woensdag 4 januari 2017

Mijn persoonlijke goede voornemens voor 2017


Ik had laatst mijn goede voornemens voor mijn blog laten zien, maar mijn persoonlijke voornemens? Daar moest ik nog over nadenken. Ik had natuurlijk al wel een paar ideeën voor goede voornemens, maar precies wist ik het nog niet. Ik denk dat ik over het algemeen van 2017 een jaar wil maken waarin ik ten eerste geen tijd meer verspil aan nutteloze dingen, zoals m'n telefoon, dat zou al geweldig zijn als dat lukt. En verder wil ik meer een vaste routine krijgen in alles. Daarmee bedoel ik dat ik op vaste dagen blog, dat ik op een normale tijd ga slapen, etc. Wat mijn andere doelen in 2017 zijn, vind je in dit artikel. Er zijn vast wel meer dingen die ik anders wil doen het komende jaar, maar dit zijn de belangrijkste.

1: Vaker tennissen

Op dit moment doe ik mee aan het wintertoernooi dat georganiseerd is. Toen we na de wedstrijden nog in de kantine zaten, hadden we het erover dat ik eigenlijk alleen wedstrijden speel. Ik oefen dus helemaal niet! Tennissen leer je nooit af, het gaat dus wel heel goed, maar wat vaker bewegen is ook ontspannend. En inmiddels ben ik eindelijk weer 'zomaar' wezen tennissen, zonder dat het een wedstrijd was. Dus tot nu toe gaat het goed met dit voornemen!

2: Op tijd slapen & opstaan

Mijn standaard goede voornemen. En deze is zo moeilijk om vol te houden! De dagen lijken soms veel te kort, zeker in het weekend wanneer ik laat opsta. Daarom lijkt het me ook fijn als ik de weekenden niet verspil door in bed te blijven liggen. Je kunt zoveel doen in die tijd, en eigenlijk is het zonde om die tijd niet nuttig te gebruiken. En nu nog naar m'n eigen wijze woorden luisteren.

3: Minder tijd verspillen op m'n telefoon

Ik kan echt minuten lang, soms wel een half uur, door Instagram scrollen. Dan kom ik weer leuke outfits tegen, mooie accounts om te volgen, echt vanalles. Ook Whatsapp zorgt voor tijdgebrek: gesprekken kunnen bij mij soms wel twee uur lang doorgaan. Zo zonde van de tijd! Misschien ga ik voortaan 1x in de ochtend en 1x 's avonds op m'n telefoon kijken om dit soort dingen te voorkomen. Wat zal ik opeens veel tijd besparen, haha!

4: Een baantje zoeken

Ik werkte bij het pannenkoekenhuis van m'n oom, maar in de winter hebben ze het minder druk en hoef ik dus niet te werken. Verder verdien ik wel geld met m'n blog, maar dat is echt heel af en toe. Ik ga dus binnenkort solliciteren bij de Albert Heijn. Gewoon als vakkenvuller. Het klinkt misschien niet zo leuk, maar eigenlijk vind ik werken opzich al leuk. In de zomer pluk ik bijvoorbeeld bessen, wat anderen misschien totaal niet leuk lijkt, maar het bezig zijn alleen al is gewoon leuk.

5: Een paar keer per week bloggen

Het liefst drie of vier keer. Per week ja. Dat is voor mij echt vaak, aangezien ik het nogal druk heb met school - of misschien heb ik het wel te druk met punt 3, haha. Maar daar wordt dus aan gewerkt. Om dit goede voornemen te kunnen volhouden, heb ik voor mezelf een soort blogschema gemaakt, zodat ik een handig overzicht heb. Ik moet zeggen dat het tot nu toe werkt. Negeer het feit dat ik dit schema pas sinds begin van 2017 heb en ik dus pas twee artikelen volgens dit schema heb geschreven.


6: Mijn blog laten groeien

Hier ga ik niet te veel meer over zeggen, want ik heb er al een uitgebreid artikel over geschreven. Niet per se over hoe ik m'n blog ga laten groeien, maar meer over de verbeterpunten van m'n blog en wat ik aan mijn blog ga veranderen. Het artikel lees je hier terug.


Wat zijn jouw goede voornemens voor 2017?

4 reacties:

 1. Leuke voornemens! Je blog laten groeien lukt je zeker en vast!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel veel succes met al je goede voornemens!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke doelen! Ik moet ook écht aan nummer twee werken haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik probeer ook zeker minder tijd te verspillen aan mijn telefoon, al zal dit de komende weken wel lastig worden aangezien ik net de Iphone 7 bionnen heb :') Maar de dagen zijn al zo kort. En verder heb ik als goede voornemen ook om mijn blog te laten groeien (vooral mijn portfolio blog) en weer regelmatiger te gaan tekenen :)

  BeantwoordenVerwijderen