maandag 23 januari 2017

De 8 opmerkelijkste zoekwoorden waar mijn blog op werd gevonden


Mijn blog wordt steeds vaker gevonden door Google. Gelukkig ook via de zoekwoorden waar ik op gevonden wil worden, maar ook zoekwoorden waar van je denkt: hoe kómt iemand erbij. En dan natuurlijk nog de woorden die eigenlijk helemaal niet op je blog voorkomen. Ik bekijk deze zoektermen trouwens via Google Analytics, maar die geeft niet alles weer vanwege privacy en daarom zet hij deze zoekwoorden op 'not provided'. Via Blogger zelf zie ik weer een aantal andere zoekwoorden. Een lijstje van de apartste zoekwoorden, vind je in dit artikel.

Eva van de Bergh

Bijna goed! Je mist alleen nog een n achter 'de'. Maar hé, je bent in ieder geval de h achter m'n naam niet vergeten!


Goede pincet / beste (epileer)pincet / Tweezerman pincet etos

Jup, dit artikel over mijn vergelijking tussen een tweezerman en een Hema pincet doet het goed! Blijkbaar is de SEO van dit artikel in orde en scoor ik er hoog mee in Google. Geen apart zoekwoord ofzo, maar het is eerder raar dat precies dit artikel goed scoort. Nouja, ik leer er wel van. Inmiddels weet ik wel ongeveer waardoor dit komt en probeer ik het ook toe te passen op andere artikelen.


Content

Eehm, ik weet niet precies wat hier mee bedoeld wordt, misschien content qua blog artikelen? Of content van 'trevreden'?

Amazon

Nog meer vraagtekens hier. Hoe kom je in hemelsnaam op m'n blog door alleen dit woord in te typen?

Wat te doen als je je verveelt

Daar had ik dus een artikel over gemaakt toen m'n blog net bestond. Het scoort heel goed in Google, maar ik ben alles behalve tevreden met dit artikel. Veel valt er niet meer aan te redden, dus ik laat het maar zo.

Mijn klas van de schans

Wat? Ik vraag me echt af wat hiermee wordt bedoeld. Misschien een tv-programma? Ik heb ooit over waterskiën en wakeboarden geschreven - en dat ik per ongeluk van de schans af ging, oeps - dus ik weet in ieder geval bij welk artikel deze persoon is uitgekomen. Dat is namelijk dit artikel. Gelukkig word ik ook op normale zoekwoorden zoals wakeboard kamp gevonden, haha.

Een horloge van tachtigduizend euro

Je hebt grote plannen, hè? Ik heb wel eens over horloges geschreven, maar dit valt toch echt buiten m'n budget.

Ervaring polish hearts

HAHA OMG. Mijn blog heettte tot een week geleden nog 'we heart polish' (nail polish = nagellak) en is daarom hierop gevonden. Ik zocht dit net op en het blijkt een of andere Poolse datingssite te zijn. Echte lifegoals dit.

Zo, dit waren ze hoor. De beste zoekwoorden zijn inmiddels al wel langsgekomen. Vooral de een-na-laatste vind ik erg... apart. Wie zoekt dat nou op?

Wat is het raarste zoekwoord waar jouw blog op gevonden is?

9 reacties:

 1. Wauw sommige dingen zijn niet echt heel logisch , haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. HAHAHAHAHA geweldig! Over datingssite's: bij verwijzingssites staan een heleboel datingssites.. hoe dan?! Ik zit op geen een datingssite zo ver ik weet..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh ik wist niet eens dat je dat op Google Analystics kon zien. Hahaha wat horloge van 80.000 euro?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, grappige zoekwoorden! Een horloge van €80.000 gaat wel heel ver... X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, wat grappig om te zien! Ik ga er ook eens naar kijken, ben benieuwd. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. haha, zo grappig! Ik ga die van mij ook maar eens bekijken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. "Mijn klans van de schans" :') Whaaaaat?! Op Google Analytics kun je trouwens zien als hoeveelste je wordt weergegeven in de Google zoekresultaten, misschien wel leuk om te weten hoe hoog je staat bij bijvoorbeeld 'Amazon'.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat wist ik niet, dankje! Ik zal eens kijken. Daar ben ik wel benieuwd naar :)

   Verwijderen