zaterdag 18 februari 2017

Ik ga (over 4 dagen!) naar Rome en ik neem mee...


Over 4 dagen is het zover: ik ga naar Rome! Terwijl de rest van de school nog geen vakantie heeft, gaat gymnasium voor 6 dagen naar Rome. Woensdagmiddag vertrekken we. Natuurlijk moest ik hier nog een artikel over maken, dus waarom geen lijstje met dingen om mee te nemen? Dit lijstje is ook handig als checklist voor als je zelf op vakantie gaat binnenkort! Eerst noem ik wat persoonlijke dingen, en de lijst komt later in dit artikel.

Een koffer mét de maximale afmetingen

Toen ik naar de stad ging om een koffer voor handbagage te kopen, kwam ik als eerst een heel mooie koffer tegen. Hij was paars maar chic op een of andere manier. Het enige probleem: mijn camera moet mee en die zou dan al zó veel ruimte in beslag nemen. Uiteindelijk koos ik voor de grootst mogelijke optie. Die tas was veel minder mooi, namelijk zwart met een blauwe streep. Maarja, ik had de keuze tussen een mooie koffer of veel ruimte, en het kon niet anders.

Mijn camera

Natuurlijk neem ik mijn camera mee - die dus helaas al een redelijk groot deel van de plek in mijn koffer in beslag neemt. Tot gisteren wist ik trouwens nog niet of hij wel verzekerd was, wat wel belangrijk is als je een dure camera mee op reis neemt. Gelukkig is alles via school al geregeld en hoef ik me daar geen zorgen meer over te maken.

Kleding die nog op de foto moet

Hoe ik mijn kleding inpak: "nee, dit truitje is al op de foto geweest, en die andere is te simpel". Ik ben van plan om outfitfoto's te maken in Rome, dus natuurlijk moet er genoeg kleding mee die nog niet op de foto is geweest. Wel gaan we ook allemaal gebouwen bezoeken in Rome, dus ik kan niet de hele dag foto's maken, haha. Misschien lukt het niet eens om alle kleding op de foto te zetten. Maarja, dan heb ik in ieder geval wel de gebouwen op de foto!

Mijn nieuwe lentejas

Ik zag in een nieuwsbrief van de Only dat ze nieuwe lentejassen hadden. Eén jas was een lange, grijze jas en had een muts. Ik vond hem zó leuk dat ik hem meteen wilde hebben. In Rome wordt het zo'n 17°, dus dan kan ik mijn nieuwe lentejas aan! Wel zag ik dat er alsnog regen is voorspeld, wat dan weer jammer is. Je wilt natuurlijk niet met je doorweekte stoffen jas rondlopen.


Naast deze dingen zijn er natuurlijk nog een heleboel standaard dingen die ik meeneem. Het leek me handig om daar een lijstje van te maken, zodat jullie er ook nog wat aan hebben.

Deze hele lijst mag ook nog mee:

 • Canon 700D + 50mm lens + oplader
 • Telefoon + oplader
 • Genoeg beltegoed (belangrijk!)
 • Portemonnee met genoeg geld
 • Paspoort
 • Brillendoosje
 • Horloge & sieraden
 • reissetje met flesjes van 100ml (voor o.a. shampoo)
 • Toilettas met inhoud (borstel, tandenborstel, etc. En genoeg elastiekjes!)
 • Handdoeken & washandjes
 • 3 broeken & een riem
 • Mijn Rome trui die we hebben laten maken
 • Wat truien / shirts
 • Sokken & ondergoed
 • Anti-reisziekte tabletten (helaas! Die dingen zijn zo vies)
 • Rugzak waar m'n camera ook in past
 • Tasje voor paspoort / geld / telefoon
 • De schoenen en lentejas die ik op die dag al aan heb


Wat ik trouwens niet meeneem:

 • Een extra paar schoenen
 • Mijn 18-55 mm lens, hoewel die net wat beter zou zijn voor foto's van gebouwen (je kunt niet alles meenemen hè)
 • Zware handdoeken (ik gebruik van die heel dunne speciale handdoeken)

Ik heb er in ieder geval heel veel zin in! Ik ben nog nooit op vakantie geweest met een vliegtuig, dus ik ben wel heel benieuwd hoe dat is. Als het goed is gaan we trouwens echt álles bezoeken in Rome. Er is een redelijk volle planning namelijk. Wel hebben we steeds 'vrij' tussen 12:00 en 14:00 (ongeveer) zodat we ergens kunnen gaan lunchen.  We mogen door Rome lopen in groepjes van minstens 3, dus we krijgen enorm veel vrijheid. Ook hebben we op de laatste dag een kort ochtendprogramma, waarna we tot 15:30 vrije tijd hebben. Je raadt het al. WINKELEN. Oh, en foto's maken natuurlijk.

Je hebt trouwens nog 3 dagen (met vandaag meegeteld) om mee te doen aan mijn winactie!

Zijn jullie ooit in Rome geweest? Wat is het mooiste land of de mooiste stad waar je ooit op vakantie bent geweest?

11 reacties:

 1. Rome is ZO geweldig! Ik ben er ook geweest met de gymnasiumreis en daarna met mijn vriend en de stad is echt zo tof. Maar het zal wel heeeeel druk worden hoor, haha! Malou x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zal nu vast wel een stuk minder druk zijn in Rome vergeleken met als je in dr zomervakantie gaat :)

   Verwijderen
 2. Veel plezier! Rome lijkt me echt prachtig zijn om te bezoeken en ook nog eens lekker weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk om te lezen wat je allemaal meeneemt! Ik wens je super veel plezier in Rome, ben er zelf nog nooit geweest maar het lijkt me echt een hele mooie stad.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel heel heel heel veel plezier!! Ik kan nu al niet wachten om de foto's te zien die je maakt! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik las iets over Rome trui, wat houd dat in ben best wel benieuwd nu!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hebben truien laten maken met Roma 2017 + naam op de voorkant, en de skyline van Rome + 2017 in Romeinse cijfers op de achterkant :) Het is niet de bedoeling dat we de hele week in dezelfde trui lopen hoor! Het is ook meer als aandenken bedoeld geloof ik.

   Verwijderen
 6. Super gaaf dat je naar Rome gaat, veel plezier! Ik ben er nog nooit geweest, maar heb van anderen gehoord dat het echt fantastisch is. X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik wens je heel veel plezier toe in Rome,de stad is prachtig!!Het lukt je vast om hele mooie foto,s te maken.Misschien nog een veiligheidsspeld meenemen ,voor als er een rits of knoop van je broek het begeeft!!En maak een kopie van je paspoort.Bij diefstal moet je naar de ambassade,en dan heb je toch al je gegevens!!Stop het gewoon in je toilettasje.Eva geniet vooral van je vliegreis,Want boven de wolken schijnt altijd de zon!!groetjes Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo gaaf dat je naar Rome gaat ik wou dat ik mee kon!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat fijn dat je na rome ga, vind ik een van de mooiste steeden ooit

  BeantwoordenVerwijderen