerst)?

2 reacties:

  1. Heel leuk zo'n planner! Ik vindt zoiets ook al een tijdje tof maar denk niet dat ik het echt goed zal gaan gebruiken (nogal slecht in plannen en zo, ja gewoon lui eigenlijk).

    BeantwoordenVerwijderen