zaterdag 14 januari 2017

Mijn nieuwe ring van Jane Kønig & Ringen om hem mee te combineren


Vandaag laat ik jullie mijn nieuwe ring van een ontzettend mooi sieradenmerk zien, namelijk het merk Jane Kønig. Ik bestelde een tijdje geleden de ring op hun website en daar wilde ik natuurlijk over schrijven. Hij is heel simpel, waardoor het past bij de minimalistische trend. Ik koos voor een roségouden ring, omdat mijn mooiste kettingen ook die kleur hebben en zo kan ik ze mooi combineren. In mijn artikel over accessoires & tips gaf ik namelijk al aan dat ik graag sieraden met dezelfde kleur combineer.

Het merk: Jane Kønig

Jane Koenig of Jane Kønig - we gaan in dit artikel even voor de tweede - is een Deens sieradenmerk. Persoonlijk vind ik dat het merk vooral luxe uitstraalt. Volgens hun website zijn de sieraden van Jane Kønig avontuurlijk en speels. Ze verkopen, naast ringen, ook andere soorten sieraden zoals kettingen, oorbellen en armbanden.


Roségouden gevlochten ring

Ik had in december een cadeaubon van €50,- gewonnen op het insta account van Jane Kønig. Die gaf ik uit aan een kleine, roségouden ring. Hij ziet eruit alsof ze de ring gevlochten hebben, echt heel leuk! Ik twijfelde heel lang of ik deze of de gouden wilde, maar toen bedacht ik me opeens dat ik meer leuke roségouden kettingen heb dan gouden. En die passen er dus mooi bij. Toen was de keuze snel gemaakt! De dunste ring van deze variant is 2,2 mm. Dat was ook de ring die ik uiteindelijk kocht. Nu nog de review zelf, mocht je iets willen kopen bij Jane Kønig, De kwaliteit is heel goed, hoewel de ring een kleine imperfectie heeft. Dat vind ik overigens niet heel erg, want de ring is echt zó mooi! Ik zou er zeker vaker iets willen kopen! De ring kost €54,-.


Hoe bepaal je je ringmaat?

Dit leek me dus handig om in dit artikel te zetten, want misschien wil je ook een ring bestellen. En natuurlijk is het altijd handig dat je de manieren om je ringmaat op te meten weet voor wanneer je een andere keer ergens anders een ring wilt kopen. Er zijn meerdere methodes om je ringmaat te bepalen, dit zijn er vijf:

 1. De diameter aan de binnenkant van een passende ring meten en x 3,14 (oftewel π) doen. (heel nauwkeurig!)
 2. De omtrek meten met een touwtje, wanneer je geen passende ring in huis hebt. (minder nauwkeurig)
 3. Je ringmaat laten opmeten bij een juwelier.
 4. Een ringsizer kopen. (deze bij Lucardi is goedkoop, maar Aliexpress heeft ze ook)
 5. De ring size guide van Jane Kønig zelf uitprinten en gebruiken. (niet heel nauwkeurig helaas)


Hier stond ik kou te lijden voor de foto. Ik bedoel, hier zie je hoe groot de ring nou eigenlijk is! Gelukkig ben ik voor de kleine variant gegaan, want achteraf gezien vind ik die echt de mooiste. ?Als jij ook nog een leuke subtiele / minimalistische ring zoekt, dan gok ik dat je 'm nu gevonden hebt. Naast deze kleine ring verkopen ze ook een wat bredere en een nóg bredere ring (medium en groot dus). Die zijn wel meteen duurder.Combineren met andere items van de site

Dit zijn drie (hele gave!) ringen waarmee je degene die ik heb mee zou kunnen combineren. Het zijn een paar van de 'goedkoopste' ringen van de website, want over het algemeen is dit wel een duur sieradenmerk. Ik had mijn ring natuurlijk ook kunnen combineren met mijn ringen van SIX die ik laatst kocht, maar die zijn veel glanzender en iets donkerder.

Wanneer je op de afbeeldingen klikt, kom je op de productpagina van de ring.


Nog wat nuttige info

Je pakketje komt binnen 1-5 werkdagen, bij mij duurde het geloof ik 3 dagen. Je betaalt overigens geen verzendkosten, fijn! Verder verkopen ze de ringmaten 40 t/m 60, waarvan ik voor ringmaat 53 ging. Bij mij zou 52 perfect passen, wat ik van tevoren wist omdat je je ringmaat heel precies kunt opmeten door methode één die ik eerder in dit artikel noemde. Toch koos ik voor een maat groter, zodat ik hem later ook nog pas. Hij glijdt niet van m'n vinger af, dus ik ben blij met deze keuze! Door de ruime keuze qua maten, kun je ook een ring kopen als je dunne vingers hebt of als je een knuckle ring wilt kopen. Of een combinatie daarvan, haha. Ik weet bijna zeker dat die maat ook zullen hebben.

Tip: van de kleine gevlochten ringen bestaat een versie van €50,- en een van €54,-. Ik ging voor de duurdere variant, omdat ik ervan uitging dat deze kwaliteit net iets beter zou zijn, maar ook de kleur verschilt.

Ook al zou je er niks kopen, het is en blijft een inspirerende site. Mocht je inspiratie op willen doen, kun je daar dus ook terecht. Ik ben ontzettend blij met deze ring en zal hem dus ook vaak dragen! Dit soort ringen draag ik eerder als 'everyday sieraad' omdat het van goede kwaliteit is. Zou je dat met een goedkopere ring doen, dan is hij snel versleten, dus vandaar dat ik dat nooit doe. Maar nu kan het dus wel!

Deze ring kun je hier op de site van Jane Kønig vinden voor €54,-.

Wat vind jij van deze sieradenwebshop?

8 reacties:

 1. Ohhh de ring is heel mooi! Ik hou echt van dat soort minimalistische subtiele sieraden. De webshop kende ik nog niet, maar ik ga hem zeker onthouden. De andere ringen die je in dit artikel laat zien vind ik ook erg mooi namelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa dat ik precies waarom ik die andere ringen ook wilde laten zien :)

   Verwijderen
 2. Wauw, wat mooi! Ik houd op het moment echt van sieraden die wat subtieler zijn, zoals deze, echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, wat mooi! Ik zocht laatst nog naar zo'n ring!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, dit is dus precies mijn stijl! Deze ring komt vast en zeker op mijn wishlist te staan. X

  BeantwoordenVerwijderen