donderdag 2 februari 2017

MUA Bronze & Sculpt contour kit

MUA Bronze & Sculpt contour kit

Ik dacht dat ik niet kon contouren, totdat ik deze contour kit van MUA uitprobeerde. Hij komt uit de MUA luxe lijn. Deze collectie heeft wat luxere producten die ook een luxe uitstraling hebben. Ze zijn iets duurder dan de andere producten van MUA.  Dit setje heeft niet alleen een ontzettend mooie verpakking, maar ook het product zelf is erg mooi.


Laten we beginnen met een falend verhaal, lekker traditioneel weer, want in mijn vorige artikel kwam ook al zo'n apart verhaal voor. Nou, hier komt het hoor. Ten eerste dacht ik dat de highlighter die bovenin het doosje zit een bronzer was. Wist ik veel: er stond Bronze & Sculpt contour kit op het doosje. Dus ik verwachtte een bronzer en dacht die ook te zien. Maar na het maken van de foto's voor dit artikel, probeerde ik 'm uit en was de bovenste toch echt een highlighter. Daar was ik trouwens alleen maar blij mee. Daarna kwam ik nog ergens achter, namelijk dat er onder de highlighter nog iets zat: een matte bronzer. Achteraf gezien nogal dom, want contouren met alleen highlighter kan niet natuurlijk. Het is ook echt zo dat ik klaar was met foto's maken, en toen pas de bronzer ontdekte, haha! Dus toen kon ik weer opnieuw beginnen.

MUA Bronze & Sculpt contour kit
MUA Bronze & Sculpt contour kit


Mua bronze & sculpt contour kit

In mijn review vind je de Bronze & Sculpt in Medium/Dark. Er is nog een andere versie van deze contour kit, namelijk Light/Medium. Toevallig zat deze in het pakket dat ik won van Janne (dankjewel, ik ben hier zó blij mee) dus vandaar dat ik de donkere heb. Ik kan hem zeker gebruiken, maar als hij op is dan ga ik voor de lichte.

MUA Bronze & Sculpt contour kit Highlighter
Swatch MUA Bronze & Sculpt contour kit
Links de matte bronzer, rechts de highlighter (als je goed kijkt)

Review met swatch

De highlighter is heel subtiel. Je moet wel een beetje je best doen om de hem goed te zien, want er komt niet meteen veel pigment van af. Het is wel een heel mooie, warme highlighter die goed bij de bronzer past.

Ondanks dat ik hier een subtiel streepje bronzer op m'n hand laat zien, komt er echt veel pigment vanaf. Als je er een streep mee zet dan zou je denken dat je hem nooit goed zou kunnen blenden. Maar dat kun je dus wel. Het is echt een heel fijne en goede bronzer! Hoewel ik de Medium/Dark versie heb, zou dit alsnog een goede bronzer voor een lichte huid kunnen zijn. Dat is dus omdat deze bronzer zo enorm goed blendt. Als je huid nou heel licht is, zou ik wel voor Light/Medium gaan. Die heeft de Kruidvat niet voor niets in haar assortiment. Ook als je iemand bent die nogal snel te veel bronzer gebruikt, zou ik sowieso voor de lichtere versie gaan.


MUA Bronze & Sculpt contour kit

De conclusie

Ik ben dus zó enthousiast hier over. Dit duo palette is van heel goede kwaliteit. Mocht je een goede bronzer en highlighter in één zoeken, dan zou ik nu naar de Kruidvat gaan. Ik vind deze contour kit echt geweldig. En contouren is opeens hartstikke makkelijk, zeker met een bronzer die goed blendt en die niet oranje is. Dit setje is ook nog eens goedkoop voor wat je krijgt: in totaal krijg je 20 gram. Normaal gesproken krijg je nooit zoveel product. Wat dat betreft is het ook wel budget proof. Deze donkere versie gebruik ik totdat hij op is, daarna koop ik de lichte. Tenzij ik intussen een review van een andere bronzer ben tegengekomen waar ik benieuwd naar ben, dan koop ik die natuurlijk :)

De MUA Luxe Bronze & Sculpt Contour Kit kost €7,49 en is verkrijgbaar bij de Kruidvat. Mua is niet in elk filiaal te koop, hier vind je een lijst met 70 verkooppunten van MUA in Nederland, maar ik geloof dat het er inmiddels meer dan 150 zijn.

2 reacties: