maandag 5 december 2016

7 Dingen om te doen met je vriendinnen vóór 2017


Wat zijn nou leuke dingen om te doen met je vriendinnen? 'Zomaar' afspreken met je vriendinnen, zonder dat je letterlijk iets hebt gepland, is natuurlijk leuk, maar wat moet je doen als je echt een soort 'activiteit' wilt doen? Dat vind je in dit artikel. Ik heb een lijstje gemaakt met dingen om te doen met je vriendinnen, speciaal voor december. Heb je weinig tijd om iets leuks te ondernemen? Dan is er gelukkig een oplossing: deze dingen kun je ook gewoon doen in de kerstvakantie! Je zit dan vast wel een dagje thuis en dan is het natuurlijk veel leuker om met vriendinnen af te spreken.

Kerstsurprises

Hup, nu kan het nog! Trek nog even snel lootjes met wat vriendinnen en plan een datum. Hoewel je natuurlijk nét de cadeaus van Sinterklaas hebt gekregen, is het altijd leuk om nog eens cadeaus te krijgen voor Kerst. En mocht je weinig tijd hebben, dan kun je het ook zonder surprises doen: alleen de cadeaus zijn ook leuk. Mooi inpakpapier eromheen en klaar. Het kan ook zijn dat je dit artikel later leest, maar dan kan je dit altijd nog volgend jaar doen. Zelf heb ik dit jaar ook lootjes getrokken voor Kerst met wat vrienden en vriendinnen. Wij doen het wel met surprises, maar vorig jaar deden we het bijvoorbeeld met opdrachten. Mijn opdracht toen? Ik moest een mini-betoog houden over de rechten van een badeend. Hoe kreeg ze het verzonnen.

Filmavond

Een filmavond kan altijd! Misschien heeft een van je vriendinnen wel netflix, maar je kunt ook met z'n allen naar de bioscoop. Dat is wel weer een stuk duurder natuurlijk en misschien juist wel minder gezellig dan bij iemand thuis op de bank hangen om daar een film te kijken. Heeft niemand van je vrienden netflix? Je kunt altijd nog een film opzoeken op internet: het duurt even om er een te vinden, maar dan heb je ook wat. Ook leuk: spreek met wat vrienden af om de laatste vier vrijdagen van 2016 film te kijken bij iemand thuis.

Winkelen in een grote stad

Ja, alleen winkelen is leuk. Maar winkelen met vriendinnen kan óók superleuk zijn, want zo kom je soms meer tegen dan normaal en het is gewoon gezellig. Neem er trouwens niet té veel mee: dan wacht je meer op elkaar dan dat je echt winkelt. Ga dus bijvoorbeeld met z'n drieën. Toevallig zei een vriendin laatst dat je nu ook op tienertour kunt gaan in de kerstvakantie. Dan reis je 3 dagen reizen met de trein voor €33,-. Eerst was deze actie er alleen in de zomervakantie! Ook is er een actie waarbij je met z'n tweeën voor €25,- onbeperkt op zaterdag of zondag kunt reizen. Dus, heb je je dagje winkelen al gepland inmiddels?

Pyjama party

Ja, je kunt het ook gewoon logeren noemen, maar op een of andere manier klinkt het leuker als je het pyjama party noemt. Je kunt dit makkelijk combineren met de filmavond - die je natuurlijk net al hebt gepland. Mocht je dit met veel vriendinnen willen doen, is het wel handig als je ook genoeg plek hebt voor iedereen, haha. Wat trouwens leuk is tijdens het logeren: een spel zoals weerwolven. Maar je kunt natuurlijk ook midden in de nacht gaan wii'en en just dance spelen, de keuze is aan jou. *ahum, toen dit gebeurde was ik wel de persoon die wilde slapen, maar okay*

Schaatsen

Niet zo geschikt voor de koukleumen, maar wel heel leuk: schaatsen. Bij mij is het helaas zo dat ik het elk jaar overnieuw moet leren, maar gelukkig lukt het na een tijdje weer en is het toch nog leuk. Ik denk niet dat het dit jaar mogelijk wordt om op natuurijs te schaatsen, maar wie weet! En anders kun je ook nog naar een binnenijsbaan gaan.

Probeer een (nieuw) recept uit

Voor mij was het al een hele prestatie dat het voor de eerste keer lukte om muffins te maken, maar mocht je vaker dingen bakken en er wél goed in zijn, dan is het superleuk om eens een wat moeilijker recept uit te proberen. En dat samen met je vriendinnen natuurlijk! Als ik er over nadenk, denk ik wel dat het een grote chaos gaat worden. Zeker als je met veel bent natuurlijk. Daarom kun je bijvoorbeeld ook twee recepten kiezen en jullie groepje vriendinnen in tweeën verdelen.

High tea

Een high tea houden is heel gezellig en is iets wat je met heel veel mensen kunt doen. Ja, het kan met weinig mensen, maar het wordt niet meteen een chaos als je met wat meer bent. Je kunt met je vriendinnen afspreken om allemaal iets mee te nemen voor de high tea, of je kunt het - wanneer je met niet te veel bent - zelf maken bij iemand thuis. Hou er in dat geval wel rekening mee dat je vroeg begint, zodat je niet pas rond een uur of 6 met je high tea kunt beginnen.

Combineer dingen

Eigenlijk kun je bijna alles de dingen die ik genoemd heb combineren om zo een leuke dag te hebben met je vriendinnen. Je kiest een zaterdag en 3 random dingen uit dit artikel en klaar. Hieronder zijn wat voorbeelden om dingen te combineren:
 • Eerst ga je met je vriendinnen een dagje winkelen óf je gaat een dagje schaatsen
 • 's avonds pakken jullie de eerder gemaakte kerstsurprises uit
 • Je sluit de dag af met een film
 • Daarna hebben jullie een slaapfeestje
Een ander voorbeeld:
 • Probeer met z'n allen wat nieuwe recepten uit
 • Hou vervolgens een high tea
 • Maak er een slaapfeestje van
Ik hoop dat dit genoeg ideeën waren om met je vriendinnen te doen deze kerstvakantie! Ik ga dus in ieder geval Kerst vieren met kerstsurprises en iemand houd binnenkort een slaapfeestje. Verder ga ik nog even kijken welke dingen ik nog wil gaan doen. Misschien wel winkelen, want ik heb eigenlijk nog wat warme truien nodig.

Welke dingen ga jij sowieso nog doen met je vriendinnen vóór 2017?

9 reacties:

 1. Super leuke ideeën. Ik ga zaterdag met een groepje vriendinnen schaatsen! Zin in!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een goede tips!! Zeker nu iedereen bijna vrij heeft! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De high tea staat nog op mijn lijstje! Ik vind dat altijd zo gezellig :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ene leuk idee, kerst met opdrachten die ga ik onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke ideeën! Ik ga nog met vriendinnen Sinterkerst vieren :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke ideeën! Ik vind schaatsen altijd zo leuk, met natuurlijk een warme choco hierna <3!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja zo leuk! Heb al een aantal dingen gepland met vriendinnen, zo gaan we een nachtje weg met z'n vieren :D

  BeantwoordenVerwijderen