donderdag 9 maart 2017

Rome dag 3 | Outfitfoto's bij de Sint Pieter & naar de Trevi-fontein


Met het derde artikel over Rome, zijn we alweer op de helft van mijn vakantie aangekomen. Nouja, 'alweer'? Het artikel over dag twee in Rome was 2300 woorden lang! Dus voor mij voelt het echt alsof ik al een heel boek heb geschreven. Natuurlijk kwam het ook omdat we precies alle fails (met straatverkopers enzo) op die dag beleefden. Het artikel van vandaag wordt niet zo lang - dat beloof ik je. Wel hebben we natuurlijk weer veel gedaan deze dag.

Dag 3 in Rome / 24 februari:

Het zou een regenachtige dag worden, en dat was het uiteindelijk ook. Geen stortbuien zoals in Nederland, maar het miezerde wel vaak.

Vaticaanse musea

's Ochtends gingen we naar de Vaticaanse musea. Hoewel we er vroeg waren, was er een enorm lange rij. We hebben daar wel anderhalf uur in de rij gestaan. De rij liep helemaal langs alle muren die om de Vaticaanse musea heen staan. Er is trouwens één zondag in de maand waarop het museum gratis is, maar ik raad je aan om er dan juist niet heen te gaan. Dan loopt de rij helemaal tot de Sint Pieter! Ik gok dat je dan zo'n 5 uur in de rij staat.

Terwijl we daar stonden, kwamen er natuurlijk weer allemaal straatverkopers langs, deze keer met kaarten. En wat er ook gebeurde: iemand van onze groep stootte z'n hoofd tegen de muur langs de rij, en viel heel kort daarna flauw. Er was gelukkig geen paniek ofzo - je herkent zelf vast wel dat mensen de neiging hebben om er allemaal omheen te gaan staan, maar dat was nu niet zo.

Na anderhalf uur waren we dus binnen. Zoals bij alles in Rome, moesten we ook nu weer door poortjes heen en onze tassen laten scannen. Het museum was mooi, maar er is gewoon te veel om te bekijken. Beelden spreken me sowieso meer aan dan schilderijen, en er waren wel heel wat mooie beelden te zien. Ook het beroemde beeld van Koning Laokoon (het échte beeld!) stond er. Er was één schilderij dat me wel aansprak: "De school van Athene". Daar hebben we het toevallig over op school, en het was wel bijzonder om hem nu in het groot te zien. Ik zal jullie trouwens niet verder vervelen met de dingen uit dit museum, want misschien weten jullie niet eens waar ik het over heb ;)

Lunch: brandende pizza

Ik geloof dat we tot ongeveer 13:00 in het museum waren. Daarna hadden we pauze en gingen we dus weer opzoek naar een restaurantje of bakker om te lunchen. Na een tijdje rondgelopen te hebben, vonden we een bakker waar ze pizza's (je meent het) en zoete broodjes verkochten. Hoewel we nog steeds in Vaticaanstad waren en alles duurder zou zijn daar, was dit echt een goedkope bakker! Ik kocht pizza Margherita en spinaziepizza. Die spinaziepizza was overigens koud. Dat wist ik van tevoren, maar vond ik niet heel erg. Wat minder leuk was: die pizza was zó pittig! Alsof ze waren uitgeschoten met de peper ofzo. Het brandde echt toen ik het at en ik overdrijf niet. Ik had trouwens ook nog iets zoets gekocht, maar ik weet niet hoe ze het daar noemden. Het stond op de toonbank om te proeven en omdat het naar iets smaakte wat we met Kerst ook altijd eten, kocht ik het.


Sint Pieter & outfitfoto's

De bedoeling was om daarna naar de Sint Pieter te gaan. Dat was rond half 3. Eerlijk gezegd kwam ik er net pas achter waarom we maar héél even bij de Sint Pieter waren en pas twee dagen later echt naar binnen gingen. Blijkbaar was het veel te druk om in de rij te gaan staan. Wel heb ik nog outfitfoto's kunnen maken van mijn nieuwe lentejas. Die zie je binnenkort nog op mijn blog verschijnen.

Pantheon

Het Pantheon is iets wat je gezien móét hebben als je in Rome bent geweest. Het is een enorm gebouw, wat je vooral merkt als je in het gebouw zelf bent. De koepel heeft een doorsnee van maar liefst 43 meter en Toen wij er waren kon je de regen door het oog / de oculus (als je het niet snapt: dat gat in het midden van de koepel) zien. Het regende dus gewoon binnen.

De achterkant van de Suikertaart (links), vanaf Forum Romanum

Uitzicht vanaf de suikertaart

Hier heb ik helaas geen foto's van, maar ik kan je vertellen dat je een ontzettend mooi uitzicht hebt vanaf de Suikertaart. Eerst had je veel trappen, en toen kon je met zo'n lift naar boven. Voor €3,50 mocht je naar boven (voor volwassenen €7) en dan kun je genieten van het uitzicht. Rond half 5 waren we daar. Ik heb trouwens helemaal geen foto's van de suikertaart, behalve één vanaf de achterkant. Die foto had ik gemaakt toen we op de tweede dag naar Forum Romanum gingen. Zie je helemaal linksboven iets groenblauws? Dat is de lift om boven te komen.


Pauze

Ik geloof dat dit de dag was waarop we een redelijk lange pauze hadden om even bij te komen. Dat was zo'n anderhalf uur. We gingen in die tijd nog even naar de supermarkt - deze keer verdwaalden we niet - en kochten donuts en natuurlijk kocht ik weer chocoladevla zoals de vorige dag. Cake hadden we nog, dus dat kocht ik deze dag nog niet opnieuw.

Avondeten bij Polese

Deze avond gingen we om 20:30 eten. Dat was de derde (en laatste) keer deze week dat we bij Polese gingen eten. Nu hadden we de keuze om lasagne te bestellen, en daar had ik al de tijd op gehoopt. Wat jammer was, was dat het écht heel weinig was. Ik heb er ook geen foto van kunnen maken omdat ik honger had en het was in een paar happen op, anders had ik nog een deel op de foto kunnen zetten, haha. De lasagne was wel heel lekker. Verder had ik twee stukjes pizza van anderen gekregen, wat ervoor zorgde dat ik al iets minder honger had. Ik had nog nooit pizza Fungi op, maar dat is dus echt heel lekker. Vraag me niet waarom, maar op een of andere manier dacht ik altijd dat dat pizza met tonijn was. Daarom had ik het dus nog nooit besteld. Maar er zitten dus gewoon champignons op. Later die week had ik daarom pasta Fungi gegeten op het vliegveld, lekker!


De TreviFontein!

Die avond kregen we de volgende keuze: of om 23:00 uur terug in het hostel, of om 00:30 terug en naar Fontana Di Trevi. Ik was op dat moment écht heel moe omdat we steeds weinig konden slapen. Ik ging alsnog mee, en gelukkig maar, want anders had ik dit gemist.

WAUW. Wát was de Trevifontein mooi! En ook echt zó groot. De fontein was veel groter dan ik had verwacht. Dit is trouwens niet mijn foto, want ik had hier helaas geen foto van gemaakt. Gelukkig heeft Priscilla er wel een foto van gemaakt. Ook had een leraar een foto ervan, maar met deze foto's zie je het net wat beter.

Toen we bij de Trevi-fontein waren, kregen we nog de keuze of we wat eerder weg wilden, en dat deed ik toen ook. Voordat we naar het hostel gingen, namen we ijs. Deze keer bij Blue Ice, niet te missen als je bij de Trevi-fontein bent. Ik heb geen idee meer welke smaken ik nam. Waarschijnlijk was één van de drie smaken tiramisu, want ik heb de hele week tiramisu-ijs op.

Weer terug in het hostel

Ik kan je zeggen dat ik op de derde dag het meest vermoeid was - afgezien van het feit dat ik toen we de zesde dag naar huis gingen in slaap viel in het vliegtuig. Door alle trappen die we op en af hadden gelopen, deden m'n bovenbenen pijn en mijn voeten begonnen ook pijn te doen. In de Vaticaanse Musea had ik echt enorme rugpijn, maar ik kon natuurlijk niet overal op de grond gaan zitten. Ik heb vaak rugpijn als ik ga winkelen bijvoorbeeld, en nu dus ook van het lopen. Maar later deze week had ik geen last meer van rugpijn, dus dat was wel fijn.

Omdat ik een van de mensen was die wat eerder terugging naar het hostel, was ik daar rond 00:00, wat 'vroeg' was voor deze week. Deze hele week was het vroeg op staan, veel lopen en laat slapen. De anderen kwamen om half 1. Volgens mij was het deze dag dat Lisa vast zat in de douche / badkamer: als je de sleutel ook maar een klein stukje te ver in het slot deed, ging de deur niet open. Ze heeft daar echt 10 minuten gezeten, haha. Uiteindelijk lukte het met de sleutel en stond ze weer buiten. Ik ging trouwens om 1 uur slapen: niet omdat ik nog naar andere kamers was geweest, maar omdat je natuurlijk nog van alles moet doen. Als je elke dag alleen het programma volgde en verder zo snel mogelijk ging slapen, dan sliep je alsnog laat.

Wat zouden jullie ooit nog willen zien in Rome? En als je er al bent geweest: wat vond je het mooiste om te zien?

Follow

3 reacties:

 1. Dat vest, trui of jas ding op de 2e foto vindt ik er van de achterkant zo leuk uit zien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een jas, haha! Speciaal voor de lente, dus ik Rome kon ik hem al aan :) Binnenkort kun je hem dus zien in een outfitartikel, maar voor nu zie je inderdaad alleen de achterkant, omdat ik er nog niet te veel van wilde laten zien ;)

   Verwijderen
 2. Mooie foto's en Rome is zo leuk he! :)

  BeantwoordenVerwijderen