woensdag 22 februari 2017

Vanmiddag vertrek ik naar Rome!


Spannend! Vanmiddag om 12:30 vertrekken we vanaf school naar het vliegveld. Vanaf daar gaan we naar Rome en dit is de eerste keer dat ik met het vliegtuig reis. Om 18:00 komen we in Rome aan en - ik geloof na het avondeten - staat er een avondwandeling door Rome op de planning.

Er past dus echt niet veel in je koffer

Gelukkig heb ik wel alle outfits die ik mee wilde in de koffer gekregen, maar ik merkte wel dat er veel minder in past dan dat ik dacht. Natuurlijk hoef ik geen 3 weken weg - hé, dat is even jammer - maar het is wel fijn als je wat plek over hebt. Stel dat ik in Rome een leuke trui tegenkom, dan móét die mee naar huis natuurlijk.

Drama: vloeistoffen per 100 ml in een zakje

Die 100ml is eigenlijk geen probleem. Voor mij niet tenminste. Maar mijn zipzakje (ja hoe noem je dat?) is zó klein vergeleken met wat ik er in wilde hebben. Uiteindelijk paste het, omdat ik besloot om maar geen conditioner mee te nemen. Wel shampoo natuurlijk.

Van tevoren een verslag maken?

Niet vrijwillig hoor. We moesten voor school van tevoren een verslag over Rome maken. Alsof je er al was geweest. We hebben die opdracht met z'n tweeën gedaan en er zoveel humor in verwerkt dat ik gewoon weer afsterf als ik het teruglees. Sorry not sorry. Ik vind m'n eigen humor soms te leuk. Mocht je het verslag willen lezen, ik stuur hem met alle liefde naar je toe via de mail. Over hoe een vrouw net iets té enthousiast haar hele portemonnee in de trevi-fontein gooide - wat later een lerares bleek te zijn -  en over een gymlerares die ons zogenaamd ochtendgymnastiek gaf in Ostia Antica. Een andere leraar had per ongeluk een voetreis naar Rome geboekt. Oh, en ik heb ons natuurlijk bij alle gebouwen in Rome gephotoshopt. Alsof ik tijd te veel had heb ik heel wat uren aan dat verslag besteed. Eigenlijk is het nog veel leuker om een verslag van tevoren te maken in plaats van achteraf.

Fotoboek

Ik ga een fotoboek laten maken! In samenwerking met een leuk bedrijf kan ik deze op mijn blog laten zien. Ik heb al wel wat ideeën over hoe ik het fotoboek wil hebben. In het fotoboek dat ik ga maken, kun je ook tekst zetten. Hoe leuk is dat! Misschien van elke dag een beschrijving en dan de outfit die ik droeg? Of van elk gebouw een foto met af en toe een foto van mezelf? Of juist andersom? Aan de ene kant is het handig om dit van tevoren wel ongeveer te weten, maar achteraf valt er ook wel wat van te maken. Over dat fotoboek schrijf ik dus binnenkort. En eerlijk gezegd ben ik er zelf ook best wel benieuwd naar, haha.


Hoe zit het met mijn blog als ik in Rome ben?

Eerlijk gezegd zou ik het niet 'fijn' vinden als er een week lang niks op mijn blog komt. Of als het stil blijft op social media. Ik heb vooruitgeschreven voor mijn blog en er blijven dus gewoon artikelen online komen. Verder heb ik al ongeveer een planning voor mijn social media (instagram & facebook), dus als de wifi het daar ook echt doet, dan moet dat ook goed komen. Hoewel ik afgelopen week op maandag, dinsdag én vandaag - woensdag - een artikel online zette, zal ik wel weer mijn normale uploadschema aanhouden. Maar zoals ik in het artikel daarover al zei: mijn schema is meer een 'richtlijn', dus het kan altijd anders worden!

Meer lezen over Rome? Ik schreef afgelopen maandag al een artikel over wat ik meeneem naar Rome! Ook handig voor als je zelf (binnenkort) op vakantie gaat, want het artikel is eigenlijk een soort uitgebreid beschreven inpaklijstje.

Ik heb trouwens gisteren de winnares van mijn winactie gemaild. Niet gewonnen? Er komt vast nog wel eens een andere winactie op m'n blog :)

Zijn jullie ooit in Rome geweest?


7 reacties:

 1. Heel veel plezier! En niet teveel over je blog en socialmedia nadenken, het komt wel goed. We houden er wel rekening mee, hoor! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel plezier! Lekker een weekje genieten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel heel heel veel plezier in Rome! Ben benieuwd naar je foto's :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik was afgelopen oktober in Rome! Ontzettend mooie stad :) Hoop dat je niet al te veel vertraging hebt met de strom en dat het daar mooi weer is. Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel veel plezier!!en ik hoop dat jullie niet al te veel last hebben van de storm.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Uitzicht over de stad : Bovenop de koepel van de St. Pieter is een Uitzichtpunt (moeilijk bereikbaar maar het kan). Boven de toegangsdeur is een enorm dakterras en vandaar heb je ook een pracht uitzicht.

  BeantwoordenVerwijderen