maandag 9 januari 2017

Outfit - 8x accessoires die je outfit af maken & tips


Accessoires kunnen je outfit echt af maken. Een simpele outfit wordt zo net iets specialer. Ik draag de laatste tijd bijvoorbeeld bijna altijd een ketting - niet alleen omdat ik blij word van kettingen - maar dat geeft je outfit iets extra's. Er zijn natuurlijk nog veel meer items die je kunt toevoegen aan je outfit, en deze deel ik vandaag met je.

1. Een riem

Hoe simpel kan het zijn. Misschien draag je al vaak een riem, misschien wel helemaal nooit. Maar een riem kan echt iets toevoegen aan je outfit. Trouwens, mocht niemand het volgende ooit tegen je zeggen, dan zeg ik het je nu: heb je een stuk van je riem over? Doe 'm dan tussen de riemlussen, want het staat niet echt fashionable als je riem zo'n 3 meter uitsteekt. Zo. Dat is eruit. (zegt ze, terwijl het op de foto lijkt alsof haar riem wél uitsteekt, terwijl ze die júíst tussen de riemlussen had gedaan)2. Een ketting of choker

Voor mijn outfit ging ik deze keer voor deze superleuke choker van Beadies. Toen ik in Utrecht was, zag ik 'm hangen en moest ik hem gewoon hebben. Hij was wel duur, maar bij Beadies kun je alle benodigdheden voor je ketting ook los kopen. Hierdoor werd hij de helft goedkoper! Nog steeds niet heel goedkoop, maar de kwaliteit is erg goed, dus had ik het er ook wel voor over. En soms mag je best iets leuks voor jezelf kopen, toch? Mocht je 'm willen bestellen, dan kun je hem hier vinden.

 Inspiratie nodig voor leuke kettingen? Ik deelde eerder al een artikel met mijn wishlist van kettingen.


3. Een ring

Onlangs bestelde ik deze gevlochten ring bij Jane kønig. Er komt binnenkort nog een uitgebreid artikel over online! Een ring vind ik altijd een mooi item om aan je outfit toe te voegen. Je kunt er vaak meerdere tegelijk dragen en dat is ook iets wat ik erg leuk vind. Dat kun je doen door 'knuckle' ringen te dragen, maar een setje ringen (zoals ringen van SIX die ik laatst kocht) is ook mooi om bij elkaar te dragen.

Vanaf nummer 4 zijn het accessoires die je verder niet op de foto's ziet (voor het geval dat je het je afvroeg)

4. Tas

Als je door school loopt kun je niets anders dan gewoon je schooltas dragen, of course. Maar ga je naar de stad? Dan kun je best een tas als accessoire zien! Natuurlijk stem je je tas af op je outfit.

5. Muts

Een muts als accessoire vind ik alleen buiten kunnen. Als je mij vraagt of je binnen een muts kunt dragen, is het antwoord nee. Draag wat je wilt hoor, dit is gewoon mijn mening :) Zelf draag ik overigens bijna nooit een muts, omdat m'n haar dan statisch wordt. Maar ik zag bij de H&M dat er korting was op de mutsen en had er bijna één gekocht. Het was een mooie witte met zo'n fluffy bol bovenop. Een superleuke muts die ik trouwens nog wilde delen is een muts met oren van Fleur Sophia, die ze op haar blog liet zien. Schattig!

6. Nagellak

Misschien een klein detail, maar met nagellak kun je - heel subtiel - je outfit ook af maken. Op dit moment heb ik geen nagellak op, maar ik wil binnenkort wel mijn nieuwe Essie nagellak proberen! Naast die twee die ik in dat artikel liet zien, heb ik er inmiddels nog twee gekocht, die ik al wél heb geprobeerd.


7. Sokken

Deze had je vast niet zien aankomen, maar sokken kunnen je outfit ook af maken. En je hoeft echt niet per se Happy Socks te dragen, want het kan ook heel subtiel. Over subtiel gesproken: dit is pas subtiel. Vind je dat niks, dan is dit misschien een betere optie. Dat vind ik persoonlijk heel leuk staan! Bij deze outfit had ik geen speciale sokken aan, gewoon grijze, omdat dit goed staat bij m'n schoenen.

8. Armband (of een horloge!)

Heel voor de hand liggend, maar het valt me op hoe weinig mensen een armband dragen. Ja, sommigen dragen standaard van die festival armbandjes, maar hoeveel mensen ken je die vaker een mooie armband dragen? Zelf draag ik sowieso altijd mijn horloge, waardoor een armband niet altijd meer mooi staat. Toch draag ik ze nog redelijk vaak, want ik vind het echt een mooi accessoire.

Tips

 • Als je meerdere sieraden draagt, draag dan geen goud en zilver door elkaar. Dat deed ik dus wel bij deze outfit: mijn roségouden ring staat ook minder mooi bij m'n gouden kettinkje. Maar probeer het dus te vermijden.
 • Draag niet té veel accessoires. Je hoeft geen kerstboom te worden, toch? :)
 • Bij opvallende oorbellen hoef je echt geen ketting meer te dragen.

Het was trouwens zo koud toen ik foto's ging maken, niet normaal. Misschien kun je dat op de foto met de ring wel zien, haha. M'n handen waren redelijk rood van de kou. Maarja, alle accessoires, en dus ook m'n ring, moesten op de foto. En beter dit dan wachten totdat het weer warmer wordt, toch?

Wat is jouw favoriete accessoire?

5 reacties:

 1. Leuke sokken zijn geweldig en kunnen je hele outfit opfleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zie je er super leuk uit Eva,leuke ketting lekker eenvoudig,maar je kan hem bij heel veel kleding dragen!goud en zilver kunnen best wel bij elkaar Ik zelf heb n.l.een wit gouden ring,met geel goud.En wit goud lijkt heel veel op zilver.Wel ben ik met jou eens,dat een gouden armband met een zilveren niet mooi is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! In één sieraad is het wel mooi inderdaad! Witgoud op zich vind ik ook al mooi. Je voorbeeld van de armbanden klopt inderdaad, zoiets is minder mooi.

   Verwijderen
 3. Wat een inspirerend artikel! Een riem maakt de outfit ook helemaal af, vind ik. X

  BeantwoordenVerwijderen